Teamleider Personeels- en Salarisadministratie

Teamleider Personeels- en Salarisadministratie
24 uur | Dordrecht

Als Teamleider Personeels- en Salarisadministratie stuur je het team aan en fungeer je als aanspreekpunt en analist voor complexe (salaris)vraagstukken.

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan 11 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de salarisadministratie, schuldhulpverlening en personeelsadministratie. De medewerkers zijn verdeeld over drie teams, die nauw met elkaar samenwerken en de uitvoerende taken op zich nemen.

Drechtwerk is verantwoordelijk voor de verloning van circa 1400 mensen. Zij zijn werkzaam onder vier verschillende cao's. Kortom, een complexe uitbetaling die wij door het inrichten van eigen programmatuur uitvoeren in eigen beheer.

Je werkt nauw samen met de afdeling P&C en F&C. Met grote regelmaat wordt van jou verwacht dat je analyses maakt, van een grote variëteit aan gegevens met betrekking op uiteenlopende vraagstukken. Wij kennen maar beperkt standaard rapportages. Dit vraagt creativiteit bij de inzet van onze systemen, maar ook analytisch vermogen om tot een juiste analyse en goed advies te komen. Jij weet als geen andere ontwikkelingen binnen de organisatie door te vertalen naar (salaris) kosten op korte en lange termijn. In het uitvoeren van je werkzaamheden balanceer je continu op het snijvlak van P&O, P&C en F&C.

Wat neem je mee?

  • HBO werk- en denkniveau
  • Relevante ervaring in een leidinggevende functie van 3 jaar
  • In het bezit van een praktijkdiploma PDL
  • Je bent cijfermatig ijzersterk en hebt gedegen kennis van Excel
  • Aantoonbare ervaring met salarisadministratie en kennis van fiscale- en sociale wetgeving

Als leidinggevende acteer je in een omgeving waar mensen werkzaam zijn die net wat meer aandacht nodig hebben. Dit vraagt van jou aanpassing in de wijze waarop je medewerkers benadert en te woord staat.

Je volgt de actualiteiten binnen het vakgebied nauwgezet. Hierdoor weet je vroegtijdig in te spelen op ontwikkelingen en deze door te vertalen naar de complexe omgeving waarin je acteert. Dit vraagt om nauwe samenwerking, waarbij er ook ruimte is voor vernieuwing. Het is van belang dat het team daarin stapsgewijs wordt meegenomen. Bedachtzaamheid en het nemen van weloverwogen beslissingen zijn daarin belangrijk. Tegelijkertijd wordt van je verwacht dat je zaken praktisch weet in te steken vanuit een hands-on mentaliteit.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een bedrijfsmatige omgeving met een ambtelijke context. Binnen de organisatie bestaan korte lijnen. Het team bestaat uit medewerkers die al lange tijd in dienst zijn.

Drechtwerk is de dienstverlener van de Drechtsteden in het ontwikkelen en ondersteunen naar werk. Wij organiseren werkplekken voor mensen die zich niet op eigen kracht op de arbeidsmarkt kunnen redden. Zoveel mogelijk mensen worden begeleid om in het reguliere bedrijfsleven arbeidsplaatsen in te vullen. Dit gebeurt veelal via individuele of groepsdetachering. De missie van Drechtwerk is dan ook als volgt geformuleerd:

“Mensen uit de Participatiewet een passende werkplek aanbieden binnen de ‘inclusieve samenleving’ door middel van leerwerktrajecten binnen of via één van de bedrijven van Drechtwerk”.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een uitdagende baan met veel eigen verantwoordelijkheid in een organisatie waarin jij mensen echt kan laten participeren in de maatschappij. Je krijgt een contract aangeboden voor een periode van7 maanden. Bij goed functioneren volgt aanstelling voor onbepaalde tijd.

Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring van maximaal € 4859,- bruto per maand (schaal 11 CAR UWO) op basis van een 36-urige werkweek.

Medewerkers van WerXaam bv volgen –grotendeels- de rechtspositie van de gemeente Dordrecht. Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Reageer dan online door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 6 januari 2019. Voor aanvullende informatie of vragen mag je contact opnemen met Fred Rensman, Personeelsadviseur, op het telefoonnummer 078 6525456.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Teamleider Personeels- en Salarisadministratie, Personeelsadministratie, Salarisadministratie, Teamleider, Leidinggevend, Finance, Financieel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Zuid-Holland, Salaris Administratie, Financieel Manager, Overheid