Senior Medewerker Inkomensadvies

Ben jij de ervaren professional met kennis van de participatiewet en ervaring met coaching. Solliciteer dan!

Senior Medewerker Inkomensadvies
36 uur | Dordrecht

Wat ga je bij ons doen?

Jij gaat je specifiek bezighouden met inkomensondersteuning en minimabeleid. Daarbij coach en adviseer je de medewerkers en zorgt voor de planning en organisatie van het team. Je stelt coachings- en trajectplannen voor medewerkers op en adviseert het afdelingshoofd over hun ontwikkeling en/of scholing. Verder bewaak je de kwaliteit en zorg je voor verbetering van de werkprocessen en dienstverlening. Je controleert en verifieert besluiten op het gebied van (wet en) regelgeving.
 
Managementidentificatie is van groot belang. Je adviseert en ondersteunt namelijk het management met betrekking tot kwaliteitsverbetering en dienstverlening, en ook over klacht- en/of bezwaarprocedures. Je signaleert gevraagd en ongevraagd knelpunten in de uitvoering en het beleid. Daarnaast participeer je in verschillende regionale en/of interne overlegstructuren, waarbij je bouwt aan relaties en netwerken met betrokken instanties. Deelname aan team overschrijdende projectgroepen behoort ook tot jouw taken.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met tenminste twee jaar recente, relevante werkervaring;
  • Je hebt ruime ervaring met het coachen, begeleiden en ontwikkelen van medewerkers; Met jouw voorbeeldgedrag stimuleer je hen in hun lerend vermogen en zelfredzaamheid.
  • Je beschikt over vakinhoudelijke kennis op het gebied van de Participatiewet, specifiek op het gebied van inkomensondersteuning, minimabeleid en handhaving;
  • Ervaring in of met sociale dienstverlening is een must.
  • Ervaring met GWS Suite en het Microsoft Officepakket is een pre;
  • Je kunt goed formuleren, rapporteren en presenteren;
  • Je kunt goed plannen en organiseren, waarbij de afdelingsdoelstellingen leidend zijn;
  • Je beschikt over een helikopterview en verbindend vermogen.
     

Waar kom jij te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij willen dat mensen zelfstandig kunnen leven. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan bieden wij de ondersteuning die nodig is.
Bij de SDD werken ongeveer 400 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. Wij streven er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden. Wij hanteren daarbij drie kernwaarden: samenwerken, mensgericht en vernieuwend.

De SDD heeft een Frontoffice Zorg, een Frontoffice Werk en Inkomen en een Backoffice. De Staf Bedrijfsvoering en Ontwikkeling ondersteunt en adviseert de Frontoffices en Backoffice en het management.

Wie zijn wij
Het team Inkomensadvies bestaat uit 11 personen en maakt binnen de Front Office Werk & Inkomen onderdeel uit van de afdeling Onderzoek & Ondersteuning.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10, Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Jij beschikt als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten?
Je kunt alleen online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 23 oktober 2018. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd, Johan Knuvers op telefoonnummer 06-82163812 of met Lianne van Gils, senior team participatie op telefoonnummer 078-7707251.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior Medewerker Inkomensadvies, Inkomensondersteuning, Inkomensadvies, Participatiewet, HBO, Participatie, Vacature Dordrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid