Business Information Specialist / Hoofd Financiële Zaken

-36 uur per week-

Wij bieden een uitdagende functie voor iemand die zowel een ervaren business information specialist is als een financiële generalist en over leidinggevende capaciteiten beschikt om de EO vanuit een heldere visie in te richten voor de toekomst. Ben jij in staat om hands-on te schakelen tussen strategie en detailniveau met diverse interne stakeholders zoals het MT, eindredacteuren en producers? Vind jij het interessant om te werken in een creatief mediabedrijf en oplossingen te ontwerpen die mensen, informatie en bedrijfsprocessen samenbrengen en daarin de interne stakeholders mee te nemen? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

De uitdaging
Je leert de EO als creatief mediabedrijf door en door kennen op diverse niveaus en analyseert, ontwikkelt en implementeert de BI- en integratieoplossingen. Je werkt samen met de gebruikers van de informatie om hun operationele processen en bijbehorende databehoefte te begrijpen om deze vervolgens door te vertalen in de juiste business informatie. Je bent in staat om leiding te geven aan een team van 11 financiële professionals binnen de EO en Metterdaad. Naast je leidinggevende taak lever je daarmee een proactieve en innovatieve bijdrage aan de administratieve verwerking en de informatievoorziening. Je zorgt er voor dat financiële informatie zo eenduidig mogelijk wordt vastgelegd, IT systemen logisch met elkaar worden gecombineerd en interne controles zo soepel mogelijk verlopen. Je bent met je team verantwoordelijk voor begrotingen, jaarrekening, accountantscontrole, betalingsverkeer en cashmanagement.

De ideale kandidaat

  • Je hebt een afgeronde financiële opleiding in economische of bedrijfskundige richting op hbo+/wo-niveau;
  • Je hebt minimaal 2 - 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en daagt je medewerkers uit;
  • Je bent een expert op het gebied van business informatie en hebt ervaring met het initiëren van deze processen;
  • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor samenwerking;
  • Competenties als overtuigingskracht, nieuwsgierig, ambitieus, ondernemerschap, impact, integriteit, accuratesse en organisatiesensitiviteit zijn belangrijke sleutelwoorden.
  • Je hebt affiniteit met de mediasector en/of bent bereid je daarin te verdiepen voor een goede aansluiting met de interne stakeholders;
  • Je bent een overtuigd christen en staat van harte achter de doelstelling van de EO.

De EO
De EO is een eigentijds mediabedrijf en maakt deel uit van het publieke bestel. Verhalen vertellen is ons vak en onze missie om de mooiste verhalen over God en het volgen van Jezus te delen. Dat is al 50 jaar de basis om te bouwen aan de samenleving. Dat doet de EO door programma’s op televisie en radio en via bladen, internet en evenementen. Bij de EO praten wij niet alleen over ons geloof maar brengen dit vooral ook in de praktijk, daarbij de verbinding zoekend met mensen die niet geloven. De EO doet dat met ongeveer 370 enthousiaste professionals in een inspirerend en innovatief werkklimaat met laagdrempelige bedrijfscultuur.

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is ingedeeld in salarisklasse J van de CAO Omroeppersoneel. Afhankelijk van je ervaring ligt dit tussen € 3.629,- en € 5.874,- op basis van een 36-urige werkweek. Bekijk hier de arbeidsvoorwaarden van de EO.

Solliciteren
Je kunt online solliciteren op deze baan. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Jaap Kooij (Adjunct Directeur) via jaap.kooij@eo.nl of 06 21651196 of met Benjamin Plasschaert (Recruiter) via benjamin.plasschaert@eo.nl of 06 15338294.

- Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure -


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, ICT/Communicatie/Media, Financieel Manager, Noord-Holland