Strategisch Financieel Adviseur

Strategisch financieel adviseur
36 uur per week

Dienstverband: één jaar met uitzicht op vast dienstverband
Werk- denkniveau: wo
Afdeling: bedrijfsvoering, team Finance & Control
Salaris: functieschaal 12, aanloopschaal 11


Waar ga je werken
De gemeente Barneveld is een veelzijdige, slagvaardige en flexibele organisatie, die actief inspeelt op ontwikkelingen in de maatschappij. Dit doen we met medewerkers die trots zijn op hun vak. We zijn een middelgrote gemeente met aantrekkelijke en ambitieuze projecten en voeren veel werkzaamheden zelf uit. We houden van dynamiek, innovatie en vlot schakelen en doen de dingen graag eenvoudig en goed. Omdat de verantwoordelijkheid bij ons laag in de organisatie ligt, kun jij je ambities hier écht waarmaken. De gemeente Barneveld zoekt talenten die proactief, innovatief en out-of-the-box kunnen handelen. We houden niet van hiërarchische structuren, gaan gemakkelijk met elkaar om en werken in een open cultuur gericht op het neerzetten van prestaties.

De afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering is één van de 6 afdelingen van de gemeente Barneveld en bestaat uit de teams Finance & Control, Administratie, Belastingen, Informatisering & Automatisering en Personeel & Organisatie (totaal 50 fte). De afdeling is verantwoordelijk voor een goede en stabiele (interne) dienstverlening waarin zowel voor de 'klant', als voor de eigen organisatie optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van automatisering en digitalisering. Je komt te werken binnen het team Finance & Control (F&C). Het team F&C bestaat uit ruim 7 fte.

De uitdaging
Wij nodigen je uit voor een nieuwe uitdaging. De afdeling Bedrijfsvoering is op zoek naar een strategisch financieel adviseur die met veel enthousiasme het team Finance & Control gaat versterken. Naast deze uitdaging hebben we ook nog plaats voor een enthousiaste Adviseur Finance & Control.

Wat ga je doen
Wij zoeken een ervaren financieel professional die vanuit een brede oriëntatie op het vakgebied een innovatieve bijdrage kan leveren aan onze organisatie. Je zet een gedragen financiële strategie neer, door financieel beleid en kaders te ontwikkelen en je weet deze te borgen binnen de organisatie, waarbij je fungeert als verbinder.

  • Je weet op een doortastende wijze te interveniëren op de producten (beleids- en beheersinstrumenten) die de afdeling levert met als doel om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de F&C-dienstverlening te verhogen en uiteraard zorg je dat de bewaking en de samenhang van de producten geborgd worden.
  • Je adviseert duurzaam, je beoordeelt de omgeving en doorziet de financieel-economische gevolgen van veranderende wet- en regelgeving, beleidsveranderingen en gebeurtenissen in de gemeente Barneveld
  • Doordat je op directieniveau aan tafel zit, signaleer je risico´s, verbeter- en/of knelpunten organisatie breed en weet je met jouw adviezen en financiële inzichten de organisatie in staat te stellen, de juiste beslissingen te nemen.


Weet jij naast bovenstaande ook nog eens het team F&C te motiveren en enthousiasmeren en de financieel adviseurs (inhoudelijk) te coachen, alsmede een sparringpartner te zijn voor je collega-strategisch financieel adviseur https://www.linkedin.com/in/jan-willem-duifhuis-a65b951/ ? Dan is dit jouw nieuwe uitdaging!

Wat neem je mee

  • Een afgeronde wo-opleiding, aangevuld met financiële opleidingen.
  • Gedegen kennis van gemeentelijke P&C-cyclus en gemeentelijke administratie in het algemeen.
  • Ruime ervaring in het jaarrekeningproces van de gemeente.
  • Kennis van de VPB, de BBV en grondexploitaties is een pre.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Een verbinder, binnen het team én met de organisatie.
  • Inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen.
  • Analytisch vermogen, besluitvaardigheid en goede communicatie- en adviesvaardigheden.
  • Ervaring en inzicht in maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen alsmede politiek inlevingsvermogen.


Wij bieden
Wij bieden je een functie binnen een dynamische en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris tussen € 3.685,- en € 5.520,- bruto per maand op basis van 36 uur per week en een vrij besteedbaar persoonlijk budget (IKB) van 17,05% (salarispeil 1 juli 2018).

Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden we de mogelijkheid om je werk- en privéleven te combineren.

Solliciteren
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Willem Duifhuis, strategisch financieel adviseur, telefoonnummer (0342) 49 59 08. Voor vragen over het wervingsproces kun je contact opnemen met Erna Jansen, P&O adviseur, telefoonnummer (0342) 49 52 21. (b.g.g. kan je in de week van 22 oktober ook contact open nemen met Liset Matser, telefoonnummer (0342) 49 5334.

Je kunt tot maandag 19 november 2018 op de vacature reageren. Sollicitaties uitsluitend per mail via talentportal@barneveld.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 23 november 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Consultancy, Gelderland, Financieel Adviseur, Overheid