Projectleider Financieel Beleid

Projectleider Financieel Beleid Gemeente Amsterdam
Vaste baan, voor 36 uur
Vacaturenummer: 18100281


De Gemeente Amsterdam is op zoek naar strategisch financieel adviseur op senior-niveau. Heb jij iets met Amsterdam en wil jij graag werken in een dynamische organisatie? Heb jij gedegen kennis van financieel beleid en draag je graag bij aan bijvoorbeeld de totstandkoming van het voorjaarsnota, begroting, jaarverslag en de najaarsnota? Heb jij verstand van gemeentefinanciën en beschik je over een vlotte pen zodat je beleid en cijfers toegankelijk kan maken voor bestuurlijke besluitvorming? Wil jij projectleider zijn en strategisch adviseur zijn van o.a. directeuren en wethouders? Wil jij veel leren en je ontwikkelen? Dan zoeken we jou!

Wat doe je als Strategisch Financieel Adviseur DMC?
In de functie geef je binnen de gestelde kaders (mede) vorm aan de planning & control producten van de gemeente Amsterdam (begroting euro 5,6 miljard). De geldende wet- & regelgeving voor gemeente (bijv. BBV) is voor jou geen “black box”. Je hebt actuele en parate kennis op gemeente financiën & beleid en waar nodig weet je informatie snel op te zoeken. Je draagt met je adviezen tevens bij aan de totstandkoming van (onderdelen van) voorjaarsnota, begroting, najaarsnota of jaarrekening (o.a. 36 organisatie-eenheden en 7 stadsdelen) Je bouwt en onderhoudt hierbij contacten, zowel met het bestuur als met de directies en de financiële collega's bij de verschillende organisatieonderdelen. Daarnaast adviseer je de directie van de Directie Middelen en Control (DMC), het gemeentelijk managementteam en het college van B&W (gevraagd en ongevraagd) over de bestuurlijke en financiële aspecten van beleid en de P&C-cyclus. Verder doe je verbetervoorstellen ten aanzien van het proces en de toepassing van het financieel beleid (Gemeente Amsterdam Accounting Framework) en de gemeentelijke P&C-producten door je deskundigheid om te zetten in gedragen adviezen.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur (openbare) financiën, economie of vergelijkbaar.
 • Je hebt senior minimaal 5 jaar relevante werkervaring op strategisch (financieel) niveau en aantoonbare kennis van (gemeente) financiën.
 • Je houdt van projectmatig werken en hebt het vermogen om als projectleider te acteren.
 • Je bent resultaatgericht, kan goed met deadlines overweg en beschikt over een vlotte pen.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen werk, maar bent ook collegiaal en houdt van samenwerken waarbij je kunt inleven in anderen.
 • Je beschikt over inventiviteit, overtuigingskracht, visie en analytisch vermogen.
 • Je schrikt niet van onverwachtse uitdagingen (zoals op korte termijn de wethouder bijpraten over een voor jou nieuw onderwerp of een presentatie geven).
 • Je beschikt over de kerncompetenties van de gemeente Amsterdam (open, actief en integer).


Wij bieden

 • Een vast dienstverband volgt, nadat een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef (1 jaar) succesvol is doorlopen.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 4.490,- en maximaal € 5.984,- bruto per maand (salarisschaal 13) op basis van 36 uren per week.
 • De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.


De organisatie
Bestuur en Organisatie
Bestuur en Organisatie is een strategische, flexibele, professionele en resultaatgerichte organisatie, die zich in de advisering en ondersteuning primair richt op het college, de burgemeester, de raad, de gemeentesecretaris en het gemeentelijk managementteam. Bestuur en Organisatie heeft als belangrijke taak de verbinding tussen bestuur, de stad en de gemeentelijke organisatie te ondersteunen en waar mogelijk te verbeteren. Dit vraagt om tweerichtingsverkeer, waarbij de korte afstand naar het bestuur en andere partners binnen de gemeente essentieel is. Bestuur en Organisatie heeft zes directies en afdelingen.

Directie Middelen en Control
De Directie Middelen en Control (DMC) is verantwoordelijk voor de integrale vakinhoudelijke sturing op het gebied van interne audit, financiën en control, treasury, riskmanagement, deelnemingen en inkoop. De directie voert de regie over gemeentebrede vraagstukken op deze terreinen en is primair verantwoordelijk voor kaderstelling en control én de eerste advisering aan bestuur en ambtelijke top.

Financieel Beleid en Planning & Control
De afdeling Financieel Beleid en Planning & Control (FBPC) is met circa 20 medewerkers verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de gemeente Amsterdam. FBPC voert middels kernteams de regie op de totale totstandkoming van de verschillende P&C producten (Voorjaarsnota, Begroting, Najaarsnota en Jaarverslag) inclusief de bestuurlijk advisering richting college en gemeenteraad. Daarnaast vertaalt FBPC financiële regelgeving naar strategisch financieel beleid voor de Amsterdamse situatie. Tenslotte is de afdeling ook financieel aanspreekpunt voor Rijk, VNG, G4 en provincie. Jij zal werkzaam zijn in het kernteam financieel beleid en bent daarmee het aanspreekpunt voor de collega’s binnen geheel Amsterdam op het gebied van het strategische financiële beleid. Parate kennis van de geldende wet- & regelgeving (bijv. BBV) is derhalve een vereiste. Daarnaast is ervaring, inzicht en overzicht van de diverse diensten danwel organisatieonderdelen van een (G4) gemeente ook erg belangrijk.

Informatie
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Ahmed Amhaini, Concernmanager Financiën bereikbaar via telefoonnummer: 06-300 8604. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Philomeen Verkuyl Adviseur P&O, bereikbaar via telefoonnummer: 06-19305107. Of bezoek de website www.amsterdam.nl voor meer informatie.

Sollicitatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 06-11-2018 onder vermelding van Projectleider Financieel Beleid - 18100281, via het online sollicitatieformulier.

Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Financieel Adviseur, Overheid