Financieel Economisch beleidsmedewerker Erfpacht & Uitgifte

Financieel Economisch beleidsmedewerker Erfpacht & Uitgifte
32 - 36 uur
Vacaturenummer: 18090167

Wil jij je bezighouden met financieel-economische vraagstukken en het opzetten en analyseren van financiële en bedrijfsmatige informatie? Werk jij resultaatgericht en ben je analytisch sterk, nauwkeurig en initiatiefrijk? Dan is de afdeling Erfpacht en Uitgifte de goede plek voor jou!

De functie
Als financieel-economisch beleidsmedewerker werk je samen met andere professionals (beleidsmedewerkers, de bedrijfsadministrateurs en het management) aan financiële vraagstukken van de afdeling Erfpacht en Uitgifte. Daarnaast werk je samen met planeconomen en projectcontrollers die de ramingen opstellen en budgetten bewaken voor de grondexploitaties. Je controleert en analyseert gegevensbestanden op juistheid en volledigheid en je doet je aan kwaliteitsbewaking. Je stelt managementinformatie op uit grote hoeveelheden erfpacht- en bedrijfsgegevens. Er is ruimte om met eigen voorstellen te komen om verzameling en gebruik van de (financiële en administratieve) gegevens op de afdeling te verbeteren. Ook het adviseren van het management en het bestuur over financieel-economische ontwikkelingen, zoals rente, inflatie en marktbewegingen, die van invloed zijn op het erfpachtbedrijf gaat tot je taken behoren.

Hoe kan jouw werkweek eruit gaan zien?
Het is maandag. Vandaag ben je de sparringpartner van de andere financieel en juridisch beleidsmedewerkers en het management, op het punt van financiële erfpachtvraagstukken. Later deze week staat er flink wat tijd geblokkeerd in jouw agenda om toe te zien op en zorg te dragen voor P&C producten, managementinformatie en administratieve organisatie ten bate van Directie en Gemeente Bestuur. Tijdens het overleg op donderdag zet jij jouw expertise in over financiële spelregels. In de tijd die je overhoudt, draag jij zorg voor een tijdelijke signalering van én bestuurlijke besluitvorming over financiële vraagstukken en het uitwerken van een economisch scenario. Ook het bijdragen aan debiteuren-, incasso-, en risicomanagement beleid van de afdeling hoort bij de gangbare taken.

Wij vragen
Je werkt resultaatgericht, nauwkeurig en je bent analytisch en cijfermatig sterk. Ook kan je snel een oordeel vormen. Verder vragen wij:

  • afgeronde universitaire opleiding op gebied van economie, of bestuurskunde / bedrijfskunde met aantoonbare ervaring met economische vraagstukken;
  • abstracte vraagstukken kunnen vertalen naar hanteerbare en herkenbare eenheden voor uiteenlopende doelgroepen (naar bestuur, klanten en collega’s);
  • uitstekende mondelinge - en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden gericht op verschillende doelgroepen en passend op de aanwezige bestuurlijke verhoudingen.


Competenties
Resultaatgerichtheid, analytisch vermogen en initiatiefrijk. Netwerken en samenwerken met mensen uit uiteenlopende disciplines en ervaring gaat je goed af.

Wij bieden
Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.348,- (schaal 11) en maximaal € 5.188,- (schaal 11A) bruto per maand op basis van 36 uren per week.

De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en het Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waarbij je zelf kunt beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en/of hoeveel extra verlof je op wilt nemen.

De organisatie
Erfpacht & Uitgifte

De afdeling Erfpacht en Uitgifte valt onder de Directie Grond & Ontwikkeling en is verantwoordelijk voor het zorgvuldig, klantgericht en transparant uitvoeren en vormgeven van het Amsterdamse erfpachtstelsel. Jaarlijks wordt er grond in erfpacht uitgegeven voor enkele honderden miljoenen euro’s. Deze contracten worden door de afdeling administratief, juridisch en financieel beheerd en waar nodig worden deze contracten aangepast. Het gaat inmiddels om meer dan 270.000 erfpachtcontracten, jaarlijkse canoninkomsten van ca. € 120 miljoen en een balanstotaal van ca. € 8 miljard. De organisatie heeft hierdoor zowel een juridische, een financiële, een politieke als een bedrijfsmatige kant.

Bij de afdeling Erfpacht en Uitgifte werken ca. 160 medewerkers verdeeld over 6 teams. Recent heeft er een fundamentele vernieuwing van het Amsterdamse erfpachtstelsel plaats gevonden. Het stelsel van voortdurende erfpacht wordt omgezet naar een stelsel van eeuwigdurende erfpacht en dat brengt allerlei nieuwe organisatorische en procesmatige uitdagingen met zich mee.

Grond & Ontwikkeling
Grond & Ontwikkeling heeft als missie: 'Meer waarde creëren voor de stad en metropool Amsterdam'. Er wordt gewerkt aan een duurzame en vitale stad voor burgers en bedrijven.

Wij voeren regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling en zijn verantwoordelijk voor het erfpachtstelsel. Daarnaast brengen wij in opdracht projecten voor wonen, werken en voorzieningen in samenhang tot uitvoering.

Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van kaveluitgifte, het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding. Vanuit deze kerntaken spelen wij strategisch in op marktontwikkelingen. Daarbij beheren het vereveningsfonds en het erfpachtvermogen van de gemeente Amsterdam.

Informatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met Reinoud Hilhorst, Financieel Economisch beleidsmedewerker, via r.hilhorst@amsterdam.nl, of 020-2544205.

Voor meer informatie over de procedure van deze werving kun je contact opnemen met Marjoleine Goedhart, Wervingsadviseur G&O, m.goedhart@amsterdam.nl. Of kijk op www.amsterdam.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Sollicitaties
Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk zondag 4 november 2018 via het online sollicitatieformulier.

Een TMA en CAPA-test kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Salaris Administratie, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid