Financieel Beleidsmedewerker

Op zoek naar een leuke financiële functie? En wil jij bijdragen aan een organisatie die ervoor zorgt dat we in Groningen en Noord-Drenthe veilig kunnen wonen, werken en leven? Lees dan verder!
Ter versterking van het financiële team zoekt waterschap Noorderzijlvest een enthousiaste collega.

Financieel Beleidsmedewerker
voor 36 uur per week
vacaturenr. 18/16

Waterschap Noorderzijlvest staat voor veilig en duurzaam waterbeheer. We dragen zorg voor de waterkering, de waterkwaliteit en de waterkwantiteit. Met andere woorden: we zorgen voor droge voeten en schoon water achter een veilige dijk. We werken resultaat-, klant- en samenwerkingsgericht. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun vakgebied.

Wat ga je doen?

  • Je vervult de financiële gewetensrol in de organisatie. Dat betekent dat je je kritisch opstelt en constructief meedenkt met je collega’s die de verantwoordelijkheid hebben voor grote maatschappelijke opgaven in het beheergebied van het waterschap. Daarbij horen ook verantwoorde keuzes op financieel terrein.
  • Je werkt aan het opstellen van de instrumenten uit de planning- en controlcyclus.
  • Je stelt de jaarrekening op en je coördineert het proces voor de totstandkoming van de jaarrekening.
  • Je bent een senior financieel expert voor de inrichting en functionele aansturing van de financiële administratie.
  • Je geeft advies aan budgetverantwoordelijke procesmanagers en je bent daarin een stevige gesprekspartner.
  • Je weet wat er speelt in bestuur en organisatie.


Wat vragen we van je?

  • Je bent een enthousiaste en ambitieuze financial, analytisch, adviesvaardig en een echte teamplayer.
  • Naast je financiële deskundigheid is een proactieve rol van groot belang voor de sturing en beheersing van onze processen. Als persoon sta je stevig in je schoenen en hebt het vermogen overzicht te bewaren en te coördineren.
  • Je bent je in een bestuurlijke context bewust van je omgeving en weet samen met collega’s hierin juist te handelen. Daar waar mogelijkheden zijn voor procesverbetering, vertaal je deze in concrete acties. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • De functie vereist werk- en denkniveau op minimaal hbo+ niveau (bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar).


Wat bieden we je?
Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste collega’s, met veel ruimte voor zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheden. De functie biedt een breed aanbod aan taken en activiteiten waarbij je de mogelijkheid krijgt om het team en jezelf verder te ontwikkelen.

Het is voor ons belangrijk dat je in het team past en dat je je kunt ontwikkelen binnen het vakgebied, maar ook dat je het naar je zin hebt. Waterschap Noorderzijlvest biedt een prettig werkklimaat met uitdaging. Daarnaast bieden wij:

  • een goed salaris schaal 10 (max. € 4.185,00);
  • plus 20% (van je brutosalaris) Individueel Keuzebudget;
  • flexibele werktijden;
  • persoonlijk Basis Budget van € 5.000,00 die je zelf kunt inzetten om jezelf verder te ontwikkelen;
  • vergoeding woon-werk;
  • arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de cao waterschappen;
  • standplaats is Groningen.


Heb je interesse?
Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hans Bergsma, Manager Financiën, via telefoonnummer 050-3099508. Voor meer informatie over het waterschap Noorderzijlvest kun je terecht op onze website www.noorderzijlvest.nl.

Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Stuur ons je motivatie voorzien van cv, onder vermelding van het vacaturenummer 18/16 aan info@noorderzijlvest.nl. Graag ontvangen we je brief uiterlijk 2 september 2018. De gesprekken vinden plaats in week 37 of 38.
Een assessment kan deel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

Waterschap Noorderzijlvest streeft ernaar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Daarom worden kandidaten uit speciale doelgroepen uitdrukkelijk verzocht te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 3-5 jaar, Drenthe, Financiele Administratie, Financieel Medewerker, Groningen