Senior Adviseur Financiën

Op zoek naar een veelzijdige functie waarbij je binnen de overheid aan de slag kan met complexe financiële vraagstukken van verschillende klanten?

Senior Adviseur Financiën
36 uur / Dordrecht

Wat ga je doen?
Je fungeert vanuit je eigen vakgebied als "partner in business" voor je klant (gemeente, gemeenschappelijke regeling) en je ondersteunt de klant bij het samenstellen van de begroting, de jaarrekening en de tussentijdse rapportages. Je toetst en adviseert op veelal tactisch/strategisch niveau over de inrichting en het beheer van financiële administratie. Samen met je klant zorg je voor een optimalisatie van deze inrichting en onderzoek je mogelijkheden tot het verbeteren van de werkwijzen en processen.

Je houdt je bezig met het (door)ontwikkelen van modellen voor de begroting en de jaarrekening en je volgt actief de relevante wet- en regelgeving zoals het Besluit Begroting en Verantwoording. Daarnaast verricht je ook de meer complexe werkzaamheden binnen het vakgebied en kan je projectmatig werken.

Je komt in een team te zitten met leuke en betrokken collega's die een diverse achtergrond hebben op financieel gebied en het is je streven om de dienstverlening van het SCD op rolletjes te laten verlopen. Je werkt binnen het SCD samen met verschillende disciplines zoals treasury, fiscalisten, P&O en administratieve medewerkers en zoekt automatisch de verbinding. Naast gevoel bij cijfers vinden we communicatieve eigenschappen belangrijk. Als "partner in business" verlies je immers het totaalplaatje niet uit het oog, ben je de brug naar de klant en weet je gericht een boodschap over te brengen.

Wat neem je mee?

  • Minimaal een afgeronde HBO (+)/ WO opleiding.
  • Ruime aanvullende kennis en ervaring op het vakgebied;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid;
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Aantoonbare adviesvaardigheden.

Je bent enthousiast en gedreven, stabiel en gewend om klantgericht te werken. Voor jou is het vanzelfsprekend om goed te luisteren naar de klant, en vervolgens in co-creatie te werken aan oplossingen. Kansen en ontwikkelingen die je ziet weet je te vertalen naar producten voordat de klant hierom vraagt. Hiermee zorg jij voor toegevoegde waarde richting de klant.

Dat je beschikt over een flinke dosis zelfvertrouwen, een positieve grondhouding en pro-activiteit helpt je hierbij. Waar nodig zoek je de samenwerking, binnen en buiten de afdeling, je bent daarin een echte teamspeler.

Waar kom je te werken?
Het SCD ondersteunt 7 Drechtstedengemeenten en 3 regionale organisaties bij hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan ICT, financiën en inkoop, communicatie, personeel en organisatie en juridische zaken. Wij maken beleid, adviseren onze klantorganisaties en voeren het uit. Achterliggende gedachte hierbij is het behalen van synergetisch voordeel en het beperken van risico's.

Wie zijn wij?
Wij zijn de financiële afdeling die een bijdrage levert aan het primaire financiële proces van haar klanten door het leveren van vooraf afgesproken producten en diensten. Wij adviseren gevraagd en ongevraagd proactief over veranderingen in wet- en regelgeving en over nieuwe en bestaande diensten.

Wat bieden we jou?
De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.
Wij zijn een moderne werkgever en hebben je veel te bieden, waaronder flexibele werktijden, goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse verlofvormen. Jij beschikt over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Wil jij onze nieuwe collega worden? Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Als je eerst nog méér Informatie over de functie en de procedure wil, bel dan met Agnita Visser, Teamleider Financiële Administratie via 078-7702263 of 06-47065680.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!

Trefwoorden: Adviseur Financiën, Senior Adviseur Financiën, Adviseur, Finance, Financieel, Financiën, HBO+, WO


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid