Plant Controller

Organisatie
ATAG Verwarming Nederland B.V. is al 66 jaar lang een A-merk in Nederland als fabrikant en leverancier van hoogwaardige cv-toestellen en zonne-energiesystemen. ATAG Verwarming bedient hiermee zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Deze prijswinnende cv-ketels worden zowel in Nederland als inmiddels in vele andere Europese landen, Amerika en Azië verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde, waar ruim 200 medewerkers zich inzetten voor de ontwikkeling, fabricage, service en verkoop van de producten. ATAG Verwarming is te typeren als een platte en informele organisatie waar meedenken en ondernemerschap nog worden gewaardeerd. Onze mensen maken allemaal onderdeel uit van de warme, passievolle ‘familie’ waar vakmanschap een heel belangrijke rol speelt. Sinds 2014 maakt ATAG Verwarming deel uit van Ariston Thermo Group, een wereldspeler op het gebied van verwarming en warmwaterbereiding. Wereldwijd - in meer dan 150 landen - worden 7,2 miljoen producten verkocht; Ariston Thermo heeft 6.600 medewerkers, kent 46 eigen vestigingen en 7 vertegenwoordigingen in 31 landen. Kortom;
ATAG Verwarming is een groeiend, financieel gezond en wereldwijd opererend bedrijf met volop kansen voor jouw toekomst! Op dit moment is er een vacature voor een:

Plant Controller
Fulltime | Lichtenvoorde


-analytisch sterke business controller met ervaring bij een productiebedrijf-

Wat ga je doen?
In deze binnen ATAG Verwarming nieuwe functie ben jij primair verantwoordelijk voor het controlling gedeelte van de productielocatie in Lichtenvoorde. Daarnaast heb je regelmatig contact met Italië (Ariston Thermo) en andere onderdelen binnen de Ariston Thermo Group.
Je krijgt inzicht in alle facetten van het productieproces en werkt nauw samen met de
Plantmanager in Lichtenvoorde. Je overlegt continue met de ‘business’ met als doel om de organisatie op een hoger niveau te krijgen door verbeterpotentieel te realiseren. Je geeft daartoe gevraagd en ongevraagd advies en stelt regelmatig kritische vragen.
In grote lijnen heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Verzorgen van bedrijfseconomische analyses gericht op het productieproces;
  • Opstellen, opzetten, analyseren en verbeteren van (kosten)rapportages;
  • Opstellen van rendements-, productmarge en dekkingsanalyses;
  • Controle op kostprijzen en stamgegevens;
  • Contact onderhouden met de overige bedrijfsdisciplines om kostenallocaties en rapportages te optimaliseren;
  • Analyseren en beoordelen van investeringsvraagstukken;
  • Onderhouden en verbeteren van het Business Intelligence systeem;
  • Het verder optimaliseren van plant control binnen ATAG Verwarming;
  • Het leiden van diverse projecten.


Wie ben jij?
De ideale Plant Controller is een enthousiaste en analytisch sterke financial die toe is aan de tweede of derde stap in zijn carrière en die verder kijkt dan cijfers alleen maar deze ook goed interpreteert en oog voor de business heeft. Als persoon voel jij je thuis in een internationaal, no-nonsense productiebedrijf. Het is jouw passie om verbeteringen door te voeren, je komt met veel nieuwe ideeën en voert deze vervolgens ook uit. Qua achtergrond heb je verder een afgeronde financieel of bedrijfseconomische HBO/WO-opleiding en een aantal jaren ervaring in een financiële functie, bij voorkeur bij een productiebedrijf. Ervaring met SAP en business intelligence systemen is een pre. Je bent verder vloeiend in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Als persoon ben je tenslotte communicatief zeer vaardig, bezit je veel overtuigingskracht, leg je makkelijk contact met mensen en ben je onafhankelijk en zelfstartend.

Wat bieden we jou?
Een nieuwe functie met ruimte voor eigen invulling en inbreng binnen een internationaal succesvol en snelgroeiend productiebedrijf met een no-nonsense cultuur. Je krijgt volop de kans om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. ATAG Verwarming ondersteunt je daarbij op het gebied van coaching en/of opleidingen. De sfeer binnen het bedrijf is informeel en dynamisch en de lijnen zijn kort. Tenslotte zijn je arbeidsvoorwaarden (zowel primair als secundair) uitstekend. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring wordt er gedacht aan een bruto jaarsalaris van ca. € 65.000,-.

Geïnteresseerd?
LEV Carrièremakers verricht exclusief de werving & selectie voor deze vacature bij ATAG Verwarming. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt dan ook niet op prijs gesteld. Als je geïnteresseerd bent solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Of stuur je cv onder vermelding van deze vacature naar info@lev-hr.nl. Een motivatie(brief) toevoegen hoeft niet! Als jouw cv daar aanleiding toe geeft, bespreken we je motivatie liever face-to-face en nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Als je meer wilt weten over de vacature en/of organisatie kun je bellen met Johan Post: (06) 288 32 712. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Trefwoorden: Plant Controller, Controller, Finance, Financieel, SAP, Vacature Lichtenvoorde


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Groothandel/Detailhandel, Controller, Gelderland