Business controller ICT

Business controller ICT

Draag zorg voor een voorspelbare en transparante financiële besturing als business controller ICT bij DNB. 

Jij hebt impact op de ICT financiën van DNB
Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Moderne informatievoorziening is cruciaal om onze taken goed uit te kunnen voeren. ICT speelt hierin een belangrijke rol. Door jouw ervaring met ICT, bedrijfskundige en financiële processen weet jij het management van ICT het juiste advies te geven en te sturen op efficiënte en duurzame informatievoorziening.

De ICT organisatie staat op het punt om een deel van haar organisatie te sourcen. Daarnaast heeft ze een stevige ambitie richting de Cloud. De grote bewegingen hebben een flinke impact op de financiële huishouding en besturing. Daarnaast is er een toenemende vraag naar ontwikkeling waarneembaar met een strakker wordende budgettering. Dit alles vraagt om transparantie en voorspelbaarheid. Jij stuurt op deze elementen en adviseert daar waar het anders kan.

Zo doe je dat als ICT Business Controller bij DNB
Je overziet de financiële stromen die gepaard gaan met de bedrijfsvoering van de ICT divisie. Je adviseert gevraagd en ongevraagd het management bij strategische, bedrijfseconomische en besturingsvraagstukken. Waar nodig geef je andere divisies inzicht in de ICT kosten. Je bent analytisch en initieert doorlopend verbeteringen in de bestaande processen. Daar waar afwijkingen in de financiële huishouding te verwachten zijn, zie jij toe op het voorzien van de vereiste onderbouwing door de verantwoordelijke afdeling of manager.

Wat ga je precies doen?

 • Je draagt zorg voor een voorspelbare en transparante financiële besturing van de ICT-divisie.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd het MT op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Je bent sparringpartner van de divisiedirecteur, de MT-leden en Leveranciersmanager. Jij helpt de managers van de divisie ICT door hen inspirerende en confronterende inzichten te bieden.
 • Je draagt zorg voor het inzichtelijk maken en houden van doorbelaste IT kosten richting andere divisies.
 • Je bent de financiële gesprekspartner voor ICT contract en leveranciersmanagement.
 • Je stuurt op het doorvoeren en bereiken van de financiële doelstellingen van grote projecten.
 • Je hebt de lead bij het opstellen van het divisieplan en bijbehorende begroting.
 • Je draagt bij aan internationale benchmarks en benut de uitkomsten.


Hier doe je dat
De divisie ICT bestaat uit ongeveer 290 fte, voornamelijk specialisten op het gebied van ICT, van mbo tot en met wo niveau en van alle leeftijden. De divisie ICT is ingericht als een Internal Service Company, met vier domeinteams: Toezicht & statistiek, Monetair, Intern bedrijf en Corporate services (DNB-breed).Elk domeinteam verzorgt de ICT voor een aantal divisies binnen DNB. Daarmee zijn de domeinteams een belangrijk aanspreekpunt voor de business. Daarnaast zijn er de afdelingen Infrastructure & operations en CIO office.

Het motto van het CIO office is: wij confronteren, inspireren en ondersteunen. Als financieel business partner werk je, vanuit het CIO office nauw samen met alle afdelingen binnen ICT en de centrale afdeling Finance & Advies.

Deze functie is binnen de afdeling CIO office, sectie Advies & Support. Hier werk je nauw samen met 4 collega’s die de financiële administratie, planning en control verzorgen.

Dit breng je mee
Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij naast je inhoudelijke kennis een stevige gesprekspartner bent op verschillende niveaus. Daarbij heb je een goed gevoel voor menselijke en politieke verhoudingen en weet je draagvlak te creëren. Je bent enthousiast over je vakgebied en weet je collega’s te overtuigen van het belang hiervan.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 4 jaar als financiële business partner of business controller.
 • Een postdoctorale controllersopleiding is een pre.
 • Kennis van doorbelastingmethodieken.
 • Kennis van en ervaring met ICT processen en bedrijfsvoering.
 • Ruime ervaring met strategische advisering.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Ervaring met de financiële kant van sourcing en cloudmigraties is een pre.


Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.800,- en maximaal € 5.900,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB
Wil jij als Business controller ICT werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature via de 'Solliciteer' button! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 18 oktober 2018 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Marly van Horck (manager) via 020 524 2133 of met Mariska Debrichy (recruiter) via 06 3102 8499 / m.debrichy@dnb.nl. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Op donderdag 25 oktober zal de selectiedag plaatsvinden. Zowel het eerste gesprek als het eventuele vervolggesprek wordt dan afgenomen.

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Tijdens de selectieprocedure vragen we je daarom een e-assessment te maken.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Amsterdam, HBO+, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Controlling, Business Controller