Planeconoom

Gorinchem is een stad met 36.000 inwoners en heeft een historische binnenstad welke met haar stadswallen de grootste vesting van Nederland vormt. De stad ligt zeer centraal in Nederland aan de A15, A27 en de Merwede én heeft een belangrijke centrumfunctie voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een stad en een omgeving met veel dynamiek en diversiteit. Zowel inhoudelijk als organisatorisch staan we aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen. Recent is na een intensief participatietraject met en door inwoners, bedrijven en organisaties de Visie van de Stad aangeboden aan de gemeenteraad. Deze visie GO2032 is een belangrijke leidraad voor de ontwikkeling van Gorinchem op weg naar het jaar 2032, wanneer Gorinchem het 650-jarig bestaan van haar stadsrechten viert.

De organisatie:
De gemeentelijke organisatie van Gorinchem bestaat uit vijf afdelingen, een tweetal stafeenheden en heeft een tweehoofdige directie. Eén van de afdelingen is de afdeling Financiën. De ambtelijke organisatie is recent gestart met een organisatie-ontwikkeltraject waarvan de afronding in 2020 plaatsvindt. Gorinchem zet met GO2032 in op groei naar 40.000 inwoners. Dit doet ze door het creëren van werkgelegenheid, het aanleggen van bedrijventerrein Groote Haar en het ontwikkelen van woningbouwprojecten zoals Mollenburg en Hoog Dalem. Voor deze stad in ontwikkeling zijn we op zoek naar een ervaren, ondernemende

Planeconoom
32-36 uur | Gorinchem

De functie:

Als planeconoom heb je een centrale rol in het helpen ontwikkelen van de stad. Je hebt inzicht in en visie op het ontwikkelen van vooral binnenstedelijke projecten en particuliere initiatieven. Je bent gesprekspartner voor de ontwikkelende partijen, de projectorganisatie(s) en de politiek. Op een creatieve manier bereik je samen met de collega’s de ontwikkeldoelen van de stad.

Jouw bijdrage aan onze ruimtelijke plannen en gebiedsontwikkelingen:

  • Analyseren, adviseren en beheren van grondexploitaties en risicoanalyses.
  • Onderhandelen met private partijen over af te sluiten grond- en exploitatieovereenkomsten.
  • Adviseren over samenwerkingsvormen en financiële constructies.
  • Strategisch beoordelen van en adviseren over financieel-economische en markttechnische haalbaarheid van plannen.
  • Opstellen van grondexploitaties en het beheren hiervan met de projectcontrollers.
  • Opstellen van risicoanalyses en adviseren over beheersmaatregelen om deze risico’s te managen.

Het team:
Je komt te werken bij het team Vastgoed & Belastingen. Dit team bestaat uit 16 medewerk(st)ers verdeeld over 4 subteams. De subteams Vastgoed en Planeconomie hebben o.a. tot taak het behalen van een zo’n hoog mogelijk rendement op vastgoed, gronden en kapitaalgoederen (binnen de kaders die worden gesteld vanuit het maatschappelijke beleid).

De functie-eisen:
De gemeente Gorinchem kent de volgende kerncompetenties. Van de medewerkers verwachten wij dat zij samenwerkingsgericht zijn, hun doelen weten te realiseren, zich klantgericht en flexibel opstellen. Daarnaast vragen wij voor deze functie dat je beschikt over een aantal functiecompetenties. In deze functie moet je omgevingsbewust zijn, beschikken over een analytisch denkvermogen, overtuigingskracht en oplossingsgericht kunnen denken.

Verder is succes in de functie van planeconoom sterk afhankelijk van de bagage die wordt meegenomen:

  • Meerdere jaren ervaring als planeconoom.
  • (minimaal) Hbo werk- en denkniveau.
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit.
  • Optimaal en flexibel kunnen functioneren in een snel veranderende omgeving.
  • Initiatiefrijk en samenwerkingsgericht.
  • Oog voor de effecten en belangen van jouw werk op de samenleving.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en dynamische functie waar flexibiliteit en groei in zit.
  • Een informele en professionele werkomgeving met de mogelijkheid flexibel te werken.
  • Een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring/opleiding in uitloopschaal 11 max. € 4.859,- (o.b.v. 36 uur).
  • Verder kent de gemeente Gorinchem variabele werktijden, ruime opleidingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding en het Individueel Keuze Budget van 17,05% op jaarbasis (eindejaarsuitkering/vakantietoelage, levensloopbijdrage, verlof). Dit budget kan, binnen bepaalde kaders, naar eigen inzicht worden ingezet voor de koop of verkoop van verlof, vakbondscontributie, studie etc.
  • Deskundige, professionele en bovenal plezierige collega’s.

Informatie
Nadere informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Koen Suijkerbuijk, teamleider, telefoon 0183-659213 of via K.Suijkerbuijk@gorinchem.nl. Heb je nog andere vragen dan kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, adviseur Personeel & Organisatie, telefoon 0183-659276.

Een ontwikkeltest kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure. 

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer dan door te klikken op de sollicitatiebutton.
Schriftelijk reageren kan ook. Stuur dan je brief en cv naar het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, t.a.v. Team P&O, postbus 108, 4200 AC Gorinchem.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Planeconoom Vacature Gorinchem, Planeconoom, Overheid, Vacature Gorinchem, HBO

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Audit, HBO, 3-5 jaar, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid