Junior/Medior Actuarieel Medewerker

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een
 

Junior /Medior Actuarieel Medewerker

met passie voor risicomanagement


Jouw functie 
Als actuaris werk je veel met data. Met eigen ontwikkelde actuariële modellen en die data geef je pensioenfondsen een zo goed mogelijk beeld van hun financiële positie. Bijvoorbeeld in de vorm van een jaarverslag of een dekkingsgraadrapportage. Goede analyses zijn natuurlijk belangrijk, maar je weet ook je analyses afhankelijk van de doelgroep goed uit te leggen. Dit zijn naast onze klanten ook je collega’s, externe accountants en actuarissen. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de relatie tussen een stijgende AOW-leeftijd en de toename van arbeidsongeschiktheid in het deelnemersbestand. 

Daarnaast wil je je specialiseren als risicomanager voor de afdeling. Samen met een senior collega zorg je voor een goede controle op modellen en berekeningen die andere collega’s uitvoeren. Je weet de link te leggen tussen de output van een model met de input en de pensioenregeling die in het model is verwerkt. Je kunt de resultaten door middel van eigen schaduwberekeningen toetsen. 
Je bespreekt jouw bevindingen met je collega’s en helpt hen verder. 

Jouw Afdeling
Actuariële Verantwoording & Analyse bestaat uit 15 gedreven analytische professionals. Wij werken samen voor grote pensioenfondsen met een beheerd vermogen van ruim 200 miljard euro en verantwoorden de pensioenverplichtingen van diverse pensioenfondsen. Ook maken we financiële risico’s zichtbaar. Verder doet de afdeling demografisch onderzoek naar verschillende actuele thema’s zoals de relatie tussen een stijgende AOW-leeftijd en de toename van arbeidsongeschiktheid in het deelnemersbestand. We gebruiken daarvoor interne en externe data. 

Profiel 
Als actuaris ben jij op zoek naar een tweede loopbaanstap. Ook als je aan het begin van je carriere staat, gaan we graag met jou in gesprek. Jij hebt de drive om je binnen actuariaat verder te ontwikkelen als risicomanager, binnen de boeiende wereld van de pensioensector die op dit moment volop in beweging is. 

Jij beschikt over:

  • een WO werk- en denkniveau;
  • opleiding in een bèta-richting (wiskunde, informatica, econometrie, actuariaat e.d.);
  • Stevige analytische vaardigheden en affiniteit met programmeren;
  • Ca. 0-5 jaar werkervaring bij voorkeur in functies met een financieel-analytische achtergrond;
  • goede communicatieve vaardigheden;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Een drive om voortdurend te verbeteren en daarmee ruimte creëren voor innovatie.


Wij bieden 
Een professionele, creatieve en inspirerende werkomgeving met volop kansen om jouw vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Flexibele Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden om werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. Wij hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf. 

Meer weten?
Mail naar recruitment@pggm.nl of bel met Harriet Koster - Corporate Recruiter op 030 277 1986. 

Selectie en Solliciteren op de functie van Junior / Medior Actuarieel Medewerker
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Actuariaat, WO, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Financiele dienstverlening, Utrecht, Risk Management, Risk Analist