Registeraccountant

Registeraccountant

Heb jij enkele jaren ervaring als registeraccountant en ben je toe aan meer afwisseling in je werk? Wil je jouw kennis en kunde inzetten om de energiesector in Nederland en Europa te verbeteren? De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zoekt een registeraccountant die financiële data van netbeheerders analyseert en daar goed over kan adviseren. Ben jij op zoek naar een veelzijdige RA functie waarbij je richting geeft aan de toezichtstrategie van de ACM, solliciteer dan op deze baan!

Over de functie
De Directie Energie (DE) is binnen de ACM verantwoordelijk voor het toezicht op de energiemarkt en stelt onder meer de inkomsten van de netbeheerders in Nederland vast. De Nederlandse energievoorziening moet duurzamer worden en de energiesector is volop in ontwikkeling. Wat betekent de energietransitie voor consumenten, bedrijven en netbeheerders? Hoe vinden we een balans tussen investeringen, betaalbaarheid en duurzaamheid van energie? Dit zijn enkele voorbeelden van vraagstukken waar de Directie Energie mee te maken heeft. DE is continu bezig met het afwegen van belangen van de sector enerzijds en consumenten en bedrijven anderzijds.

Als registeraccountant is je takenpakket heel divers. Je draagt bij aan een maatschappelijk doel, namelijk een kostenefficiënte energietransitie. Je zorgt bijvoorbeeld voor een goede balans tussen investeringsruimte voor netbeheerders en betaalbare tarieven voor afnemers. Daarbij heb je oog voor de gevolgen van je werk op de kwaliteit van de elektriciteits- en gasnetwerken en voor de warmtesector. Ook analyseer je financiële data die netbeheerders aanleveren en die gebruikt worden voor de regulering van de netbeheerders. Je werkt mee aan financiële toezichtonderzoeken die de ACM uitvoert en je houdt toezicht op het financieel beheer van netbeheerders. Daarnaast kun je meewerken aan het uitvoeren van een Europese kostenbenchmark voor de landelijke netbeheerders gas en elektriciteit.

Als registeraccountant bij de ACM vallen ook de financiële toezichtonderzoeken van de drinkwater- en warmtesector in Nederland en de werkzaamheden voor Caribisch Nederland in jouw pakket. De ACM is volop in ontwikkeling als het gaat om het werken met data. Hierin kan jij een rol spelen, denk bijvoorbeeld aan de verdere ontwikkeling van het financiële datagedreven toezicht. Kortom, een veelzijdige en afwisselende functie!

Binnen DE werk je nauw samen met de andere registeraccountant. Ook kun je gevraagd worden om te adviseren in projecten van andere directies.

Testimonial
Johan de Ruijter werkt sinds 2010 als registeraccountant bij de ACM:

“Bij de ACM werk je in multidisciplinaire teams, wat ik heel prettig vind. Samen met juristen, economen en andere financials zorgen we voor een redelijk tarief van de gas-, warmte- en elektriciteitsnetten voor alle consumenten en bedrijven in Nederland. De ACM bepaalt namelijk de omzetten van netbeheerders. Het gaat om miljarden euro's. Een grondige analyse van de daarvoor benodigde data is uitermate relevant.

De ACM geeft je veel ruimte om jezelf en de organisatie verder te ontwikkelen. Momenteel werk ik bijvoorbeeld aan het verbeteren van de informatiestromen voor reguleringsdata. Fijn dat ik die mogelijkheid heb! Jezelf actief ontplooien is belangrijk binnen deze organisatie. Leren is daarmee onderdeel van de organisatiecultuur.”

Functie-eisen
Je hebt passie voor het analyseren van cijfers en weet dit om te zetten in een gedegen advies. Je bent resultaatgericht en vindt het een uitdaging om markt- en/of consumentproblemen daadwerkelijk op te lossen. Daarbij houd je rekening met maatschappelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen. Ook heb je een goed gevoel voor marktverhoudingen, weet wat er speelt in de energiesector en grijpt daar proactief en tijdig op in. Je staat stevig in je schoenen, neemt je verantwoordelijkheid en durft partijen aan te spreken op hun gedrag. Bovendien vind je het leuk om buiten je comfortzone te stappen en projecten buiten je normale werkzaamheden en werkveld aan te pakken. Herken jij je in dit profiel en voldoe je ook aan onderstaande criteria, dan ontvangen we graag je sollicitatie.

