Accounting Specialist

Accounting Specialist
Amsterdam

Ben jij een energieke financieel specialist met kennis van IFRS en heb je een gezonde dosis ambitie? Dan hebben wij een interessante vacature voor je.

In de functie van Accounting Specialist ben je werkzaam binnen Accounting Record to Report Nederland (R2R) en maak je deel uit van Finance Business Support. Je rapporteert direct aan het hoofd van Accounting R2R NL.

Vanuit R2R leveren we expertise op het gebied van IFRS en GAAP voor de verschillende bedrijfsonderdelen van Vattenfall met een sterke focus op kwaliteit en het navolgen van regels. Wat we doen is het voorbereiden van boekingen en het monitoren van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen. Ook verzorgen we het (externe) audit- en jaarrekeningenproces. Binnen de internationaal opererende afdeling Business Support zijn we georganiseerd in land specifieke teams.

Je treedt op als specialist binnen je vakgebied en ondersteunt de bedrijven binnen Vattenfall die binnen jouw aandachtsgebied vallen.

Hoog op de agenda voor de komende tijd staat het BPO proces (Business Process Outsourcing). Een gedeelte van de financiële activiteiten wordt uitbesteed aan onze BPO partner Capgemini. Jij wordt verantwoordelijk voor het coördineren van deze overdracht inclusief het optimaliseren van bestaande- en toekomstige processen en het aanleveren van hieruit voortvloeiende KPI’s. Je weet je hoe je de AO/IC kunt beschrijven en krijgt hier een belangrijk aandeel in.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

  • Implementeren van nieuwe accountingregels.
  • Implementeren van relevante GAAP-wijzigingen.
  • Het communiceren naar- en trainen van Vattenfall- en de BPO medewerkers met betrekking tot wijzigingen in IFRS, GAAP en andere richtlijnen en/of accountingregels.
  • Zorgdragen voor een juiste dienstverlening (hoge kwaliteit en tijdigheid) volgens de huidige processen, gedragsregels en richtlijnen.
  • Signaleren van mogelijkheden voor procesverbeteringen en initiatief nemen om deze verbeteringen daadwerkelijk door te voeren.
  • Actieve bijdrage leveren aan diverse, vaak afdelingsoverschrijdende projecten waaronder het genoemde BPO proces.


Jouw profiel:

  • Je bent een gedreven en proactieve Accounting Specialist die het leuk vindt om te werken in een internationale organisatie. Je hebt een open houding ten opzichte van verandering. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor de diverse bedrijfsonderdelen. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Verder herken je jezelf in onderstaande beschrijving:
    • Afgeronde en relevante hbo-/wo-opleiding (accountancy).
    • Minimaal drie jaar relevante werkervaring bij voorkeur binnen een internationaal opererende organisatie.
    • Ruime kennis van IFRS en (Dutch) GAAP.
    • Specifieke kennis van financiële (AO/IC) processen en ervaring met het beschrijven hiervan.
    • Uitstekende kennis van Nederland en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
    • Discreet, betrouwbaar en consciëntieus.


De organisatie
Bij Nuon kun je echt het verschil maken. Een nieuwe, duurzame wereld met schone energie voor iedereen. Dat is je missie. We werken aan de toekomst van onze energie of je nu lokaal of internationaal werkt. Innovatie heeft voor jou geen grenzen. Oplossingen voor duurzame energie ontdek je met elkaar. Daarom wil je werken met mensen die jou inspireren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Je zoekt een omgeving waar je deze missie kunt waarmaken.

Nuon deelt jouw missie. Wij zijn een van de Europese marktleiders in productie van duurzame energie en zijn vooral actief in Scandinavië, Duitsland en Nederland. Ook hebben we een aanzienlijk aandeel in de groeiende windenergiemarkt in West Europa. Een dynamische organisatie met een internationale focus en een sociaal gezicht die midden in de samenleving staat. Waar je onderdeel bent van een bevlogen team dat maatwerk levert aan onze klanten.

Wat bieden we jou?
Naast een uitdagende en inspirerende plek om te werken kennen we een goede werksfeer. De standplaats voor deze functie is ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost, dat uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer (Halte Bijlmer Arena). Ons bedrijfsrestaurant biedt tal van mogelijkheden voor een super gevarieerde en (meestal) gezonde lunch maar ook in de directe omgeving is er voldoende te halen. Last but not least hebben we een coffeebar waar professionele barista’s een heerlijke koffie voor je kunnen maken!

Salaris
De hoogte van jouw primaire salaris wordt gebaseerd op opleiding en relevante werkervaring. De bandbreedte voor deze functie ligt tussen de € 3.669 en € 5.242.

Naast je primaire salaris kennen we een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een collectiviteitskorting voor de ziektekosten, een goede pensioen regeling, eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen plus 13 ADV dagen bij een 40-urige werkweek. Verder nog het volgende:

  • Nuon kent flexibele arbeidsvoorwaarden waarbij je onder andere je vakantiedagen kunt aan- en verkopen.
  • Talloze interne doorgroeimogelijkheden.
  • Je wordt automatisch lid van onze jongerenorganisatie: MegaWatt. Het bestuur bestaat uit een zestal collega’s en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, die zowel inhoudelijk als sociaal gericht kunnen zijn. Denk aan: Kwartaalborrels, sportactiviteiten (trefbal, kickboksen, bootcamp, etc.), debatten en lunchlezingen. Niet alleen leuk maar ook bijzonder goed voor je netwerk!


Meer informatie:
Voor meer informatie over het wervingsproces kun je contact opnemen met Iris Eveleens (Recruiter), via telefoonnummer +31 (6) 15330697. Kijk op www.nuon.com voor meer informatie over onze organisatie.

Wanneer je direct wilt solliciteren kun je dat doen via het online sollicitatieformulier. We kijken uit naar je sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Energie, Controlling, Internationaal, Duitsland