Debiteurenbeheerder

Debiteurenbeheerder
Fulltime, Joure

Jouw bijdrage:
Als debiteurenbeheerder kom je te werken in een bewegende internationale omgeving. Door jouw goede zorg voor het debiteurenbeheer bewaak je de liquiditeitspositie van HZPC en zet je je in om processen verder te optimaliseren. Jij bent verantwoordelijk voor het bijhouden van openstaande facturen en het verzorgen van de juiste opvolging. Je staat in nauw contact met je collega’s van de Sales afdeling om het proces van openstaande facturen optimaal te laten verlopen. Daarnaast is je administratieve kennis zeer solide en werk je accuraat, waardoor de bankverwerkingen en het verrichten van betalingen bij jou in goede handen zijn.
Bovendien gaan wij medio 2019 live met een nieuw ERP systeem, wat betekent dat jou een uitdaging te wachten staat om het nieuwe systeem en proces eigen te maken.

Jouw kans:
Concreet geef je invulling aan de volgende hoofdtaken:

 • bank processing van alle Nederlandse entiteiten binnen de HZPC groep;
 • debiteurenbewaking waarbij je in een belangrijke signalerende en faciliterende rol hebt richting Sales;
 • analyseren van de debiteuren en zorgen voor de juiste opvolging in samenwerking met Sales;
 • informatievoorziening richting de organisatie;
 • deelname aan (optimalisatie) projecten zoals optimalisatie van credit management en de overgang naar het nieuwe ERP systeem.


Jouw profiel:
Door de veelzijdigheid van de functie is het van belang dat je een brede financiële achtergrond hebt met boekhoudkundige kennis en de processen snel doorziet. Je hebt een proactieve houding, bent flexibel, analytisch en boekhoudkundig sterk. Hierdoor kun je, en vind je het leuk om te zoeken naar mogelijkheden voor optimalisatie. Bovendien zorg je met jouw communicatieve vaardigheden voor een goede samenwerking met collega’s van verschillende afdelingen.

Daarnaast heb je:

 • een aantal jaar ervaring in zowel debiteuren- als crediteurenbeheer en ervaring op het gebied van accounting;
 • minimaal een afgeronde financiële hbo opleiding;
 • grondige kennis van Microsoft Excel;
 • ervaring met Exact Globe en bij voorkeur ervaring met een ERP systeem zoals Infor M3 of SAP;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat wij bieden:
'We are dedicated to reach our goals.'
Bij HZPC hechten we veel waarde aan eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je komt in een informele werkomgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een collectieve variabele beloning;
 • een functie in een internationale omgeving bij een gezonde en groeiende organisatie;
 • ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • een informele werkomgeving;
 • een voltijd dienstverband;
 • een groep van enthousiaste en ervaren collega’s vanuit gespecialiseerde afdelingen.

Onze organisatie
HZPC Holland B.V. neemt, in samenwerking met haar dochter- en zusterondernemingen in binnen- en buitenland, een leidende positie in binnen de internationale aardappelhandel. Wij vormen daarmee de schakel tussen producenten en afnemers voor wat betreft het ontwikkelen, vermeerderen en verkopen van poot- en consumptieaardappelen. Onze klanten bevinden zich in meer dan 80 landen wereldwijd.

Meer informatie is te vinden op www.hzpc.com.

Jouw reactie
Je kunt jouw interesse tonen door jouw sollicitatie te verzenden via het online sollicitatieformulier.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Annelies Messchendorp, Manager Finance (+31 682 69 10 66 of Annelies.Messchendorp@hzpc.com). Voor meer informatie over de procedure, kun je contact opnemen met Petra Kool, Human Resources (+31 612 44 2110 of Petra.Kool@hzpc.com).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 3-5 jaar, Agrarische bedrijven, Debiteuren Administratie, Friesland, Financieel Medewerker