Manager Financial Controlling

Alliance Healthcare Nederland is de partner bij uitstek voor de gehele farmaceutische zorgketen, van producent tot consument. Door onze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Van onze medewerkers vragen wij continu anticiperen en meebewegen in een turbulente markt. Authenticiteit, initiatief en groei zijn onze sleutelfactoren voor succes.
 

Alliance Healthcare heeft voor de afdeling Finance in Veghel een vacature voor de functie van

 

Manager Financial Controlling

40 uur


Wat verwachten wij van jou als Manager Financial Controlling?
Als manager Financial Controlling zorg je voor betrouwbare vastlegging van financiële transacties en boekhouding voor alle ondernemingen binnen Alliance Healthcare Nederland conform de Corporate (US) en NL standards. Je streeft naar continu verbetering van alle processen en optimale samenwerking met overige afdelingen. Je werkt veelal samen met het International Financial Team. 

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Beleid en aansturing zodanig dat administratieve activiteiten standaardiseren, consolideren en vereenvoudigen.
  • Organisatie, interne beheersomgeving, geautomatiseerde systemen en uitvoering van World Class Finance - de financiële administratie en salarisadministratie van alle bedrijven van Alliance Healthcare Nederland.
  • Uitzetten en controleren op de naleving van het beleid en richtlijnen inzake credit management, kredietbeleid en vorderingenbeheer; compliance van groepsrichtlijnen voor autorisatie kredietlimieten.
  • Maandelijkse reviews van de vastlegging van de belangrijkste financial controls (inclusief functiescheidingen en general IT controls) die de betrouwbaarheid van de financiële verslaglegging waarborgen.
  • Onderbouwingen, berekeningen, analyses en presentaties van complexe balansposten en bijzondere administratieve situaties als goodwill en customer relations, goederenbewegingskenmerken ed.
  • De statutaire jaarrekeningen van de verschillende bedrijven en het verzorgen van de deponering van jaarstukken en (wettelijk) vereiste rapportages.


Wie zoeken wij?

  • WO werk- en denkniveau in een bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting; RA is een vereiste;
  • Circa 5 jaar ervaring in vergelijkbare functie;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ervaring met ERP-systemen, bij voorkeur SAP.


Wat biedt Alliance Healthcare jou?
Alliance Healthcare biedt naast een innovatieve en collegiale werkomgeving, een uitstekend en concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket. 

Meer informatie
Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Olga ‘t Jong (HR services manager), tel. 06 – 464 324 10. 

Solliciteren op de functie van Manager Financial Controlling
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan door jouw cv en motivatie te sturen via onze sollicitatiepagina.

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Als onderdeel van Walgreens Boots Alliance (WBA), zijn wij een internationaal leidend merk die zich richt op gezondheid en welzijn. WBA is actief in meer dan 25 landen met 13.100 verkooppunten in 11 landen, heeft ongeveer 370.000 werknemers en beschikt over meer dan 350 farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000 apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen. 
In de Nederlandse organisatie werken ca. 1700 medewerkers bij Alliance Healthcare (groothandel), Boots apotheek (eigendomsapotheken), Alphega apotheek (franchise formule), Alcura Apotheek (new business), Manufacturer Services, Spits apotheek (baxtering), Alloga (logistieke dienstverlening voor de farmaceutische industrie), Stephar (parallel import/ export farmaceutische producten) en PraQtijkPlus (franchise voor apotheekhoudende huisartsen). 

Meer informatie vind je op www.alliance-healthcare.nl, of op de partner websites; www.nl.boots.comwww.alcura-health.nlwww.alphega-apotheek.nlwww.alloga.nl,www.spitsbv.nl en www.praqtijkplus.nl
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Trefwoorden: Finance Manager, Finance Professional, Manager Accounting, Manager Finance & Control, Financial Manager, Finance Specialist
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Compliance, Controlling, Farmacie, Financieel Manager, Internationaal