• Je bent een registeraccountant met enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in de openbare accountantscontrolepraktijk

• Je hebt ruime ervaring met data-analyse

• Ervaring met bedrijven in de energiesector is een pre

• Ervaring met onderzoeken naar kostenallocatie is een pre

• Je functioneert goed in multidisciplinaire projectteams

• Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling en beschikt over adviserende vaardigheden

• Je bent pro-actief en ondernemend

Arbeidsvoorwaarden
De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft impact voor consumenten en bedrijven.

Verder kun je rekenen op:
• Een hoog kennisniveau binnen zowel de Directie Energie als ACM-breed;

• Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren, etc.);

• Een vaste aanstelling met eventueel een proeftijd;

• Salaris conform schaal 12 (max €5292,12), afhankelijk van kennis en ervaring is plaatsing in schaal 13 mogelijk (€5919,51), op basis van een 36-urige werkweek;

• Bovenop het salaris ontvang je 8% vakantiegeld en een 13e maand;

• Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform de Rijksoverheid cao), inclusief o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, parttime mogelijkheden, voordelig sporten in het pand, etc.;

• Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen;

• Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, vlakbij het CS.

Solliciteren en contact
Ben je toe aan een volgende carrièrestap en wil jij je horizon verbreden? Zoek je complex inhoudelijk werk met een grote verantwoordelijkheid? Wil je zichtbaar werk doen voor de samenleving? En zoek je een werkomgeving die ambitieus en resultaatgericht is, maar ook oog heeft voor een goede werksfeer? Solliciteer dan direct met je cv en motivatie via de solliciteer-knop.

Vragen? Neem contact op met Rosanne Sirre, Senior Corporate Recruiter (070 - 722 27 74 of Rosanne.sirre@acm.nl). Rosanne vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je Friso Koel (teammanager) bellen via 070 – 722 2000.

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gesprekken en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het maken van een casus kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Met je sollicitatie geef je ons toestemming om je persoonlijke gegevens tot één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure te bewaren voor eventuele andere vacatures.

Het inwinnen van referenties kan onderdeel uitmaken van ons wervingsproces. Dit kan ook betekenen dat openbare bronnen als sociale media worden geraadpleegd. Externe kandidaten krijgen in eerste instantie een aanstelling voor twee jaar. Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden deze rechtspositie bij de ACM.

Over de ACM
De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. De ACM valt onder de politieke verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het bestuur is zelfstandig en eindverantwoordelijk voor alle besluiten en de organisatie van de ACM. De ACM bepaalt zelf de prioriteiten en komt onafhankelijk van de overheid, bedrijfsleven en belangengroepen tot besluiten. Altijd in het belang van consumenten, burgers en bedrijven. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille, maar besluitvorming vindt collegiaal plaats binnen het bestuur. Het bestuur neemt collectief de verantwoordelijkheid voor de strategie en agenda van de ACM en een effectieve uitvoering daarvan.

Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op:

  • De mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames);
  • Een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater);
  • De rechten en belangen van consumenten.


De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag ruim 550 professionals. We opereren in en werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten

Directie Energie
De Directie Energie is circa 90 medewerkers groot en ingedeeld in vier teams. De Directie Energie reguleert de markt in de energiesector (gas, elektriciteit en warmte). Ook doen wij onderzoek naar misbruik van economische machtsposities in deze sectoren. Directie Energie bevordert de goede werking van de groothandelsmarkten voor gas en elektriciteit en werkt aan Europese marktintegratie.

Directie Energie
De Directie Energie is circa 90 medewerkers groot en ingedeeld in vier teams. De Directie Energie reguleert de markt in de energiesector (gas, elektriciteit en warmte). Ook doen wij onderzoek naar misbruik van economische machtsposities in deze sectoren. Directie Energie bevordert de goede werking van de groothandelsmarkten voor gas en elektriciteit en werkt aan Europese marktintegratie.

Reageren voor
26-10-2018

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met Friso Koel, tel. 070-722000.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Advies/Consultancy, Accountant RA, 5-10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Zuid-Holland