Consulent Stabilisatie

Ben jij een ervaren schuldhulpverlener, dan zoeken wij jou!

Consulent Stabilisatie
Dordrecht | 32-36 uur

Wat ga je bij ons doen?
Als consulent stabilisatie ligt de nadruk op de eerste fase van het schuldhulpverleningstraject (van aanmelding/intake tot en met het stabiliseren van de klantsituatie en de overdracht naar het team Schuldregelen).

Je voert intake-, begeleidings- en crisisgesprekken met de klant. Je stelt een plan van aanpak en een budgetplan op en berekent de afloscapaciteit (VTLB). Ook begeleidt en coach je klanten bij het omgaan met hun financiën (budgetcoaching). Je adviseert ten aanzien van het stabiliseren van de leefsituatie en zorgt voor een juiste overdracht naar het team Schuldregelen.
Je werkt conform de NVVK richtlijnen en adviseert over het dwangakkoord, voorlopige voorziening en de WSNP. Waar nodig verwijs je klanten door naar overige hulp- en dienstverlenende instellingen.

Wat breng jij mee?

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare relevante werkervaring in (fase 1 van de) schuldhulpverlening;
  • Ervaring met klantgesprekken;
  • Een relevante HBO-opleiding;
  • Ervaren in het gebruik van ons systeem GWS Suite;
  • Ervaring met Allegro is een pre.
  • Je bent in staat om de persoonlijke financiële situatie van de klant te inventariseren en te analyseren. Dit doe je zelfstandig, vanuit een zakelijke instelling en met affiniteit voor de doelgroep. Natuurlijk helpt jouw kennis van inkomenscomponenten, financiële tegemoetkomingregelingen, de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS), de NVVK richtlijnen en de sociale kaart jou hierbij. Vanzelfsprekend ben je in staat om onder tijdsdruk een besluit te nemen en uit te voeren.

Waar kom jij te werken?
De afdeling Budgetadvies en Schuldbemiddeling is volop in beweging. De Sociale Dienst Drechtsteden wil iedere burger met financiële problemen, als er maar sprake is van een redelijk perspectief, door middel van maatwerk helpen. Om dit goed te kunnen doen vragen wij van onze medewerkers om gevraagd en ongevraagd knelpunten ten aanzien van het beleid te signaleren. Naast het signaleren wordt ook een actieve rol gevraagd in de continue verbetering van onze processen door te participeren in bijvoorbeeld werkgroepen.

Wie zijn wij
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor de zes gemeenten in de Drechtsteden. Wij hebben tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.

Bij de Sociale dienst werken bijna 300 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.

Kijk voor meer informatie op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

Wat bieden wij jou?
De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden en verlofregelingen. Je beschikt bij ons over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten?
Je kunt voor 20 augustus alleen online solliciteren via de sollicitatiebutton. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd Budgetadvies en Schuldbemiddeling, Dethmer Willems via 078-770 8910 of met een van de senioren, Monica Beije, via 078-770 8910.

Trefwoorden: vacature Schuldhulpverlener Dordrecht, Schuldhulpverlening, Consulent, Finance, Financieel, Sociaal Domein, Zuid-Holland


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur