Salarisadministrateur

Jij begrijpt als geen ander dat bij een goed geoliede salarisadministratie nogal wat komt kijken! Jij weet maar al te goed dat een betrouwbare maandelijkse salarisverwerking van groot belang is voor de organisatie en onze medewerkers. Houd jij ook van teamwork, klantcontact en processen die goed op orde zijn? Dan gaan wij graag in gesprek met jou!

Salarisadministrateur
32-36 uur p/w | Houten

Wat jij gaat doen

Voor de afdeling administratie zoeken wij een frisse en stevige professional die samen met twee teamleden maandelijks zorgt voor de verwerking van salarismutaties en de maandelijkse salaris betalingen. Diverse vragen en verzoeken weet jij adequaat en klantvriendelijk af te handelen. Complexere vragen op financieel of fiscaal gebied zie jij als uitdaging. Daarnaast zorg je dat processen op orde zijn en blijven. Je verstopt je niet achter je werkplek, maar bent zichtbaar en werkt graag samen met anderen.
Bijvoorbeeld met het HR team, met financiële adviseurs, of met de accountant, als hij vragen heeft. Je komt te werken in een team waar de basis goed op orde is, de collega’s   hulpvaardigheid onderling groot is. Mooie kans dus, om dit verder uit te bouwen.

Deze functie daagt je uit om:

 • Klantgericht te zijn én de verwachtingen te managen. Dus: wel met deadlines werken, maar ook een gezonde en prettige workload.
 • Mee te bouwen om processen in onze organisatie digitaal, soepeler en klantgerichter te laten verlopen.
 • De vrijheid die jullie team krijgt te benutten en er iets goeds mee te doen. Je leidinggevende is zeker beschikbaar als het nodig is, maar zit niet bovenop jullie als team.
   

Dit doe je door:

 • Goed af te stemmen met je teamleden, prioriteiten te stellen en de verwachtingen te managen richting diverse stakeholders.
 • Naast je reguliere werk deel te nemen in projectgroepen en overleggen, daar waar jij energie kunt brengen en werkplezier in beleeft: je talent benutten noemen we dat.
 • Meer van ons weten? Zie voor meer informatie: https://www.werkenbijhdsr.nl/
   

Wie zijn wij?
De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is 1 van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.
HDSR is gestart met het inrichten en uitvoeren van grote IPM-gestuurde projecten bij het waterschap.
Risicomanagement is een belangrijk thema, omdat de subsidieregeling van het Hoogwaterbeschermingsprogramma aangeeft dat het waterschap verantwoordelijk is voor de beheersing van alle risico’s, behalve risico’s die voortvloeien uit wijzigingen in de wetgeving. Onvoorziene tegenvallers komen voor rekening van het Hoogheemraadschap.

Wat maakt jou succesvol?
Je bent een sociaal vaardige professional die niet bang is om nee te zeggen, maar altijd oog houdt voor service en dienstverlening. Als iets verbeterd kan worden, signaleer je dat en pak je dat op, of maakt het bespreekbaar. Eigenaarschap is dus zeker iets dat jou typeert! Je bent open en direct in je communicatie, kunt goed zelfstandig werken, maar draagt ook bij aan goed teamwork en een prettige sfeer. Je werkt ook graag aan jouw eigen ontwikkeling: zowel qua kennis, als qua sociale skills. Verder heb jij voor het uitvoeren van deze rol:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau.
 • Een afgeronde PDL opleiding.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring met salarisadministratie.
   

En is het een voordeel als…

 • Je gewerkt hebt met de software Beaufort en Youforce van Raet.
 • Affiniteit hebt met taken op het gebied van met functioneel beheer van software.
   

Waar kun je op rekenen?
Bij deze uitdagende, afwisselende pioniersrol hoort natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 2.407,- en € 3.231,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8. – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW).
 • Individueel keuzebudget van tenminste 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Een werkweek van 32-36 uur.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.
 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talenprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maat het beste los in jezelf en in elkaar!
   

Versterk jij ons als Salarisadministrateur?
Of wil je meer weten? Voor meer informatie over deze dijk van een baan kun je contact opnemen met Robert Dortmans, Senior HR adviseur, 030-634 5936.

Overtuigd?
Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen op de functie van Salarisadministrateur.

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Interne kandidaten hebben voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Salarisadministrateur, Salarisadministratie, Finance, Financiële Dienstverlening, Vacature Houten, MBO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, 3-5 jaar, MBO, Betalingen, Utrecht, Gemeente, Financieel Medewerker, Overheid