Finance Manager

Uitdagende MT job voor een Finance manager die graag begrijpt hoe de business echt functioneert en de teams helpt en uitdaagt hun prestaties te verbeteren? En kun jij de hele Finance functie goed zelfstandig managen en verder professionaliseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Vanwege grote (internationale) groeimogelijkheden zoekt Rogon een ondernemende

Finance Manager
Fulltime | Helmond

De functie
De missie van de Finance Manager is om als MT-lid (in eerste instantie zelfstandig) een accurate boekhouding te voeren en om als controller adequate financiële controles en sturing te waarborgen.
Kort gezegd ben je verantwoordelijk voor de hele financiële bedrijfsvoering en ben je door je robuuste aanpak het financiële geweten van de onderneming. Je rapporteert aan de algemeen directeur en als MT lid ben je een strategische sparringpartner die het verhaal achter de cijfers snel inzichtelijk weet te maken.

Je taken en verantwoordelijkheden omvatten o.a.:

 • Je boekt elke dag alle stukken - waar je ongeveer een uurtje of twee mee bezig bent, waarna je overgaat op een veelheid van controlling activiteiten.
 • Met key financiële prestatie-indicatoren ondersteun je het MT om solide de winstgevendheid te drijven en challenge je op een plezierige manier de business cases van de commerciële en de logistieke teams.
 • Je leidt de ontwikkeling van het meerjarenplan en het jaarlijkse budget en rapporteert maandelijks het resultaat. Op basis van je analyses adviseer je bijsturing indien nodig, om de doelstellingen te realiseren.
 • Je waarborgt tijdige betalingen en ontvangsten, volgt secuur de liquiditeit en zorgt dat we voldoen aan financiële en fiscale regelgeving.
 • Je werkt nauw samen met ons HR bureau om de salarisadministratie en de pensioenen te organiseren, met de verzekeraars om de verzekeringen op orde te houden, met de bank voor de (convenanten van de) financiering van de groei en met de accountants voor de jaarlijkse audit en de jaarrekening.

Profiel van de ideale kandidaat
Je bent een solide professional, en waarschijnlijk in je carrière toe aan de verantwoordelijkheid voor de Finance functie. Je bent nauwgezet met de boekhouding en daagt de teams op een leuke manier uit om de commerciële operatie sterk financieel gedreven te maken. Je doorziet zaken, identificeert de winstdrijvers en verbetermogelijkheden, maakt heldere afspraken en krijgt ook door je enthousiasme draagvlak voor je kritische kijk. Daarnaast ben je een echte teamspeler en heb je er plezier in om aan professionalisering te werken.

Je brengt mee:

 • Ca. 5 tot maximaal 10 jaar ervaring, bij voorkeur in de groothandel
 • Universitair of HBO niveau, met een natuurlijke autoriteit in Finance
 • IT vaardig, ervaring met Exact Globe is een pré
 • Ondernemend en commercieel met goede communicatieve/sociale vaardigheden

Wat biedt Rogon?

 • Een prachtige financiële job met veel vrijheid deze succesvol in te vullen
 • Goede groeimogelijkheden om als ’ondernemer’ mee te werken aan het resultaat
 • Een ambitieuze en plezierige werkomgeving met een enthousiast team van collega’s
 • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden

De organisatie
Rogon creëert en verkoopt sinds 1994 modieuze en betaalbare textielfashion. Als toonaangevende handelsonderneming in interieurtextiel wordt onder het merk “Dutch Decor” een onderscheidende collectie sier- en woonkussens, stoelkussens, tafellinnen, plaids en accessoires verkocht aan retailers in alle product- en retailsegmenten van de (Europese) markt. Rogon is een succesvol familiebedrijf met circa 55 enthousiaste collega’s, gevestigd in Helmond. Passie voor wonen staat centraal in de bedrijfsvoering en dat is terug te zien in de producten, lifestyle concepten en klantgerichte aanpak. De bedrijfscultuur is ondernemend, resultaatgericht en informeel.

Ben jij de Finance Manager die wij zoeken?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en curriculum vitae door te klikken op de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roy Koning 06-13 65 88 41

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Finance Manager, Financieel Manager, Financieel, Management, Finance, Groothandel, Vacature Helmond


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Audit, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Groothandel/Detailhandel, Controller, Noord-Brabant, Financieel Manager