Financial Controller

Financial Controller
32-36 uur | Den Haag

Vastgoedorganisatie oftewel Woningcorporatie Staedion zoekt een financial controller die het juiste advies geeft bij onze financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Wat ga je doen?
Als financial controller coördineer en stel je in teamverband de financiële rapportages op met betrekking tot de jaarrekening en de verantwoording voor de toezichthouder(s) (dVi). Daarnaast draag jij bij aan de tertaalrapportages en coördineer je de landelijke Aedes Benchmark voor Staedion. Je adviseert en ondersteunt het management bij alle facetten van de financiële planning en de control cyclus. Je zorgt dat het jaarrekeningtraject (interim en balanscontrole) vlekkeloos verloopt. Je zorgt dat financiële processen correct en volgens planning verlopen. Als financieel professional geef je mede vorm aan het financiële beleid. Je volgt actuele (financiële) ontwikkelingen scherp, je bent uitstekend op de hoogte van de veranderende wet- en regelgevingen en je weet de vertaalslag naar de organisatie te maken.

In jouw werk betekent resultaat:

 • Beheersing van het gehele jaarrekeningproces, van planning en afstemming met de interne organisatie en de accountant tot en met afronding (circa 45- 50% van de tijd). Je zorgt ervoor – samen met 2 collega’s voordat je de benodigde informatie tijdig, juist en volledig uit de organisatie ontvangt.
 • Tevens coördineer je het samenstellen van de jaarrekening.
 • Beheersing van het traject voor de verantwoording voor de toezichthouder(s), van planning tot en met de afronding (circa 10% van de tijd). Je zorgt dat je op de hoogte bent van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en kunt deze toepassen. Je bent in staat om een accountantscontroleprotocol te vertalen naar de organisatie, zodat je de benodigde documentatie op kunt leveren.
 • Coördinatie van de Aedes benchmark voor Staedion. Je stelt de onderdelen ‘bedrijfslasten’ en ‘onderhoud en verbetering’ vast/samen (circa 10% van de tijd). Je analyseert en vertaalt de bedrijfslasten uit de jaarrekening naar de definitief van de Aedes benchmark. Dit geldt ook voor de onderhoudskosten en investeringen.
 • Overige werkzaamheden (circa 30-35% van de tijd)

o Interne (kwartaal- en maand) en (overige) externe rapportages;
o Actief een bijdrage leveren aan de totstandkoming van het financiële beleid en de diverse procesbeschrijvingen;
o Gevraagd en ongevraagd adviseren over diverse financiële, fiscale en bedrijfseconomische zaken;
o Afdelingen betrekken bij (financiële) vraagstukken en de verbinding leggen tussen afdelingen.

Wat is je werkomgeving?
Je werkt in hartje Den Haag: op ons hoofdkantoor direct tegenover het Centraal Station. Goed bereikbaar dus, en dicht bij de binnenstad. Ideaal voor een lekkere lunch, of een borrel na werktijd met collega’s. Onze huurders komen elke dag bij Staedion over de vloer. Zo zie je dagelijks voor wie je je werk uiteindelijk doet.
Je zit samen met je collega’s in het team Financiën en Verslaglegging en je rapporteert aan de manager Financiën en Verslaglegging. Met hem stem je de werkzaamheden af.

Wie ben je?

 • Je beschikt over een HBO-diploma bedrijfseconomie of accountancy;
 • Studerend voor RA of reeds in het bezit van een RA-titel is een pré;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met het opstellen van jaarrekeningen, periodieke verantwoordingen, begrotingen en meerjarenramingen;
 • Uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur ervaring met datawarehouse pakketten;
 • Je bent een ambitieuze aanpakker, zelfredzaam, initiërend, een bruggenbouwer, je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en je denkt procesmatig;
 • Jouw analytische vaardigheden zijn uitstekend te noemen;
 • Goede communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Het behalen van deadlines vormt voor jou geen probleem en je bent gefocust op resultaat.

Dit bieden we jou

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.486,- en maximaal € 4.709,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal J volgens het handboek functie-indeling Woondiensten.
 • 189,8 vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Pensioenregeling.
 • Eigen opleidingsbudget om je te ontwikkelen, en je vakkennis op peil te houden, te verdiepen of te verbreden.
 • Flexibele werktijden.
 • Een boeiende uitdaging in een dynamisch team met veel ruimte voor eigen initiatief.

Informatie en sollicitatie
Enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem contact op met Sander Romijn, via telefoonnummer (070) 376 77 19. Direct solliciteren? Dat kan ook, gebruik de sollicitatiebutton en stuur ons jouw motivatie en cv. Reageren kan tot en met 23 november 2018.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren wij ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hogere doel is dat wij ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’. We willen dat al onze bewoners zich thuis voelen in 2020.
Een eigen thuis bereikbaar maken kan Staedion niet alleen. Dit kunnen we alleen samen met onze bewoners en een netwerk van maatschappelijke partners. En natuurlijk met de juiste medewerkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financial Controller, Controller, Financieel, Finance, Accountancy, Vacature Den Haag, HBO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Financial Controller, Den Haag