Business Controller

Werken vanuit de bedoeling bij woningcorporatie Zayaz
Wij zijn Zayaz. Een Bossche woningcorporatie waar zo’n 130 mensen zich dagelijks actief inzetten om 30.000 mensen in de stad een thuis te bieden. De 13.000 woningen die wij verhuren en beheren, zijn hun basis. Steeds meer merken we dat het echt kán: om vanuit je talenten en drijfveren te werken. Werken vanuit onze bedoeling noemen we dat. Met vertrouwen in elkaar om je eigen verantwoordelijkheid en beslissingen te (willen) nemen. Wij doen het gewoon!

 

Wij zoeken een:

 

Business Controller

 

 

(32-36 uur)

 


Zayaz werkt vanuit de bedoeling. We werken van buiten naar binnen, van onder naar boven. De maatschappelijke opgave is voor ons leidend voor wat we doen (en laten). We geven onze medewerkers in de primaire processen maximale ruimte en mandaat om te doen wat nodig is zodat zij in verbinding met onze huurders en omgeving steeds opnieuw tot passende oplossingen en beslissingen kunnen komen.

Jouw rol:
Als Business Controller draag je zorg voor het verkrijgen van tijdige en betrouwbare informatie ten behoeve van het management en advisering hieromtrent. Je bent sparringpartner van diverse teams, managers en medewerkers.

Wat ga je doen?
Tot jouw taken behoren o.a. de volgende werkzaamheden:

1. P&C-cyclus

 

 • Bewaken / coördineren cyclisch werken volgens de P&C cyclus voor o.a. jaarrekening – T rapportages en (meerjaren-) begroting;
 • Beoordelen en analyseren van de Check en Act fases van alle drie de cycli (strategisch, tactisch en operationeel).


2. Risicomanagement

 • Beheren en door ontwikkelen van het risicobeheersingssysteem;
 • Bijdragen dat risicomanagement meer is dan een jaarlijkse inventarisatie van aanwezige (strategische) risico’s. Het moet een continu proces zijn van alle medewerkers;
 • Toezien dat periodiek scenarioanalyses gemaakt worden. Dit enerzijds ter onderbouwing van de risicobereidheid en als startpunt voor de nieuwe begroting, anderzijds om blijvend in te spelen op de veranderende omgeving.


3. Audits

 • Opvolging EDP-audit, managementletter en controleplan;
 • Operationele audits (laten) uitvoeren;
 • Autorisatiemonitor op ons bronsysteem Empire.


4. Governance en compliance in samenwerking met concern controller

 • Werkzaamheden voortkomend vanuit actuele wet- en regelgeving, denk hierbij aan AVG, Scheiding DAEB/ niet-DAEB, marktwaardering, beleidswaarde;
 • Periodiek herijken statuten, toetsend aan ondernemingsplan, veranderende wetgeving.


Wie ben jij?
Je bent communicatief sterk in woord en geschrift, in staat om bondig een helder verhaal/advies te geven en de juiste vragen te stellen. Je beschikt over een integraal denkniveau, herkent de grote lijnen en kan daar waar nodig verdiepen. Je bent positief kritisch: als organisatie willen en moeten we onszelf continu verbeteren, daar draagt de business controller ook actief aan bij. Door het kritisch beschouwen van situaties en daar constructief op te acteren met bijvoorbeeld een advies, in samenspraak met de organisatie. Je bent initiatiefrijk: in jouw rol als business controller zie je veel zaken voorbijkomen. Door zaken met elkaar te verbinden kun je verbeteringen in gang zetten. Je maakt makkelijk verbinding met collega’s en externe partijen.

Wat breng je mee?

 

 • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring bij woningcorporaties.


Wat bieden wij jou?
Een dienstverband van een jaar, met de intentie tot verlenging. De functie Business Controller is ingedeeld in schaal J (€ 3.566 - € 4.572,-). Zayaz biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO woondiensten. Zayaz biedt als werkgever ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op de websites www.waarwijvanzijn.nl en www.zayaz.nl vind je meer informatie over Zayaz als werkgever.

Spreekt deze vacature je aan?
Laat dan voor 17 december 2018 je curriculum vitae, voorzien van een motivatie, achter via onze sollicitatiepagina. Heb je vragen? Neem dan contact op met Lia de Kievit via telefoonnummer 06 – 46 10 83 09.

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Controller, Noord-Brabant, Onroerend Goed