Financieel Adviseur & Beleidsmedewerker

Ben jij de financieel adviseur die het verschil kan en wil maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Onze gemeente 
Een mooie gemeente met 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Dat is de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 
Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren. 

Onze organisatie
Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijke vraagstukken. Denk maar eens aan de decentralisaties, de nieuwe omgevingswet, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. Wil je weten hoe onze organisatie werkt, bekijk dan ons organisatieplan. 
Onze medewerker
Als beleidsmedewerkerfinanciën ondersteun je de organisatie bij financieel georiënteerde vraagstukken. Niet alleen op de inhoud. Ook door het goed invullen van je adviesrol en het actief bijdragen aan een goed en steeds beter werkend planning- en controlproces. 
Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. 
 

Voor het team Financiën en Inkoop bij het thema Koers zoeken wij een

Financieel Adviseur & Beleidsmedewerker

32 uur per week


Wat is het doel van de functie?
Binnen ons team zijn we op zoek naar iemand die enerzijds wil adviseren op (operationele) vraagstukken binnen het Sociaal domein en anderzijds de coördinerende rol op neemt voor planning- en controlproducten als het jaarverslag en de bestuursrapportages en het meewerken aan ontwikkelopgaves. Advisering Sociaal domein bedraagt maximaal 50% van de functie. Je werkt daarin samen met de strategisch adviseur Sociaal domein. 

Wat zijn je werkzaamheden als Financieel Adviseur & Beleidsmedewerker?

 • Coördineren en verbeteren van het proces rondom het jaarverslag en bestuursrapportages
 • Operationeel adviseren Sociaal domein. Denk daarbij aan:
 • Advisering over het opzetten van maatschappelijke businesscases: hoe kunnen we onze middelen voor individuele zorgverlening op een andere manier inzetten voor bijvoorbeeld collectieve voorzieningen en daarmee besparen op de kosten voor individuele zorgverlening en dit cijfermatig onderbouwen?
 • Advisering over de (door) ontwikkeling beheers- en sturingsinformatie in het sociaal domein zodat deze beter financieel beheersbaar wordt.
 • Overige adviesgebieden sociaal domein, bijvoorbeeld subsidies en onderwijshuisvesting.
 • Bijdrage leveren aan ontwikkelopgaven die leiden tot betere samenwerking en sturing en beheersing van de organisatie. Voorbeelden zijn het verbeteren van de financiële adviesfunctie, meer structuur brengen in de planning- en controlprocessen en doorontwikkeling en digitalisering van de Planning & Control instrumenten.


Wat vragen wij?

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding
 • Enkele jaren financiële ervaring in een gemeentelijke organisatie
 • Ervaring in het coördineren en verbeteren van planning- en controlproducten
 • Interesse voor cijfers en het goed kunnen werken met Excel
 • Advieservaring in sociaal domein
 • Adviesvaardigheden en de bereidheid om je te verdiepen wat er bij de ander leeft.
 • Diverse competenties zoals: zelfreflectie, samenwerking en nemen van verantwoordelijkheid.


Onze kernwaarden zijn: omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerkend en zelfreflectief. 

Wat biedt Gemeente Utrechtse Heuvelrug jou?
Wij bieden een afwisselende baan en goede arbeidsvoorwaarden, die we graag tijdens de procedure met elkaar bespreken. De functie is gewaardeerd in functieschaal 10 van de CAR-UWO en het maximumsalaris is € 4.225,- bij een 36-urige werkweek. Het minimumsalaris conform de aanloopschaal is € 2.591. Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je maandelijkse salaris. 
Het IKB is een vrij besteedbaar budget om keuzes te maken die passen bij jouw levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB kan je maandelijks uit laten betalen of is te besteden aan: verlof, opleidingskosten en vakbond contributie. 

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Patrick Kok, teamleider financiën, via 06 – 212 76 200. 

Solliciteren op de functie Financieel Adviseur & Beleidsmedewerker
Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Laat dan uiterlijk 1 november je cv met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

De eerste gespreksronde is donderdag 8 november en de tweede ronde is dinsdag 13 november. Het vacaturenummer is 46-KO-18. 

Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. 
 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!


Trefwoorden: Beleidsmedewerker, Finance, Financieel, Financiele, Overheid
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Audit, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Auditor, Utrecht, Gemeente, Controller, Overheid