Adviseur Planning & Control

Uw veiligheid, Ons werk


Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.

Om hieraan een bijdrage te leveren, is de afdeling Bestuur & Control is op zoek naar een:

Adviseur Planning & Control

36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen als Adviseur Planning & Control?
Je bent de spin in het web voor de totstandkoming van de organisatiebrede P&C producten. Je werkt nauw samen met de business controllers van de directies, de financiële administratie en jouw collega’s van het centrale P&C team. Verder draag je bij aan de doorontwikkeling van de P&C-functie door mee te denken over verbeteringen en projecten uit te voeren.

Taken:

 • Je stelt begrotingsproducten (kadernota, begroting, budgetten) en verantwoordingsproducten (interne rapportages, bestuursrapportages en jaarstukken) op;
 • Je ondersteunt de bestuurlijke besluitvorming en de behandeling van de P&C producten in de gemeenteraden. Je hebt daarvoor regelmatig contact met de gemeenten waarvoor wij werken;
 • Je stelt financiële beleidstukken, verbetervoorstellen en adviezen op;
 • Je voert financiële analyses uit;
 • Je verricht interne controles en adviseert over de inrichting en werking van de administratieve organisatie;
 • Je analyseert relevante wet- en regelgeving en draagt bij aan de implementatie daarvan.


Ben jij dat?

 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis en ervaring op het vakgebied planning & control en je hebt ervaring met het opstellen van een jaarrekening en begroting;
 • Je bent analytisch sterk en werkt zeer nauwkeurig;
 • Je bent continu bezig met het verbeteren van het product en de dienstverlening van het team;
 • Je weet je zowel schriftelijk als mondeling goed uit te drukken en jouw adviesvaardigheden zijn goed ontwikkeld;
 • Je bent gericht op samenwerking en verbinding. Je vindt het leuk om binnen een dynamische omgeving te werken.


Je wordt ook uitgenodigd om te solliciteren als je nog niet aan alle functie-eisen voldoet. Er is ruimte om eventueel een junior adviseur op te leiden.

Waar ga je werken?
Je gaat werken binnen het centrale team Planning & Control dat bestaat uit vijf medewerkers en verantwoordelijk is voor:

 • Het opstellen van de VRU-brede P&C producten;
 • Het opstellen en onderhouden van het financiële beleid;
 • Het uitvoeren van interne controles;
 • Het ontwikkelen en beheren van de P&C instrumenten.


Het team Planning & Control is onderdeel van de stafafdeling die verder bestaat uit de teams: Communicatie, Bestuurlijke en juridische zaken en Accountmanagement.

Wat biedt Veiligheidsregio Utrecht jou?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is (indicatief) gewaardeerd in schaal 11 (maximaal € 4.859,- bruto per maand) voor 36 uur per week.

De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis of CZ.

Meer informatie
Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Bastiaan van ‘t Hoog, concerncontroller / hoofd stafafdeling Bestuur & Control, via 088 878 1700 of b.van.t.hoog@vru.nl.

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Solliciteren op de functie van Adviseur Planning & Control
Wil je solliciteren? Laat je CV en motivatie uiterlijk 26 september 2018 achter via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Consultant Planning & Control, Medewerker Control, Medewerker Planning, Financieel Medewerker, WO, Financieel Adviseur, Financial Consultant, vacature Utrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Controlling, Bedrijfsadviseur, Utrecht, Controller, Overheid