Adviseur Financiën

Herken jij je hierin: financieel adviseur, kennis van (gemeente)financiën, zelfstandig aan de slag met financiële vraagstukken, naast de klant staan, teamspeler? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Adviseur Financiën
36 uur | Dordrecht

Wat ga je doen?
Als Adviseur Financiën ondersteun jij onze klanten bij het samenstellen van de begroting, de jaarrekening en het opstellen van tussentijdse rapportage. Je toetst en verwerkt ook de bijdragen die zij aanleveren. Je houdt nieuwe ontwikkelingen en thema's binnen de financiële wereld in de gaten en zorgt voor een advies en vertaling hiervan naar de praktijk. Soms is dat een verandering van de wet- en regelgeving, maar ook een thema als digitalisering van de administratie heeft je aandacht. Samen met de klant en je collega's stel je procedures en handleidingen op zorg je ervoor dat deze actueel gehouden worden.

Voor externe partijen zoals de accountant ben je het aanspreekpunt voor jouw klant(en) en je onderzoekt mogelijkheden om onze werkwijzen en processen te kunnen verbeteren. Ook verzorg je de opgaven richting het CBS.

Je komt in een team te zitten met leuke en betrokken collega's die een diverse achtergrond hebben op financieel gebied en het is je streven om de dienstverlening van het SCD op rolletjes te laten verlopen. De senior adviseurs begeleiden en coachen je bij de werkzaamheden. Naast gevoel bij cijfers vinden we communicatieve eigenschappen belangrijk want je werkt binnen het SCD samen met verschillende disciplines zoals treasury, fiscalisten, P&O en administratieve medewerkers.

Wat neem je mee?

  • Afgeronde opleiding op HBO-niveau; bij voorkeur in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy of Bestuurskunde of een afgeronde WO-opleiding en affiniteit met financiën
  • De ambitie om vanuit deze functie door te groeien naar een senior rol.
  • Minimaal twee jaar werkervaring
  • Werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid is een pre.
  • Een gedreven lerende houding met uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Je bent enthousiast en gewend om klantgericht te werken. Voor jou is het vanzelfsprekend om goed te luisteren naar de klant, en vervolgens in co-creatie te werken aan oplossingen. Kansen en ontwikkelingen die je ziet weet je te vertalen naar producten voordat de klant hierom vraagt. Hiermee zorg jij voor toegevoegde waarde richting de klant.

Dat je beschikt over een flinke dosis zelfvertrouwen, een positieve grondhouding en pro-activiteit helpt je hierbij. Binnen de gestelde richtlijnen en werkafspraken handel je zelfstandig zaken af. Waar nodig zoek je de samenwerking, binnen en buiten de afdeling, je bent daarin een echte teamspeler.

Waar kom je te werken?
Het SCD ondersteunt 7 Drechtstedengemeenten en 3 regionale organisaties bij hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan ICT, financiën en inkoop, communicatie, personeel en organisatie en juridische zaken. Wij maken beleid, adviseren onze klantorganisaties en voeren het uit. Achterliggende gedachte hierbij is het behalen van synergetisch voordeel en het beperken van risico's.

Wat bieden we jou?
De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

Wij zijn een moderne werkgever en hebben je veel te bieden, waaronder flexibele werktijden, goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse verlofvormen. Jij beschikt over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Wil jij onze nieuwe collega worden? Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 18 september 2018. Als je eerst nog méér Informatie over de functie en de procedure wil, bel dan met Agnita Visser, Teamleider Financiële Administratie via 078-7702263 of 06-47065680.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!

Trefwoorden: Adviseur Financiën Vacature Dordrecht, Adviseur Financiën, Financieel Adviseur, Financiën, Financieel, Finance, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy, Bestuurskunde, HBO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Treasury, Financieel Adviseur, Overheid