Trainee Asset Management Specialisatie Finance en Risk

Trainee Asset Management - Specialisatie Finance & Risk
Amsterdam | Wo | Vermogensbeheer, Finance | Voltijd

Functie
Ben jij als (bijna) afgestudeerde wo’er toe aan een unieke kans om je in twee jaar tijd te ontwikkelen tot een echte professional? Ben jij geïnteresseerd in een werk- en leeromgeving die net als jij ambitieus en innovatief is en je uit je comfortzone haalt? Dan kun jij per 1 oktober 2018 als Trainee binnen Asset Management twee jaar ervaring opdoen bij één van de grootste beleggers ter wereld.

Drie verdiepende opdrachten en drie verbredende opdrachten
In twee jaar tijd word je ingezet op drie verdiepende opdrachten van elk 6 maanden op verschillende Finance & Risk-afdelingen, zoals Investment Risk, Enterprise Risk, Compliance, Business Control of Reporting & Valuation. Daarnaast verbreed je je kennis door drie opdrachten van elk twee maanden op Asset Management afdelingen buiten het Finance en Risk domein (Operations, Portfolio Management of Fiduciair Management) waarmee veelvuldig wordt samengewerkt.

Vanwege de diversiteit van het Finance & Risk Traineeship is de scope van mogelijke opdrachten zeer breed. Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Het opzetten van een risico-rating raamwerk van Externe Managers voor Private Equity beleggingen.
 • Het verrichten van een peer analyse op de liquide beleggingscategorieën.
 • Het identificeren van key risico indicatoren voor de APG AM bedrijfsprocessen.
 • Het participeren in een risk analytics experiment, via inzet van innovatieve tooling en processen in multidisciplinaire context.
 • Het analyseren van de ontwikkeling van de beleggingskosten en mogelijk verder verbeteren van de monitoring raamwerk.
 • Het vertalen van verslaggevingsregels naar APG AM specifieke kaderstelling voor financiële verslaggeving.
 • De toetsing van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op de APG AM organisatie.


De werkervaring en kennis die je opdoet, vormen een goede basis voor het vervolg van je loopbaan binnen Finance en Risk AM. Tijdens je projecten krijg je ondersteuning van een vakinhoudelijke projectbegeleider. Daarnaast volg je samen met andere trainees een intensief opleidingsprogramma, bestaande uit verschillende modules gericht op je persoonlijke ontwikkeling, Asset Management en verdieping op Finance en Risk. Zelfkennis en persoonlijk leiderschap staan hierbij centraal. Een coach helpt je met je persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van je netwerk. Je maakt deel uit van de trainee community waar je alle ruimte hebt om ervaringen uit te wisselen, te sparren en natuurlijk ook samen leuke dingen te doen.

Wij zoeken professionals die, nu en in de toekomst, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Het is een uniek traject voor ambitieuze talenten die zich niet alleen inhoudelijk maar ook persoonlijk willen ontwikkelen. Na afronding van dit uitdagende Traineeship maak je de overstap naar een specialistische rol binnen het onderdeel Finance & Risk van APG Asset Management. Denk hierbij aan functies als Investment Risk Manager, Enterprise Risk Manager, Compliance Officer, Business Controller of External Reporting Valuation Specialist.

Profiel
Als Trainee Asset Management – specialisatie Finance & Risk, heb je ambitie op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Je hebt de wil je te ontwikkelen tot sparringpartner op het gebied van risicobeheersing en finance. Een flexibele instelling om met andere professionals in resultaatgerichte teams samen te willen werken is belangrijk. Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te steken.

Daarnaast vragen wij:

 • een wo-opleiding in de richting finance, rechten, economie, econometrie of risicomanagement, uiterlijk op 1 oktober 2018 met excellente studieresultaten afgerond;
 • of je bent afgestudeerd in een andere studierichting en je beschikt over een universitaire mastertitel gecombineerd met aantoonbare affiniteit met finance, risicomanagement en compliance;
 • maximaal twee jaar werkervaring;
 • een brede ontwikkeling naast je studie, bijvoorbeeld via een functie in een commissie of bestuur of je hebt relevante ervaring opgedaan via stages, vrijwilligerswerk of andere activiteiten;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.


Aanbod
APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.

Wereldwijd is APG Asset Management een van de grootste beheerders van pensioenvermogen. We zetten onze ervaring, expertise en innovatieve kracht in om het pensioenvermogen van onze klanten en hun deelnemers op een kosteneffectieve manier te beleggen. We dragen bij aan een goed en betaalbaar pensioen door een stabiel, duurzaam en lange termijn rendement te behalen bij verantwoorde risico’s. Voor APG Asset Management zijn innovatie en persoonlijke ontwikkeling de manier om voorop te lopen in pensioenvermogensbeheer. Houd jij van je vak en van een uitdaging? Bij APG Asset Management vind je deze volop.

APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een contract voor twee jaar en een bruto maandsalaris van € 3.055,- op basis van 40 uur per week, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.

We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen je graag uit om te solliciteren.

Selectieprocedure
Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure, evenals een pre-employment screening.

Wie zijn wij?
Wil je meer informatie over de inhoud van het Asset Management Traineeship, neem dan contact op met Diana Heijmans, afdeling recruitment +31 (0)6 109 32 918.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.apg.nl.

Ben jij de persoon die wij zoeken, solliciteer dan uiterlijk 15 juli 2018 via het online sollicitatieformulier. Upload je cv en je motivatiebrief & cijferlijst (in één document) van je masteropleiding. In de motivatiebrief lezen wij graag waarom jij als Asset Management Trainee bij APG wil werken en waarom deze specialisatie jouw voorkeur heeft. Wekelijks vindt cv-selectie plaats en krijg je bericht over het vervolg.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, € 3.000 - € 5.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Controller, Risk Manager