Functioneel Applicatiebeheerder EHRM

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in een dynamisch team? Ben je inventief en draag je graag bij aan het beheer, wijzigen en operationeel houden van onze applicaties? Dan is onderstaande vacature interessant voor jou!

De Gemeente Lelystad is op zoek naar een

Functioneel Applicatiebeheerder EHRM

Het team...

Het team Personeel en Organisatie (P&O) ondersteunt, faciliteert en adviseert de gemeentelijke organisatie op het gebied van HRM bedrijfsvoering. De Personeel- en Salarisadministratie (PSA) maakt onderdeel uit van het team P&O. Als Functioneel Applicatiebeheerder EHRM ben je werkzaam bij de Personeel- en Salarisadministratie.

Wat ga je doen…
Als Functioneel Applicatiebeheerder EHRM geef je uitvoering aan het functioneel beheer van het personeels- en salarissysteem van de gemeente Lelystad, ’Youforce’ (Raet). Youforce is het digitale P&O-portaal waarin mutaties en aanvragen voor een scala aan personele aangelegenheden door medewerkers en leidinggevenden worden ingediend en verwerkt. Als functioneel applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het autorisatiebeheer, de inrichting en het onderhoud van formulieren en workflows en het maken van managementrapportages. Je hebt een duobaan met nog een collega functioneel applicatiebeheer, waar je samen mee kunt sparren, en werkt samen met de collega’s van de PSA.

Daarnaast kent P&O ook nog andere applicaties waarin je uitvoering geeft aan het functioneel beheer, zoals HR-analytics (‘Purple’), Meldingensysteem (‘Topdesk’) en agressie-registratie van het A&O-fonds (‘GIR’). Ook word je gevraagd mee te denken en te beslissen over de aanschaf van applicaties binnen P&O.

Recent zijn ‘Beaufort online’ en ‘Werving en Selectie’ van Raet geïmplementeerd. Onderdeel van Beaufort online is “Reportbuilder” een rapportagetool. In 2018 zullen rapportages uit Cognos zo mogelijk opnieuw worden gebouwd in Reportbuilder. Van jou wordt verwacht dat je hieraan bijdraagt en hiervoor de benodigde training volgt.

Het hart van Youforce is de module Self Service. Alle personeelsmutaties worden gedaan in Youforce; van aanvraag tot ondertekening van de brieven en opname in het personeelsdossier. Dit vraagt van jou dat je inzicht niet beperkt is tot het gebruiken van bestaande formulieren maar dat je deze ook zelf kunt ontwikkelen c.q. verbeteren.

Wij vragen…

 • je hebt minimaal MBO+ / HBO werk- en denkniveau;
 • je hebt goede kennis van Word en Outlook, eventueel ook OneNote;
 • je bent een gevorderd gebruiker van Excel, zodat je zelf intelligente declaratieformulieren kunt ontwerpen voor het gebruik in Youforce;
 • je hebt ervaring met het maken van rapportages;
 • je bent cijfermatig ingesteld en bezit;
 • je hebt een analytisch denkvermogen;
 • je hebt oog voor detail, maar behoudt daarbij je helicopterview;
 • je bent een teamplayer;
 • je hebt ervaring in een soortgelijke functie.


Wij wensen…

 • je hebt kennis van Beaufort en Youforce;
 • je hebt kennis van Reportbuilder.


Wij bieden…
Een veelzijdige functie voor gemiddeld 28 tot 32 uur per week. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.805,- euro (max. schaal 9 bij een fulltime dienstverband van 36 uur).De gemeente beschikt over prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beschikt als medewerker zelf over dit budget en je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris.

Je krijgt een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij een positieve beoordeling aan het einde van dit jaar behoort een verlenging van de aanstelling met een jaar, als ook het omzetten van de tijdelijke aanstelling in een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Dit laatste heeft onze voorkeur wanneer jij overtuigend aan ons hebt laten zien dat je de juiste persoon op deze plek bent.

Wij bieden onze medewerkers een uitdagende en professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Interesse…?
Je sollicitatie zien we graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

Bijzonderheden…
De sluitingsdatum is 18 juli 2018. De gesprekken zullen zo snel mogelijk plaatsvinden. 

Meer informatie gewenst...
Neem dan contact op met Ellie van der Heide, coördinator personeel- en salarisadministratie, 06-11905330.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Functioneel Applicatiebeheerder EHRM, Applicatiebeheer, Functioneel Applicatiebeheerder, Applicatiebeheer, Youforce, Beaufort, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, MBO, Gemeente, Flevoland, Salaris Administratie, Financieel Medewerker, Overheid