Businesscontroller

Wetland Wonen en Woonstichting Vechthorst zijn in coproductie op zoek naar een businesscontroller. Lijkt het je leuk en uitdagend om voor twee woningcorporaties werkzaam te zijn in een onafhankelijke en belangrijke sleutelpositie?

Businesscontroller
(10 uur WWG, 10 uur Vechthorst totaal 20 uur)

Wat ga je doen?
Als businesscontroller ben je sparringpartner en geef je aanbevelingen aan het bestuur, RvC en leidinggevenden. Vanuit deze onafhankelijke positie geef je gevraagd en ongevraagd advies ter verdere ontwikkeling van de P&C cyclus, controle op de interne organisatie, risicomanagement en de inrichting van processen en procedures. Je bent betrokken bij alle voorgenomen besluiten met ver strekkende financiële gevolgen zoals investeringsbesluiten. Daarnaast neem je op verzoek deel aan RvC en/of MT vergaderingen en ben je het eerste aanspreekpunt met betrekking tot compliance in de organisatie. In nauwkeurige samenwerking met de manager Finance denk je vooruit en leg je daarmee de basis voor het `in control` zijn van het financiële proces en daarmee de organisatie.

De businesscontroller heeft vooral een helikopterblik over het geheel, heeft het totaaloverzicht en bewaakt alle risico`s en beheersmaatregelen. Je hebt een toetsende rol van de uitvoering en kwaliteit van plannen en begrotingen op organisatie (onderdeel) niveau en het risicomanagementproces waarbij de businesscontroller nauwkeurig, volgens de wet en regelgeving en richtlijnen werkt. Organisatieonderdelen zijn onder andere financiële administratie, administratieve organisatie, het economisch beleid, het risicomanagementbeleid, privacy verordening en product en klantgerichte investeringen op het te behalen financieel rendement.

Je beoordeelt bestuurlijke informatievoorziening en het managementinformatiesysteem en doet hierin voorstellen. Je rapporteert over de interne controle en fiscale risico`s op het gebied van loon-, omzet-, en vennootschapsbelasting. Daarnaast beoordeel je randvoorwaarden voor het inrichten van de werkplannen en begrotingen op richtlijnen die relevant zijn in de sector.

Bedrijfsprofiel
Vanuit de Woningwet zijn corporaties met minimaal 2.500 woningen verplicht een onafhankelijke businesscontrolfunctie in te bedden in de organisatie. Wetland Wonen heeft dit aantal al reeds overschreden waardoor deze functie al eerder bekleed is binnen de organisatie. Woonstichting VechtHorst zit nog onder de genoemde grens van maar wil, gezien haar ambities en ontwikkelopgave, hierop anticiperen en de voor haar nieuwe businesscontrollerrol eerder invullen.

Wetland Wonen en Woonstichting VechtHorst zijn maatschappelijk betrokken woningcorporaties die zich primair inzetten voor mensen met een zwakke positie op de woningmarkt. Dit omvat mensen met een laag inkomen die niet zelf in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Vanuit de betrokkenheid met mensen leveren beide corporaties een bijdrage aan een beter woon- en leefklimaat waarbij duurzaamheid een belangrijk onderwerp is. Beide woningcorporaties kenmerken zich als sociaal bewogen, ondernemend en klantgericht.

Wat breng jij mee?

  • Afgeronde HBO/WO opleiding richting Bedrijfseconomie of Accountancy
  • Aantal jaren aantoonbare ervaring als business controller (liefst ervaring binnen vastgoed)
  • Kennis van interne bedrijfsprocessen

Competenties:

  • Sterk in samenwerken
  • Klant- en marktgericht
  • Organisatiesensitief
  • Overtuigings- en daadkracht
  • Een sterk ontwikkeld analytisch en oordeelsvermogen

Wat bieden wij jou?
De functie omvat een 20-urige werkweek waarin je voor beide woningcorporaties 8 – 10 uur per week werkzaam bent. Dit houdt in dat je wekelijks werkt op de locatie van Wetland Wonen in Vollenhove en bij Woonstichting VechtHorst in Nieuwleusen. Er wordt aangevangen met een bepaalde tijdscontract van een jaar met de intentie om deze bij goed functioneren om te zetten naar een onbepaalde tijdscontract. De functie valt binnen de schaal K van de cao woondiensten (een salaris van minimaal 3.800 en maximaal 5.100 bij een werkweek van 36 uur).

Is jouw interesse gewekt?
Stuur je sollicitatie, voorzien van duidelijke motivatie en CV, vóór 23 augustus 2018 via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Businesscontroller Wetland Wonen en Woonstichting Vechthorst, Controller, Business Controller, Finance, Accountant, Accountancy, Financieel, Economie


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Onroerend Goed, Overijssel