Financieel Adviseur

Wil jij als Financial het verschil maken in een behoorlijke hoeveelheid reguliere taken, nieuwe projecten, decentralisaties vanuit het Rijk en de gewenste organisatieontwikkeling? Dan is dit jouw volgende stap!

Financieel Adviseur
36 uur | Alblasserdam

Wat ga je doen?
Jij bent een constructieve en oplossingsgerichte financieel adviseur die het college van B&W, management en de teams in de organisatie bijstaat en helpt om de inhoudelijke ambities in een continue veranderende omgeving waar te maken. Je kent de wet- en regelgeving waaraan gemeenten moeten voldoen. Je benoemt scherp de grenzen en bedenkt oplossingen vanuit wat de bedoeling is.

Je draagt bij aan de totstandkoming van de Planning & Control cyclus en adviseert over ontwikkelingen op het gebied van gemeentefinanciën. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van gemeentelijke projecten, waarbij je toeziet op het naleven van financiële richtlijnen en randvoorwaarden.

Vanuit je ervaring, vakmanschap en proactieve instelling volg je de ontwikkelingen en help je mee om grip te houden op de financiële sturing. Dit vraagt doorlopende monitoring van financiële budgetten, risico’s en knelpunten in de bedrijfsvoering in relatie tot de te realiseren doelen en politiek bestuurlijke gevolgen.

Naast het meer toekomstgericht adviseren werk je ook aan het opstellen van rapportages en uitvoeren van interne controles. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en weet de wereld achter de cijfers te vertalen en eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen aan bestuur, management en collega’s.

Je werkt samen met je collega's binnen je team en van het Servicecentrum Drechtsteden, waar de uitvoering van de financiële administratie is ondergebracht. Je neemt actief deel aan lokale en regionale overleggen en projectgroepen.

Wat neem je mee?

  • HBO werk- en denkniveau, een afgeronde relevante opleiding richting bedrijfseconomie of bedrijfsadministratie;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met gemeentefinanciën, planning & control en grondexploitaties;
  • Actuele en gedegen kennis van financiële en administratieve processen, P&C producten, financiële verordeningen, BBV en VPB/BTW;
  • Een sterke strategische en analytische blik, bestuurlijke sensitiviteit en ervaring met adviseren van bestuur;
  • Uitstekende schriftelijke, communicatieve en sociale vaardigheden, een open blik en verfrissende ideeën;
  • Je herkent jezelf in de organisatiewaarden: verantwoordelijk, betrokken, verbindend, gedreven en lef.

Waar ga je werken?
Jouw team

Ontwikkelingen in de samenleving beïnvloeden ons werk. Daarom werken we aan een wendbare en vitale organisatie, zodat we onze sterke kanten optimaal kunnen benutten en de goede dingen doen. Zo worden we de toekomstbestendige organisatie die in mogelijkheden denkt en doet en zelf de regie neemt.
Ook jouw team Financiën & Control / Bestuur en Bedrijfsvoering werkt hard aan de organisatieontwikkeling, waarin voor jou ook een rol ligt. In dit jonge, ambitieuze en enthousiaste team met allround adviseurs heeft ieder zijn eigen expertise. Waar mogelijk word je ingezet op datgene waar je energie van krijgt of waar je talenten liggen. Voor een groot deel heb je hier zelf de regie over. Dit kan betekenen dat je in diverse teams in wisselende samenstellingen komt te werken.

Je hebt in Alblasserdam geen vaste werkplek. Mede door de verbouwing van het gemeentehuis werken we op diverse locaties. Je kunt kiezen voor een werkplek in het dorp of in de regio; met andere woorden: in de samenleving. Thuis werken kan ook. In al deze mogelijkheden word je goed gefaciliteerd met een laptop, een IPad en een telefoon. We hebben tenminste één uitvalsbasis waar we elkaar kunnen blijven ontmoeten, want contact houden met de collega's en elkaar blijven ontmoeten vinden we belangrijk. Onze dienstverlening en bereikbaarheid moeten tijdens de verbouwing ook voor onze ruim 20.000 inwoners, ondernemers en andere partners immers goed geregeld zijn. Alblasserdam is een bedrijvig en karakteristiek dorp in de Alblasserwaard aan de rivier de Noord en is goed bereikbaar, met eigen vervoer (via bijv. A15) en met openbaar vervoer: zowel over het water als over de weg.

Midden in de samenleving
Net als tijdens de vorige collegeperiode werken we nauw samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en organisaties aan de hand van de zogeheten Samenlevingsagenda.
Hierin staan de thema's en onderwerpen waarmee we, samen met onze partners, aan de slag gaan.
Onze leidraad is het coalitieakkoord: 'Samen maken we Alblasserdam', waarin wonen en ondernemen centraal staan. Wij hechten aan de mening en inbreng van het dorp omdat daar de kennis en expertise van de directe omgeving zit. De Samenlevingsagenda 2.0 heeft als thema 'Van Samen Doen naar Samen Versterken'. Hierin dagen wij iedereen uit om een bijdrage te leveren aan de Alblasserdamse samenleving.

Drechtsteden
Als je voor Alblasserdam werkt, werk je soms ook voor of binnen een van de andere zes Drechtsteden aan een project. Alblasserdam is immers onderdeel van het samenwerkingsverband van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Bovendien werken we samen met andere gemeenten en partijen binnen Zuid Holland Zuid. Dit maakt dat je, naast de ruim 80 directe collega's, een enorm netwerk hebt.

Wat bieden we jou?
Een afwisselende baan van 36 uur waarin je over de volle breedte van het werkveld aan het werk gaat. De flexibele werktijden overleg je met je team. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring bedraagt maximaal € 4.859 bruto per maand ( functieniveau 11). Als moderne werkgever kennen wij uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je over een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van je bruto jaarsalaris. Dit budget beheer je zelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Ben jij die proactieve en pragmatische controller een brug weet te slaan tussen het halen van onze maatschappelijke doelen en financiën? Dan ben jij degene die we zoeken! Reageer voor 3 oktober 2018 door te klikken op de sollicitatiebutton. Heb je vragen? Neem dan contact op met Astrid de Jong, hoofd Concern, telefoonnummer 078-7706069.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financieel Adviseur, Gemeentefinanciën, Planning & Control, Finance, Financiën, Grondexploitaties, HBO, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid