Trainee Asset Management Specialisatie Operations

Trainee Asset Management - Specialisatie Operations
Amsterdam, Heerlen | Wo | Vermogensbeheer, Finance | Voltijd

Functie
Ben jij als (bijna) afgestudeerde wo’er toe aan een unieke kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot een echte professional? Ben jij geïnteresseerd in een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is en je uit je comfortzone haalt? Dan kun jij per 1 oktober 2018 als Trainee binnen Asset Management twee jaar ervaring opdoen bij één van de grootste beleggers ter wereld.

Drie verdiepende opdrachten en drie verbredende opdrachten
In twee jaar tijd word je ingezet op drie verdiepende opdrachten van elk 6 maanden op verschillende Operations en IT-afdelingen. Twee van deze opdrachten zullen voor een groot deel in Heerlen uitgevoerd worden. Daarnaast verbreed je je kennis, door drie opdrachten van elk twee maanden op Asset Management afdelingen buiten het COO-domein, waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.

De COO, waaronder Operations en de IT-functie vallen, is verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de volledige end-to-end processing van alle investeringen. De data en informatievoorziening en vaak uitdagende rapportageprocessen behoren bij deze verantwoordelijkheid. Operations voert de volledige administratie van het beleggingsbedrijf via verschillende afdelingen in Heerlen en Amsterdam. Een deel van de Amerikaanse beleggingen wordt in New York geadministreerd. Operations werkt vanuit een global operating model nauw samen met het kantoor in New York. Het correct en tijdig verzorgen van transacties, cashmanagement inzichten, betalingen, corporate actions, illiquide beleggingen, collateral management, waarderingen, accounting en financial reporting behoren tot de primaire taken in de waarde keten. Data en professionele skills worden gezien als de belangrijkste succesfactoren om goed en verantwoord te beleggen. Beleggers en klanten worden primair –naast de correcte administratie service- ondersteund met (nieuwe) data en informatie inzichten via data management, portfolio analyses en informatie services. Het inspelen op onze veranderende omgeving (zoals de enorme toename van data als mogelijke bron voor rendementen of duurzaamheid, innovatie, regelgeving), is een sleutelfactor bij deze ondersteuning.

De werkervaring en kennis die je opdoet, vormen een goede basis om gerichtere keuzes te maken voor het vervolg van je loopbaan binnen het AM COO-domein. Afhankelijk van je affiniteit, achtergrond en leerervaring, zul je je loopbaan voort kunnen zetten in meer specialistische rollen (richting accountancy, controlling, data specialisatie, investment analyse) of meer richting coördinatie en ondersteuning (relatiemanagement banken, custodians, procesmanagement, business implementaties). De loopbaan keuze zal tevens de standplaats (Amsterdam of Heerlen) bepalen van het vervolg van je loopbaan. Dat zal altijd in onderling overleg gebeuren. Je volgt samen met andere trainees een intensief opleidingsprogramma, bestaande uit verschillende modules gericht op je persoonlijke ontwikkeling, asset management en verdieping op de Operations en IT-materie. Zelfkennis en persoonlijk leiderschap staan hierbij centraal. Een coach helpt je met je persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van je netwerk en vakinhoudelijke projectbegeleiders steunen je om een succes te maken van elke opdracht. Je maakt deel uit van de trainee community waar je alle ruimte hebt om ervaringen uit te wisselen, te sparren en natuurlijk ook samen leuke dingen te doen.

Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen. Na afronding van dit uitdagende Traineeship maak je de overstap naar een specialistische rol binnen een van de COO-afdelingen.

Profiel
Als Trainee Asset Management – specialisatie Operations, heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt aantoonbare affiniteit met bedrijfsvoering, informatie management, data management inclusief de snel veranderende data wereld, investeringen, agile werken en IT binnen een Asset Managementomgeving. Een flexibele instelling en de wil om in sterk resultaatgerichte teams met andere professionals samen te werken is belangrijk. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te steken.

Daarnaast vragen wij:

  • een wo-opleiding in de richting finance, bedrijfskunde, economie, accountancy, controlling, informatie en/of riskmanagement uiterlijk op 1 oktober 2018 met excellente studieresultaten afgerond;
  • óf je bent afgestudeerd in een andere studierichting en je beschikt over een universitaire mastertitel gecombineerd met aantoonbare affiniteit met vermogensbeheer, financiële markten of riskmanagement in een Asset Management omgeving;
  • maximaal twee jaar werkervaring;
  • een brede ontwikkeling naast je studie, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal;
  • de COO-teams van APG Asset Management in Nederland zijn gesitueerd in onze vestigingen in Amsterdam en Heerlen. Dit betekent dat je tijdens je Traineeship regelmatig tussen beide locaties zult pendelen, inclusief overnachtingen en afhankelijk van je plaatsing, kan dit ook na je Traineeship nog aan de orde zijn.


Aanbod
APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.

Wereldwijd is APG Asset Management een van de grootste beheerders van pensioenvermogen. We zetten onze ervaring, expertise en innovatieve kracht in om het pensioenvermogen van onze klanten en hun deelnemers op een kosteneffectieve manier te beleggen. We dragen bij aan een goed en betaalbaar pensioen door een stabiel, duurzaam en lange termijn rendement te behalen bij verantwoorde risico’s. Voor APG Asset Management zijn innovatie en persoonlijke ontwikkeling de manier om voorop te lopen in pensioenvermogensbeheer. Houd jij van je vak en van een uitdaging? Bij APG Asset Management vind je deze volop.

APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een contract voor twee jaar en een bruto maandsalaris van € 3.055,- op basis van 40 uur per week, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen je graag uit om te solliciteren.

Selectieprocedure
Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre-employment screening.

Wie zijn wij?
Wil je meer informatie over de inhoud van het Asset Management Traineeship, neem dan contact op met Diana Heijmans, afdeling recruitment +31 (0)6 109 32 918.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.apg.nl.

Ben jij de persoon die wij zoeken, solliciteer dan uiterlijk 15 juli 2018 via het online sollicitatieformulier. Upload je cv en je motivatiebrief & cijferlijst (in één document) van je masteropleiding. In de motivatiebrief lezen wij graag waarom jij als Asset Management Trainee bij APG wil werken en waarom deze specialisatie jouw voorkeur heeft. Wekelijks vindt cv-selectie plaats en krijg je bericht over het vervolg.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, € 3.000 - € 5.000, Corporate Finance, Financiele dienstverlening, Risk Management, Financieel Medewerker