Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Introductie
Onze opdrachtgever is een full-service en internationaal opererende producent van machines in de agrarische sector. Vanuit een fusie is een bedrijf ontstaan dat haar klanten een volwaardig productaanbod biedt. Onderscheidend vermogen wordt onder andere gerealiseerd door de productie van ‘high-end’ maatwerkoplossingen. De organisatie kenmerkt zich door een nuchtere en pragmatische inslag en kent een informele cultuur. Om de gefuseerde bedrijven optimaal te laten samenwerken is een brede professionaliseringsslag ingezet, waaronder op de financiële afdeling. Voor deze organisatie, die zich in een belangrijke ontwikkelingsfase bevindt, zijn we op zoek naar een ervaren controller die binnen afzienbare tijd de financiële eindverantwoordelijkheid op zich kan nemen.

Functie
In deze brede functie ben je verantwoordelijk voor de financiële, bedrijfs-, en salarisadministratie van de diverse bv’s. Je draagt zorg voor betrouwbare, complete en tijdige financiële rapportages en voor (de ontwikkeling van) management- en stuurinformatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte ICT-organisatie. Het hoofd van de financiële administratie, met wie je nauw samenwerkt, ondersteun je bij werkzaamheden op het gebied van voorraden, onderhanden werk en subsidies. Je maakt onderdeel uit van het MT en geeft leiding aan de assistent controllers. Als sparringpartner van directie en management geef je advies over de inzet van KPI’s, de cashflowpositie, signaleer je kansen en bedreigingen ten aanzien van de bedrijfsvoering en geef je je oordeel over investeringsvoorstellen en business cases. Jouw aanpak is gericht op het verbeteren van operationele en financiële processen, waarbij je zorgt voor een gedegen controlestructuur. Organisatiebrede samenwerking en het meenemen van de mensen binnen zowel je team als de organisatie zijn hierbij essentieel. Kortom, een brede functie waar je je helikopterview en visie kan combineren met een pragmatische en hands-on werkwijze.

We zoeken een energieke controller die gericht is op het optimaliseren van processen, systemen en die waar nodig structuur aanbrengt. De ideale kandidaat weet de juiste prioriteiten te stellen en is in staat om het management en zijn team mee te nemen in de benodigde stappen.

Functie-eisen

  • Afgeronde financiële opleiding op minimaal hbo-niveau.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie; bij voorkeur in een productie-omgeving.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossings- en samenwerkingsgerichte werkstijl en een helikopter-view.
  • Kenmerken als energiek, hands-on, informeel, servicegericht en adviesvaardig zijn sterk aanwezig.
  • In staat zijn om een goede brug te slaan tussen finance en ICT om de juiste inrichting van systemen te realiseren.


Aanbod
Wij bieden een veelzijdige functie binnen een veranderende omgeving. Je kunt een rol spelen in de verdere professionalisering van de financiële afdeling en daarmee ook de organisatie als geheel. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket geboden.

Interesse?
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Je sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden via het online sollicitatieformulier t.a.v. M.C. (Merel) Festraets, vacaturenummer 252. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Vanaf week 35 start de selectie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Advies/Consultancy, Utrecht, HBO, Zuid-Holland, 5-10 jaar, > 10 jaar, Consultancy, Controlling, Noord-Holland, Controller, Financial Controller