Consulent Budgetbeheer

Herken jij je hierin: goede dosis mensenkennis | ervaren budgetbeheerder | Hbo-opleiding | kennis van inkomenscomponenten | teamplayer? Dan is dit jouw volgende functie!

Consulent Budgetbeheer

Dordrecht - 32-36 uur per week

Wat ga je doen?
Je richt je op twee doelgroepen; de klanten met schulden en de klanten zonder schulden. Jouw doel: voorkomen van ergere schuldenproblematiek bij de eerste groep en het helemaal voorkomen van schulden bij de tweede groep.

 • Je voert gesprekken met klanten en stelt zelfstandig het plan van aanpak op met de klant.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van beschikkingen in het kader van de toelating tot de schuldhulpverlening en/of de beëindiging van een traject.
 • Gedurende de afgesproken periode beheer je de financiën van de klant. Je coacht, gedurende het gehele traject, op gedragsverandering en leert de klant vaardigheden aan om het beheer weer zelf uit te kunnen voeren tijdens de afbouwperiode. Hierbij controleer je hem/haar op de uitvoering van zijn eigen beheer van de financiën.
 • Je onderhoudt contacten met instanties en instellingen binnen de maatschappelijke zorg.
 • Je signaleert - gevraagd en ongevraagd - knelpunten in de uitvoering van het beleid bij het afdelingshoofd. Je denkt actief mee in de ontwikkeling van het product (preventief) budgetbeheer en implementeert nieuwe werkmethoden, verricht projectmatig werkzaamheden en/of neemt deel aan werkgroepen binnen je eigen en andere teams.
 • Voorlichtingen en trainingen aan ketenpartners kan onderdeel vormen van het takenpakket, net als het optreden als trainer voor de workshop schuldhulpverlening.


Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding en minimaal 2 jaar ervaring met budgetbeheer.
 • Je hebt kennis van inkomenscomponenten, inclusief financiële tegemoetkomingregelingen, de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) en de NVVK richtlijnen.
 • Kennis van geautomatiseerde systemen zoals Allegro is een pré.
 • Je kan snel en grondig de persoonlijke financiële situatie van de klant inventariseren, analyseren en verbanden leggen.
 • Je hebt zeer goede communicatieve en coachende vaardigheden.
 • Je kan prima zelfstandig werken en onder tijdsdruk besluiten nemen en uitvoeren.
 • Je hebt een zakelijke instelling met affiniteit voor de doelgroep.


Gevraagde competenties:
Naast de organisatiewaarden 'resultaatgericht, samenwerken, betrokken en nieuwsgierig' heb je de specifieke competenties coachen, besluitvaardigheid en klantgericht werken. 

Waar kom je te werken?
Bij de afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling. Dit team, dat volop in beweging is en uit 30 medewerkers bestaat, kenmerkt zicht als kundig, betrokken en collegiaal. 

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) wil iedere burger met financiële problemen, als er maar sprake is van een redelijk perspectief door middel van maatwerk, helpen. De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor de zeven gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen. 

Bij de Sociale dienst werken ca. 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden. 

Kijk voor meer informatie op www.socialedienstdrechtsteden.nl 

Wat bieden wij jou?
Een functie met toegevoegde waarde, in een sfeervol team. De functie is eerst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 

De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Afhankelijk van je ervaring en opleiding kan aanloopschaal 8 gehanteerd worden. 

De SDD biedt daarnaast een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder flexibele werktijden, pensioen, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en betaald ouderschapsverlof. Jij beschikt over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. 

Solliciteren of meer weten?
Je kunt alleen online solliciteren. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd ABS, Dethmer Willems (vanaf 20 augustus) of senior consulent Monica Beije (voor 20 augustus), beide via telefoonnummer 078-770 8910. 
 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Non-profit organisaties