Financial Controller

Leger des Heils heeft voor haar locatie in Amsterdam een vacature voor een

Financial Controller

36 uur per week

Wat ga je doen als Financial Controller?
Door bij te dragen aan de financiële basis van het Leger des Heils heb je impact. Jouw werk helpt kwetsbare mensen om weer perspectief in hun leven te krijgen. Dat is onze vorm van winst. 

Als Financial Controller ben je werkzaam bij de afdeling Finance binnen het bedrijfsonderdeel Leger de Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA). De GWCA heeft een financiële jaarexploitatie van € 70 mln. Het beheer ervan is een continue proces waarin jij een belangrijke rol speelt. Jouw bijdrage is een wezenlijk instrument dat helpt om de financiën dienstbaar te maken aan de missie van het de Leger des Heils: “Het helpen van mensen zonder helper”. 

Binnen het team heb je onder andere de volgende 
verantwoordelijkheden:

 • Vastleggen van boeking methodiek en werkbeschrijvingen
 • Opstellen van maandrapportages en de jaarrekening
 • Review van de boekingen binnen Finance wat betreft juistheid en volledigheid
 • Kosten analyseren t.o.v. de begroting en balans aansluitingen maken
 • Financiële gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren
 • Optimalisatie van de financiële processen en participeren in financiële projecten


Wat wij vragen:

 • HBO werk- en denkniveau met een afgeronde HBO – opleiding bedrijfseconomie of accountancy;
 • Enthousiaste jongfinancial met (minimaal) 2 jaar relevante werkervaring die toe is aan een tweede carrièrestap;
 • Cijfermatig en analytisch sterk;
 • Heeft het vermogen om vanuit een grote hoeveelheid gegevens de essentie op te pakken;
 • Overstijgende benadering en een procesmatige aanpak;
 • Uitstekende beheersing van Excel;
 • Initiatiefrijk en kan zowel zelfstandig als in teamverband opereren;
 • Organisatie - sensitief en mondeling en schriftelijk vaardig op verschillende niveaus;
 • Oplossingsgericht en zin om deel uit te maken van een dynamisch werkveld;
 • Je beschikt over een positieve christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.


Wat biedt Leger des Heils jou?
Op basis van opleiding en ervaring word je volgens de CAO Sociaal Werk ingeschaald in schaal 8. Deze loopt van minimaal €2.544,-- tot maximaal €3.624,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% en hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget) en persoonlijke ontwikkeling (Loopbaanbudget). 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Wij bieden mogelijkheden aan om jezelf te ontwikkelen zoals een eigen Leger des Heils Academie waar je trainingen kunt volgen. Verder zijn een telefoon en laptop van de zaak onderdeel van de functie. 

Duur:
Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar. Daarna kan een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoren. 

Bij aanvang van het dienstverband dient medewerker in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan twee maanden.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbare in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl

Ons team
De afdeling Finance staat onder leiding van het Hoofd Finance en bestaat uit 12 teamleden. Het team is een dynamische mix van persoonlijkheden en leeftijden. Onze afdeling heeft als verantwoordelijkheden het voeren van de administratie, verzorgen van het betalingsverkeer en het rapporteren van de maandcijfers en jaarcijfers aan het Management en Control. Wij zijn flink in ontwikkeling en zoeken een teamlid met best practice inbreng voor de ontwikkeling van de processen en controles. De afdeling Finance valt samen met Control onder de verantwoordelijkheid van Manager Finance & Control. 

Solliciteren op de functie van Financial Controller
Lijkt je dit wat? We zien jouw sollicitatie met motivatie en uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vergezeld van jouw curriculum vitae graag voor 15 juli tegemoet via onze sollicitatiepagina

Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang. 

Contactpersoon en informatie:
Edward Schipper (hoofd Finance) 
Tel. : 020-6301111
Voor meer informatie zie onze website: : www.legerdesheils.nl
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Control, Controller, Controlling, Financial Controlling, Financial Controller, Bedrijfseconomie, Bedrijfseconomisch, Accountancy, vacature Amsterdam
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Controller, Financial Controller