Controller

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden is er ruimte om voor onze locatie Rozenburg per direct een collega te werven:

Controller

Rozenburg - M/V - 24 uur

Over AVR
Wij zijn gespecialiseerd in verwerking van diverse soorten restafval, dat wij zetten omzetten in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Onze ambitie is om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft. AVR maakt wat waardeloos is weer waardevol. Met al onze medewerkers werken wij aan positieve veranderingen met een nuchtere kijk en praktische oplossingen. Meer weten? Vind ons op: www.avr.nl

Over de afdeling en de huidige vacature
De afdeling Control bestaat uit 8 controllers die aangestuurd worden door de Manager Controlling & Support. Twee Controllers werken in Duiven, de anderen werken vanuit de locatie Rozenburg. Naast de hiërarchische relatie met de manager Controlling heeft iedere controller intern intensief contact met managementleden, overige budgethouders en finance collega’s. 

Iedere Controller heeft een specifiek aandachtsgebied (bijvoorbeeld 1 van onze fabrieken, of een specifieke omzetstroom). De functie die op dit moment beschikbaar is heeft als primair aandachtsgebied de totale omzetstroom van AVR met betrekking tot de afvalportefeuille en de daar rechtstreeks aan toe te wijzen kosten

Doelstelling van de functie
Ondersteuning van de managementleden, budgethouders en manager Controlling op het gebied van managementinformatie, financiële rapportages, administratieve processen, key controls, interne governance regels, compliance met relevante wet- en regelgeving en verbeteringstrajecten op dit vlak. 

Vanuit het primair aandachtsgebied van de functie ondersteunt deze Controller de Commercieel Directeur en het commerciële team (accountmanagers en backoffice). 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden
Deze functie heeft de volgende belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:
Planning en control cyclus

 • Opstellen van MTP, budget, forecast en bewaken van de realisatie.
 • Verzorgen maandafsluiting, resulterend in maandelijkse managementinformatie (dashboards).
 • Periodieke reviews van resultaten met de raad van bestuur, het management en de budgethouders.


Organisatieondersteuning

 • Actieve ondersteuning van organisatie bij de analyse van actuele ontwikkelingen, verwachte ontwikkelingen, business cases, investeringsaanvragen, overige vraagstukken en besluitvorming op het gebied van (financiële) prestatie.
 • Signaleren van afwijkingen ten opzichte van financiële plannen en gestelde doelen.


Interne controle

 • Verantwoordelijk voor een betrouwbare financiële verslaglegging.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren op het gebied van interne controle en risicobeheersing.
 • Implementeren en onderhouden van het key control framework voor het betreffende aandachtsgebied en doorvoeren van verbeteringen.


Audits

 • Voorbereiden, ondersteunen en begeleiden van audits.
 • Jaarlijkse audit externe accountant.
 • Samenwerking met en review op ons externe shared service center om te komen tot een tijdig, compleet en accuraat balansdossier.
 • Interne audits vanuit onze aandeelhouders CKI.


Wat wij vragen

 • Onze ideale kandidaat heeft kernkwaliteiten als diepgang en interesse (achterhalen van hoe het zit/vraag achter de vraag, oplossingsgericht denken) en een natuurlijke senioriteit.
 • Een afgeronde opleiding op HBO niveau op Financieel/Economisch gebied (bijvoorbeeld bedrijfseconomie, financial control, management accounting, accountancy).
 • De kandidaat heeft zo’n 3 tot 5 jaar werkervaring als controller bij een grotere onderneming of in de audit praktijk.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


We zoeken een resultaatgericht en doortastend persoon die graag samenwerkt met anderen om doelen te bereiken; een teamspeler die ook zelfstandig kan werken met oog voor organisatie sensitiviteit. Iemand die de juiste prioriteiten weet te stellen in overleg en zaken binnen tijd en op kwaliteitsniveau oplevert. Een denker en doener die verbinding maakt met mensen door het gehele bedrijf. 

Wat wij bieden
Een goed salaris en secundair arbeidsvoorwaardenpakket vinden wij vanzelfsprekend. Wat wij minstens zo belangrijk vinden, is dat we je een afwisselende en uitdagende baan kunnen bieden in een organisatie die volop in beweging is. Onze platte organisatiestructuur draagt bij aan korte communicatielijnen. Onze sfeer is het beste te omschrijven als open en informeel, waarbij er ook voldoende ruimte is jezelf verder te ontwikkelen. 

Wij bieden een functie met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden een functie met een minimum salaris van € 3.800,- en maximum salaris van € 5.400,- bruto per maand (op fulltime basis, de functie betreft 0,6 fte). Daarnaast deelname aan de interne bonusregeling (Balanced Score Card) waarbij maximaal 10% van het jaarsalaris verdiend kan worden. Tevens wordt er jaarlijks 8% vakantiegeld uitgekeerd. Op jaarbasis betekent dit een salaris van minimaal € 49.000,- en maximaal € 70.000,- op fulltime basis (exclusief de interne bonusregeling). Voor de huidige invulling zoeken we een kandidaat die niet direct aan het maximum van de schaal zit zodat er nog groeipotentieel is. 

Solliciteer
Lijkt deze functie je interessant en voldoe je volledig aan bovenstaand profiel? Stuur je CV en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina. Voor vragen over de functie kan contact opgenomen worden met Shirien Nabie, HR Officer (T: 0181-275877). Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Accountant, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Energie, Controlling, Rotterdam, Controller