Adviseur Financiën

Woonstichting VechtHorst is een ondernemende woningcorporatie, die mensen in de gemeente Dalfsen en Staphorst in voldoende, van kwalitatief goede en betaalbare woningen voorziet. VechtHorst is fit, slagvaardig en financieel gezond en heeft ongeveer 2.500 verhuureenheden.

VechtHorst is een compacte organisatie waar circa 20 medewerkers werken, verdeeld over de afdelingen Wonen en Vastgoed en Finance en Control. Onze compactheid brengt een veelzijdige werkomgeving met ruime verantwoordelijkheid met zich mee.

We werken vanuit ons ondernemingsplan ‘ondernemen(d) in de kern’ nauw samen met belanghebbers. We anticiperen optimaal op veranderingen in de volkshuisvesting en de maatschappij.
Het ondernemingsplan geeft sturing aan concrete doelen tot 2030, zoals de duurzaamheidsambitie, het toevoegen van een groot aantal woningen (+/- 500) aan ons bezit en de manier van onze dienstverlening.

Vanwege het vertrek van een collega en een stevige groeiopgave zijn we op zoek naar een

Adviseur Financiën
32 uur | Nieuwleusen

De functie

Wij vragen een medewerker die een uitdaging ziet in het oplossen van cijfermatige puzzels en die in staat is een vertaling te maken naar ons beleid en de uitvoering. Hierbij ben jij de financieel-economisch expert die meedenkt met alle collega’s. Vanuit die rol draag je bij aan de totstandkoming van het strategisch beleid van VechtHorst, bijvoorbeeld het strategisch voorraadbeleid. Je werkt projectmatig aan financiële opdrachten en coördineert de totstandkoming van de planning en control documenten (begroting, periodieke rapportages en jaarrekening). Daarnaast heb je een adviserende rol in het verbeteren en optimaliseren van de informatisering. Verder ben je verantwoordelijk voor het invullen en beheren van de benchmark voor woningcorporaties en houd je contact met partners. Je werkt in een dynamisch veranderende, maatschappelijke omgeving, met veel verantwoordelijkheden. Je legt verantwoording af aan de manager Finance & Control.

De functie-eisen
Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding (economische of financiële richting) en beschikt over minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je werkt zelfstandig, bent stressbestendig en pakt werkzaamheden proactief op. Je bent breed geïnteresseerd in zowel beleidsmatige als cijfermatige vraagstukken en beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Je hebt een goed gevoel voor cijfers, bent enthousiast, analytisch en daarnaast ook nog kritisch op onze processen. Je bent in staat om goed te werken ook in situaties waarin de belangen tegengesteld zijn.

Kennis van de wet- en regelgeving voor woningcorporaties is een pré en van rapportage en/of /verantwoordings-tools en affiniteit met informatisering is een vereiste.

De arbeidsvoorwaarden
Op deze functie is de CAO Woondiensten van toepassing. We bieden een tijdelijk dienstverband dat na één jaar bij goed functioneren wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

De functie is ingedeeld conform de CAO woningcorporaties in salarisschaal J (per 1 augustus 2018 (€ 3.488,00 - € 4.709,00 per maand op full time basis (36 uur).

Is jouw interesse gewekt?
Stuur je sollicitatie, voorzien van duidelijke motivatie en CV, voor 12 juli 2018 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Adviseur Financiën, Financieel Adviseur, Financiële dienstverlening, Financial Consultant, Advies, Financieel, HBO

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Financieel Adviseur, Overijssel