Adviseur Zorgadministratie

Adviseur Zorgadministratie

Functieomschrijving
Als adviseur zorgadministratie ondersteun je zorgafdelingen en business controllers op operationeel/tactisch niveau op het gebied van zorgadministratie. Je formuleert beleidsvoorstellen en levert zorgadministratieve expertise bij operationele/tactische (beleids)vraagstukken. Samen met de zorgadministrateur ben je verantwoordelijk voor diverse registratieve processen en de verantwoording hierover.

Je functie is breed en afwisselend. Tot je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden behoren het:

 • monitoren en analyseren van en rapporteren over registratieve processen;
 • informeren en adviseren van Business Controllers en zorgafdelingen op het gebied van zorgadministratie;
 • volgen landelijke ontwikkelingen en vertalen van wet- en regelgeving naar beleid;
 • adviseren op operationeel/tactisch niveau;
 • schrijven van beleidsvoorstellen.


Profiel
Als adviseur neem je initiatief en toon je flexibiliteit en onafhankelijkheid om op basis van beschikbare informatie te komen tot conclusies en mogelijke alternatieve handelwijzen. Je bent betrouwbaar in je handelen en bent sterk in planning en organisatie om op effectieve wijze gestelde doelen te bereiken. Hiervoor zet je ook je sterke analytische vermogen in. Je bent overtuigend in je optreden, je kunt snel en op alle niveaus met mensen schakelen en beschikt over organisatiebewustzijn. Met een verbindende houding draag je bij aan een open en ontspannen sfeer in het team.

Verder heb je:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding met bedrijfskundige achtergrond;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • ervaring met het formuleren van beleid en vertalen naar implementatie;
 • actuele kennis op het gebied van zorgadministratie;
 • kennis van operationeel, tactisch en strategisch beleid;
 • vaardigheid in het voorbereiden van door anderen te maken keuzes;
 • vaardigheid in het verkrijgen, analyseren en presenteren van managementinformatie;
 • vaardigheid met betrekking tot het voorbereiden, uitvoeren en coördineren van projecten;
 • bij voorkeur kennis en ervaring met het ziekenhuiswezen en de UMC’s in het bijzonder.
 • tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.


Organisatie
Als adviseur Zorgadministratie werk je binnen de afdeling Zorgadministratie, onderdeel van Financiën. De afdeling wordt aangestuurd door een manager zorgadministratie en bestaat uit een team van ca 40 fte, waarbinnen verschillende functies/ aandachtsgebieden zijn te onderscheiden; advisering, zorgregistratie & facturatie, informatiepunt kosten van zorg en medische codering.

De Zorgadministratie is een afdeling in beweging. In een veranderende omgeving wordt de rol van compliant registreren en externe verantwoording groter, terwijl de systematiek van declaratie van de zorg steeds complexer wordt. De Zorgadministratie ondersteunt en adviseert de organisatie bij de registratie en declaratie van patiëntenzorg in dit complexe en dynamische speelveld. Voorop staan het voldoen aan het landelijke verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving, het up-to-date zijn van zorgadministratief en facturatiebeleid en een doelmatige inrichting van het zorgadministratieve proces volgens het principe ‘first time right’. Hiermee kan Radboudumc zich verantwoorden over het proces van registratie tot declaratie aan externe partijen zoals zorgverzekeraars.

Van medewerkers vraagt dit, naast inhoudelijke expertise, een beroep op competenties en gedrag. Op deze manier dragen we bij aan de missie van Radboudumc ‘to have a significant impact on healthcare’.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het aangeboden dienstverband betreft een aanstelling voor een bepaalde tijd, 36 uur per week.
 • 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Schaal 10: max € 58838 bruto per jaar bij volledig dienstverband (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).


Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie

Een (e-)assessment kan een onderdeel zijn van de procedure.

Je schriftelijke sollicitatie vergezeld met cv en cijferlijst (bachelor en master) ontvangen graag via het online sollicitatieformulier. Graag solliciteren vóór 17 augustus 2018.

Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met Chantal Doedens, coördinator Zorgadministratie, 06-15259976. 

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Consultancy, Utrecht, Gezondheidszorg/Welzijn, Gelderland, Noord-Brabant