Financieel Accountant

Stel je eens voor. Jij kan jouw deskundigheid en ervaring inzetten om BNG Bank goed te adviseren, de financiële resultaten te verbeteren en bij te dragen aan een duurzamer Nederland. Schrijf jij de beste beleidsdocumentatie, ben je gek op cijfers en wil jij je met onze begeleiding ontwikkelen in kwantitatieve vraagstukken? Dan zou dit jouw nieuwe job kunnen zijn! 

Financieel Accountant 


Den Haag 
36 uur 
WO Master 

Kwantitatieve vraagstukken: dat doen we samen! 
Wij gaan er samen voor zorgen dat je verder ontwikkelt op het gebied van kwantitatieve vraagstukken. Jouw ontwikkeling stellen we centraal in een omgeving waarin je blijft leren.

 • Je leert onderzoeken, ontwikkelen en opstellen van oplossingen voor kwantitatieve vraagstukken.
 • Je verkrijgt inzicht in veranderingen in marktusance op waarderingsgebied.
 • Je krijgt eigenaarschap van specifieke interne waarderingsmodellen.
 • Je krijgt kwantitatieve expertise op het gebied van complexe transacties voor projecten en productgoedkeuring van nieuwe producten.


Wat ga je doen?
Jij bent van huis uit een echte financieel accountant en daarom ga je natuurlijk aan de slag met werkzaamheden die overduidelijk bij jouw vak horen. 
Hierbij kun je onder andere, maar zeker niet uitputtend, denken aan onderstaande punten.

 • Je levert kwaliteitsvolle rapportages en beheert het IFRS jaarrekeningdossier en specifieke resultaat- en waarderingsvraagstukken.
 • Je geeft advies aan management/directie t.a.v. financiële wet- en regelgeving.
 • Je levert deskundigheid voor projecten ten behoeve van de ontwikkeling van systemen, procedures en de administratieve organisatie.


Hier kom je terecht!
De afdeling Interne- en Externe Verslaggeving (IEV) bestaat uit elf enthousiaste collega’s die je met open armen ontvangen. BNG Bank is zeker geen gewone bank. Wij zijn een bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Omdat wij, met ongeveer 300 medewerkers, een relatief kleine bank zijn, heb je een breed takenpakket. Je dus echt goed in de breedte ontwikkelen. 

Wat geven wij? 
Je komt werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen.

 • Geld. Als jij de perfecte kandidaat bent, bieden we je een bruto jaarsalaris van € 62.000 tot € 68.000 op basis van 36 uur.
 • Opleidingen. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen richting kwantitatief analist.
 • Vakantie. 28 dagen per jaar. Je kunt zelfs uren bijkopen als je belooft terug te komen.
 • Een mooi kantoor. Midden in het bruisende centrum van Den Haag.
 • Leuke activiteiten. Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooi en korting op abonnementen).
 • En nog veel meer, maar dat hoor je nog wel.


Wat verwachten we van jou? 
Jij weet jouw kennis uit bijvoorbeeld je eerste werkervaring, te gebruiken om proactief in te spelen op ontwikkelingen binnen het vakgebied. Innovatie, samenwerking en vitaliteit vinden wij belangrijk! Goede samenwerking met andere collega’s zorgt voor een frisse blik op financiële wiskunde, statistiek en financiële markten. Collega’s geven je een compliment over de resultaten in dat ene project. Want feedback geven en ontvangen is onderdeel van onze werkcultuur. Aan het einde van de dag heb je een tevreden gevoel.

Wat denken wij dat echt belangrijk is?

 • Afgeronde universitaire studie economie, econometrie of (toegepaste) wiskunde.
 • Jij bent gek op cijfers en wet- en regelgeving op bancair gebied.
 • Dankzij jouw eerste werkervaring binnen een bancaire of financiële instelling is IFRS jou niet vreemd en neem je ook al wat kennis mee van financiële producten en diensten.


Jij schrijft de beste beleidsdocumentatie. Ook in het Engels!

Vragen over deze vacature? 
Voor het volledige verhaal over de vacature of de procedure kan je contact opnemen met Carlijn Toet, Recruiter, via telefoonnummer 070-3750463 of via email.  

Jij bent nu aan zet 
Ben je overtuigd van de functie en van BNG Bank? Dan is de beurt nu aan jou! Solliciteer online via de 'Solliciteer' button. Een pre employment screening is onderdeel van het sollicitatieproces.  

Dit is géén oproep voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Banken, Zuid-Holland, Risk Management, Treasury, Risk Manager