Financieel Fiscaal Controller

Financieel Fiscaal Controller

Ben jij degene die een uitdagende baan ambieert op financieel/fiscaal gebied?

Samen met je drie collega’s ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het planning & control proces en de(geconsolideerde) financiële verantwoording binnen PWN.
Het team is verantwoordelijk voor het toezicht op en de ontwikkeling van de administratieve organisatie en interne controle binnen PWN. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de uitvoering van de treasury-activiteiten, risicomanagement, benchmark, tariefverantwoording en de geconsolideerde financiële verantwoordingen binnen PWN. Binnen het team heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheden en aandachtspunten. Naast je bijdrage aan bovenstaande onderwerpen, ben je de specialist en aanspreekpunt binnen PWN over fiscale zaken (met ondersteuning van een extern fiscale adviseur), breng je de organisatie fiscaal in controle, stel je fiscaal beleid en producten op. Je voert de dialoog met de belastingdienst en bent in staat voldoende tegenwicht te bieden. In de regel los je 95% van de vraagstukken zelfstandig op zonder tussenkomst van een externe fiscaal adviseur.

De functie is belegd bij Team Financiën en je rapporteert aan de teammanager Financiën.

Wat zijn je taken?

 • Samenstellen van rapportages en producten voor de P&C-cyclus en analyseren van deze rapportages/producten, evenals het op basis van de bevindingen, onderbouwen van eventuele afwijkingen.
 • Verbeteren kwaliteit van de financiële en niet-financiële informatievoorziening, de administratieve organisatie en interne controle binnen PWN.
 • Invulling geven aan de uitvoering van een aantal specifieke, financieel gerichte taken en coördineren van de dossiervorming voor posten in de winst- en verliesrekening en balans van PWN.
 • Ondersteunen bij financiële audits, deelname aan projecten binnen PWN en adviseren en ondersteunen van het management op het gebied van financiële en bedrijfseconomische vraagstukken.
 • Financieel control van de dochtermaatschappij(en).
 • Een aandeel leveren aan financiële activiteiten zoals treasury, risicomanagement, benchmark, tariefverantwoording, en geconsolideerde verantwoordingen binnen PWN.
 • Onderhouden van het Tax Control Framework (TCF).
 • Onderhouden van de contacten met de extern fiscaal adviseur en de belastingdienst en intern met de directie, teammanagers, sectorcontrollers, projectleiders en administratief medewerkersover fiscale zaken.
 • Op peil brengen van de fiscale basiskennis en het fiscale bewustzijn in de organisatie. Bijvoorbeeld middels 'incompany' trainingen en thema presentaties. Hiernaast ook de fiscale kennis bij de collega’s binnen team Financien op een hoger niveau brengen en deze structureel toetsen.
 • Actuele casussen en op te starten projecten screenen en voorzien van fiscaal advies. Het doel is om grip te krijgen op lopende zaken waardoor deze op een fiscaal juiste en optimale wijze worden afgedaan.
 • Verantwoordelijk voor een juiste, volledige en tijdige aangifte. Screent bestaande processen op fiscale impact en daar waar nodig opstellen van ontbrekende processen. Daarnaast toetsen van de werking hiervan.
 • Het beoordelen van alle coderingen op correctheid van het label, daarbij indien nodig in gesprek gaan met de afdelingen.
 • Het vastleggen en beschrijven van het labelingsproces, met daarbij ook aandacht voor het administratieve proces.
 • Herijken BTW-mengpercentages en het doen van aanbevelingen inzake de inrichting.
 • Monitoren en afrekenen van reeds gesloten projecten conform afspraak met de Belastingdienst.


Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt een met diploma afgeronde hbo-opleiding richting accountancy en fiscaal recht.
 • Je hebt tenminste drie jaar inhoudelijk gewerkt met fiscale regel- en wetgeving, zoals bijvoorbeeld BTW, Loonheffingen, VPB of met lokale regelgeving.
 • Je dient te beschikken over een stevige persoonlijkheid, bent communicatief vaardig en sterk in je probleemanalyse en oordeelsvorming.
 • Daarnaast ben je flexibel en goed in samenwerken en het leggen van verbinding.
 • Je bent proactief, hebt een goed inlevingsvermogen en denkt in processen en oplossingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met ERP-systemen.


Wat biedt PWN je?
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, flexibele werktijden, goede pensioen- en verzekeringsvoorzieningen en een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van ruim 22% (FAB) waarbij je o.a. extra vrije dagen kunt kopen en verkopen. We bieden je een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met de mogelijkheid dit daarna voort te zetten voor onbepaalde tijd. Het bruto jaarinkomen bedraagt maximaal € 61.191,- (inclusief FAB). Maar bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega's en ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

Ben je geïnteresseerd?
Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en cv. Je kunt direct solliciteren op de vacature, via het online sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij je reactie voor 15 oktober 2018.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lydia Naddeo, teammanager Financien, telefoon 06-22674343.

Voor vragen over de sollicitatie- of selectieprocedure kun je contact opnemen met Casper van Piggelen, HR-adviseur, telefoonnummer 06-20472597. Kijk voor meer informatie over ons op www.pwn.nl.

Sollicitanten worden gescreend. De screening bestaat uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s en het opvragen van een verklaring omtrent het gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Energie, Controlling, Financiele Administratie, Controller, Noord-Holland, Overheid