Consulent Stabilisatie

Ben jij een ervaren schuldhulpverlener, dan zoeken wij jou!

Consulent Stabilisatie
32 uur | Dordrecht

Wat ga je doen?
Je voert intake-, begeleidings- en crisisgesprekken met de klant. Je maakt een plan van aanpak en een budgetplan. Je adviseert ten aanzien van het stabiliseren van de leefsituatie en voert het plan van aanpak uit. Ook geef je voorlichting en budgetadviezen en ondersteun je de klanten in het omgaan met financiën (coaching). Je zorgt waar nodig voor overdracht naar het team Schuldregelen. Je verwijst de klanten naar overige hulp- en dienstverlenende instellingen waar nodig en houdt de regie hierop.

Je werkt conform de NVVK richtlijnen en adviseert/informeert over het moratorium, dwangakkoord, voorlopige voorziening en de WSNP.

Wat neem je mee?

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare relevante werkervaring in (fase 1 van de) schuldhulpverlening;
  • Een relevante HBO-opleiding (bijvoorbeeld SJD, MWD);
  • Ervaring met klantgesprekken;
  • Kennis van inkomenscomponenten, financiële tegemoetkomingregelingen, de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) en de NVVK richtlijnen;
  • Kennis van de sociale kaart;
  • Ervaren in het gebruik van GWS Suite;
  • Je bent in staat om de persoonlijke financiële situatie van de klant te inventariseren en te analyseren. Dit doe je zelfstandig, vanuit een zakelijke instelling en met affiniteit voor de doelgroep. Vanzelfsprekend ben je in staat om onder tijdsdruk een besluit te nemen en uit te voeren.

Waar kom je te werken?
De afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling (ABS) is volop in beweging. De Sociale Dienst Drechtsteden wil iedere burger met financiële problemen helpen. De afdeling ABS is een daarbij een belangrijke speler.

Wie zijn wij
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor de zes gemeenten in de Drechtsteden. Wij hebben tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.
Bij de Sociale dienst werken zo'n 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.
Kijk voor meer informatie op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

Wat bieden we jou?
Een functie voor 32 uur per week, in eerste instantie bepaalde tijd 1 jaar met uitzicht op vast.
De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9, Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt alleen online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageren kan tot en met 23 oktober 2018. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd Budgetadvies en Schuldbemiddeling, Dethmer Willems op telefoonnummer 078-770 8910.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Consulent Stabilisatie Vacature Dordrecht, Consulent Stabilisatie, Schuldhulpverlening, Vacature Dordrecht, Financieel, Financiële Dienstverlening


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Betalingen, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid