Vaktechnische Registeraccountant

Vacature vaktechnische Registeraccountant bij Alfa Registeraccountants

Ben je op zoek naar een functie waarin je helpt vanuit jouw vaktechnische kennis onze kwaliteit naar een hoger niveau te tillen? Een nieuwe uitdaging is dichterbij dan je denkt!

Onze controlepraktijk groeit. Op dit moment werken er zo’n 60 medewerkers met hart en ziel in onze controlepraktijk. Vanuit de kantoren Nijkerk, Sneek en Naaldwijk bedienen we onze klanten door het hele land.

Alfa haalt geen voldoening uit het halen van een zes. Of we nou worden beoordeeld door de klant of door de AFM: wij gaan voor meer. Wij staan voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Dit maakt dat we tijd vrijmaken voor verder ontwikkelen van onze vaktechniek.

Jouw dagelijkse werkzaamheden

In de rol van vaktechnische registeraccountant heb je een duo-functie. Enerzijds fungeer je als (senior) controleleider of accountant; anderzijds draag je bij aan het verbeteren van de vaktechniek. 

Als (senior) controleleider heb jij een belangrijke rol in het team, aangezien je de schakel vormt tussen de registeraccountants en de assistent accountants. Concrete werkzaamheden en verantwoordelijkheden die bij de controleleider horen:
- Je voert assurance-opdrachten uit en geeft adviezen;
- Je bespreekt samen met de registeraccountant de uitgevoerde opdrachten met de klant;
- Je begeleidt assistent accountants in hun ontwikkeling;
- Je bent budgetverantwoordelijk.

Als verantwoordelijke vanuit bureau vaktechniek controlepraktijk fungeer je als vraagbaak voor de medewerkers en organiseer en geef je cursussen en trainingen. Daarnaast denk je actief mee over hoe we de kwaliteit kunnen verbeteren en kom je met concrete plannen hoe we de kwaliteit naar een hoger level kunnen tillen.

Wat verwachten we van je?

- Afgeronde (post) master Accountancy / Studerend post-master Accountancy;
- Ervaring in een soortgelijke functie binnen de accountancybranche is een pré;
- In staat medewerkers en teamleden te enthousiasmeren en motiveren; 
- Je weet als geen ander hoe je op een coachende manier wet- en regelgeving vertaalt naar de praktijk; 
- Vaktechneut met interesse in marktontwikkelingen;
- Bij voorkeur woonachtig tussen Sneek en Nijkerk;
- Sterke communicatieve vaardigheden.

Waarom Alfa?

Je mag rekenen op een aantrekkelijk salaris, een goede pensioenregeling, ANW-hiaat en WIA verzekeringen, een winstdelingsregeling en 31 vrije dagen. Daarnaast is er de unieke mogelijkheid om zelf eigenaar van onze organisatie te worden. Door te investeren in certificaten van aandelen deel je mee in de resultaten van onze organisatie.

Maar belangrijker nog: we garanderen een groeiende, mensgerichte organisatie met goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van je ambities, krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan diverse ontwikkelingsprogramma’s die je helpen om zowel professioneel als persoonlijk verder te groeien.

Bij Alfa vinden we dat werken leuk moet zijn. De eerste en belangrijkste reden om bij Alfa te werken is dan ook dat je komt te werken bij een organisatie waar je plezier kan maken. En tegelijkertijd: er is meer dan werken alleen. Daarom vinden we een goede werk-/privébalans essentieel.. Uiteraard zijn er in het voorjaar ook werken waarin we met elkaar de schouders er onder moeten zetten, maar het is belangrijk om te weten dat wij tijd voor privé belangrijk vinden.

Heb je vragen over deze vacature of wil je meer weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met Tim Baakman (HRM-adviseur) op 088-2531027 of Wilco van der Spek (Directeur Alfa Registeraccountants) 088-2533210.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, 1-3 jaar, Advies/Consultancy, Accountant RA, 3-5 jaar, Consultancy, Gelderland