Project Controller

Vilans zoekt een Project Controller

Ben jij een stevige gesprekspartner die vroegtijdig stuurt op kansen en tijdig risico’s signaleert? Heb jij altijd een actuele analyse van de financiële projectresultaten paraat? En geef jij op basis daarvan gevraagd én ongevraagd advies aan projectleiders? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Over de functie
Als gedreven projectcontroller adviseer en ondersteun jij vanuit jouw professionaliteit en ervaring de projectleiders van Vilans bij financiële grip op projecten. Daarnaast adviseer je een aantal teams over hun bedrijfsvoering. Vanuit intensieve samenwerking benut je de financiële mogelijkheden en vooruitzichten van het project zo optimaal mogelijk en voorkom je financiële risico’s. Daarnaast adviseer jij over het begeleiden van (Europese) aanbestedingen. Jij bent iemand die makkelijk de weg weet te vinden binnen een complexe projectenorganisatie. En je kan op het juiste moment het geduld en tact opbrengen dat het werken binnen dergelijke organisaties soms vereist. Tot slot ben je flexibel en daadkrachtig en weet je samen met jouw collega’s de afdeling ‘Financiën, Planning & Control’ succesvol naar een hoger plan te brengen. 

Je hebt:

 • Een afgeronde wo- of hbo-opleiding in een financiële richting.
 • Ten minste 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Bij voorkeur ervaring met subsidieverantwoordingen en het werken in een projectenorganisatie.
 • Affiniteit met de zorg; je voelt je thuis in een kennisorganisatie met een maatschappelijke doelstelling.
 • Bij voorkeur kennis van project control en (Europese) aanbestedingen.
 • Een sterk analytisch vermogen.


Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • Bewaken van het budget en de planning van projecten.
 • Opstellen van managementrapportages en verzorgen van risicomanagement.
 • Inhoudelijk en financieel voorbereiden van (Europese) aanbestedingen.
 • Adviseren en opstellen van begroting, jaarrekening en prognoses.
 • Advisering van projectleiders en teams.


Wat we bieden 
De aanstelling is voor de duur van 14 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.420 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10, CAO Sociaal Werk). Vilans biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden. Je vindt ons op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.

Wie we zijn
Vilans is hét kenniscentrum voor de langdurende zorg. Met publiek geld ontwikkelen, verspreiden en implementeren we kennis voor het hele werkveld. Daarnaast voeren we betaalde opdrachten uit voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties. We hebben dus te maken met verschillende financieringsvormen en uiteenlopende belangen. Maar ons vertrekpunt is steeds hetzelfde: versterken en toerusten van zorgprofessionals zodat zij goede, efficiënte, persoonsgerichte en betaalbare zorg kunnen geven aan ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte. We doen dat samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties. Bij Vilans werken zo’n 195 medewerkers, de meesten hebben ervaring in de zorg.

Geïnteresseerd?
Laat het ons weten! Solliciteren kan uiterlijk tot en met 19 augustus 2018 met het online sollicitatieformulier via de 'Solliciteer' button. Heb je vragen? Neem dan contact op met Meike Visser, adviseur HRM, via 06 228 10 761.

Wij hebben deze vacature in- en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Project Controller