Senior Adviseur Financiën

Gemeente Venray heeft een vacature voor een

 

Senior Adviseur Financiën

voor 36 uur per week


Gemeente Venray
De organisatie van de gemeente Venray (ca. 43.000 inwoners) bestaat uit drie afdelingen en een stafafdeling. Elke afdeling wordt geleid door een afdelingsmanager en is onderverdeeld in teams met elk een teammanager. Het team Financiën Planning & Control (FP&C) hoort bij de afdeling Bedrijfsvoering.

Omdat een collega ander werk gaat doen, zoekt het team FP&C een vernieuwingsgerichte Senior Adviseur Financiën.

Team Financiën, Planning & Control
Team FP&C bestaat uit 15 medewerkers en is een belangrijke regievoerder en kennis- en ketenpartner voor bestuur, management en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Venray. Het team coördineert de totstandkoming van de P&C-producten. Het ontwikkelt, beheert en regisseert de uitvoering van het financiële beleid. FP&C voert de treasury-functie en de financiële administratie uit en adviseert proactief daar waar het primaire proces dat vraagt.

Wat ga je doen als Adviseur Financiën?
Je coördineert de totstandkoming van producten uit de planning & controlcyclus van de gemeente, zoals de voorjaarsnota, bestuursrapportages, begroting en de jaarrekening. Daarnaast houd je je bezig met het doorontwikkelen van de processen en de inhoud van de P&C-cyclus en rol je deze verder uit. Ook werk je mee aan het vergroten van het financiële bewustzijn binnen de organisatie en het verder invulling geven aan de 3 W-vragen (Wat willen we bereiken, Wat gaan we daarvoor doen en Wat mag het kosten).

Je overziet de belangrijkste beleidsontwikkelingen binnen de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven, maar je hebt ook oog voor trends en ontwikkelingen buiten de organisatie. Je organiseert de dialoog hierover en onderneemt proactief bijbehorende acties. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over complexe onderwerpen richting FP&C, teams, management en bestuur. Dilemma’s weet je daarin goed te benoemen.

Je stuurt helder op het proces en op de tijd. Als het nodig is, neem je taken binnen het team over van anderen. Je communiceert eenduidig met alle betrokkenen in de organisatie.

Jouw profiel

  • Als persoon sta je stevig in je schoenen en ben je kritisch op je eigen handelen.
  • Je gaat voor kwaliteit, neemt het initiatief, enthousiasmeert, innoveert en durft verantwoordelijkheid te nemen in te maken keuzes binnen de processen.
  • Je hebt goede adviesvaardigheden, kunt goed luisteren, bent in staat om de vraag achter de vraag te ontdekken, bedenkt praktische oplossingen en je weet te overtuigen.
  • Je bent sterk gericht op samenwerking, zowel met het eigen team als met andere teams / afdelingen.
  • Je hebt een ‘bestuurlijke antenne’ en inzicht in proces- en dienstverlening.
  • Je bent in staat om proces- en projectmatig te sturen.
  • Je hebt ervaring met digitalisering binnen P&C.
  • Je beschikt aantoonbaar over minimaal hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy.
  • Je hebt relevante werkervaring en beschikt over actuele kennis van gemeentefinanciën, financiële wet- en regelgeving en specifiek de toepassing van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) in de praktijk.


Wat biedt Gemeente Venray jou?
De functie van Senior Adviseur Financiën betreft een structurele functie. Het salaris van deze uitdagende functie kent een maximum van € 5.188,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 11A). Daarnaast kent de gemeente Venray een Individueel Keuze Budget (van in totaal 17,05%), waarmee je zelf bepaalt wat je wanneer wilt laten uitbetalen of inzetten voor fiscaal vriendelijke regelingen, een systeem van flexibele beloning, betaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Meer weten?
Informatie met betrekking tot het wervingsproces kan worden ingewonnen bij Rianne Arns, Adviseur HRM (06-55292809). Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mark-Jan Katz, Teammanager Financiën, Planning & Control (06-28995701).

Solliciteren op de functie van Adviseur Financiën
Je kunt reageren op deze vacature door je motivatie en cv tot en met 30 september te uploaden via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Finance, Financieel, Financieel Medewerker, Financieel Adviseur, Adviseur Financiën, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Gemeente, Financieel Adviseur