Medior Adviseur Corporate Finance (in MKB praktijk)

Je bent al een paar jaar aan het werk als Adviseur voor Bedrijfsovernames in het MKB, maar je wilt meer. Je kan overal aan de slag, maar hoe wil jij werken, je ontwikkelen en hoe wil jij dat je dag eruit ziet? Je wilt in dit vak tóch waardevol advies geven en direct contact met de klant hebben?
Ik, Bart, werk inmiddels al 8 jaar bij De Hooge Waerder en vertel je graag hoe het bij ons gaat want ik zoek namelijk een directe collega: 
 

Medior Adviseur Corporate Finance

(in MKB praktijk)

voor 4 of 5 dagen per week in Alkmaar

Hoe ziet mijn dag eruit?
Vandaag begin ik de dag met het afronden van een waarderingsvraagstuk voor een van mijn klanten. Het betreft een situatie waarbij een geschil is ontstaan tussen een drietal aandeelhouders, dus de belangen zijn groot. Mijn collega komt binnen en wil kort overleggen over een financieringsaanvraag. Samen brainstormen we wat en komen we tot een goede oplossing voor de klant. 

Na de lunch heb ik een afspraak buiten de deur. Eén van mijn klanten heeft mijn hulp gevraagd inzake een overname. Ik heb een afspraak bij hem op de zaak. We sparren over de mogelijkheden en ik beloof hem een aantal dingen voor hem uit te zoeken en daar later deze week terugkoppeling op te geven. De onderhandelingen met de tegenpartij naderen een eindfase, dus dat wordt spannend! 

Dit was weer een intensieve dag. Dat maakt mijn werk zo leuk, de verschillende projecten, daarbij steeds het afwegen van verschillende belangen. De werkzaamheden zijn erg veelzijdig. Naast de werkzaamheden van vandaag ben ik ook regelmatig bezig met het opstellen en beoordelen van memoranda voor investeerders, financiers en kopers/verkopers, het uitvoeren van bedrijfswaarderingen voor verschillende doeleinden, het begeleiden van de bedrijven die flink willen groeien of die juist in financieel zwaar weer verkeren. Geen dag is hetzelfde! Onze afdeling functioneert in nauwe samenwerking met de verschillende andere disciplines binnen onze organisatie (accountants, fiscalisten en juristen) om gezamenlijk onze klanten optimaal te kunnen bij staan bij voor hen vaak erg belangrijke vraagstukken. 

Hoe ben ik hier begonnen?
Ik heb zelf Bedrijfskunde aan de universiteit gestudeerd waarna ik mijn ervaring heb opgedaan in het bankwezen. Om mijn collega te worden is het van belang dat je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO of universitair niveau, bij voorkeur in bedrijfskundige of economische richting. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring in Corporate Finance in het MKB, specifiek in de transactiepraktijk. Je bent goed met cijfers maar bent vooral ook in staat het verhaal achter de cijfers te doorgronden. 

Ben jij een DHW’er? 
Deze functie kun je misschien op veel kantoren bekleden, maar er is maar één De Hooge Waerder: korte lijnen in een collegiale en informele werksfeer. De Hooge Waerder staat voor kwaliteit, persoonlijk en flexibel. Herken jij je in onze kernwaerden? Jij past bij ons als je een professioneel kritische instelling hebt en focust op kwaliteit. Je kunt je inleven in de activiteiten en wensen van ondernemers en bent analytisch en cijfermatig goed onderlegd. Tevens ben je ondernemend, communicatief sterk en beschik je over adviesvaardigheden. 

Als je mijn collega wordt wat staat daar dan tegenover?

  • Een prima beloning;
  • Hard werken vraagt om ontspanning en daar krijg je bij ons 28 vakantiedagen voor (op ft basis);
  • Om de ontspanning te bekostigen 8%vakantiegeld;
  • Collectieve zorgverzekering, pensioen, korting bij diverse sportscholen, ruimte voor eigen inbreng, goede studiefaciliteiten en persoonlijk ontwikkelingsplan (POP);
  • Goede begeleiding;
  • Jaarlijks meerdere borrels, etentjes en bijzondere personeelsuitjes (denk hierbij aan Den Bosch, Berlijn, Praag, Groningen of Dublin) maar wij zijn ook sportief en vinden gezondheid belangrijk! Daarom heeft De Hooge Waerder een goede bewaking van de balans werk-studie-privé!


Solliciteren op de functie van Medior Adviseur Corporate Finance
Ben je enthousiast om invulling te geven aan deze rol bij De Hooge Waerder? Neem dan contact op met onze Recruiter Cindy Smit via WhatsApp (06- 823 983 26) of vul direct het sollicitatieformulier in via onze sollicitatiepaginadoor te klikken op de solliciteerbutton en misschien tot snel? 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Financieel Adviseur, Financieel Consultant, Bedrijfskunde, Bedrijfskundig, Bedrijfseconomie, Corporate Finance, vacature Alkmaar
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Corporate Finance, Financieel Adviseur, Groningen