Business Controller

Onze relatie, Anthura B.V., is de expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Het familiebedrijf is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider. Door een jarenlange focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling is een ongelimiteerde variatie in kleurrijke rassen ontstaan. Anthura is een moderne en dynamische organisatie met een informele werksfeer gericht op kwaliteit. Belangrijke speerpunten voor de organisatie zijn het vinden van een gezonde balans tussen rust en beheersing enerzijds en het creëren van optimale flexibiliteit die nodig is voor innovatie en groei anderzijds.

In het verlengde van deze speerpunten is Anthura voor het hoofdkantoor in Bleiswijk op zoek naar een:

Business Controller (fulltime)
- Een kritische en ondernemende sparringpartner van directie en MT –

Functie
Als business controller binnen Anthura kijk je vooral vooruit. Je hebt als primair doel de directie en het MT scherp te houden en te adviseren bij het nemen van de juiste beslissingen en maatregelen voor de toekomst. Je volgt ontwikkelingen in de business, de bedrijfsprocessen en financiële rapportages en baseert je adviezen hierop. Het uitvoeren van marktverkenningen, benchmarks, beslissingscalculaties, kostprijsberekeningen en het maken van risico-inschattingen en (ad hoc) managementrapportages is voor jou bekende materie. Je stelt continu proactief de informatiebehoefte van de directie en het MT vast en draagt zorg voor het inrichten en implementeren van instrumenten (dashboards, scorecards) waarmee aan deze behoefte kan worden voldaan. Op basis van jouw bevindingen ondersteun je vervolgens de proceseigenaren bij het optimaliseren van processen alsmede het monitoren hiervan. Je komt goed uit de verf als leider of deelnemer van diverse projecten, bijvoorbeeld op het gebied van investeringen en het aangaan van samenwerkingsrelaties. Tot slot ben je goed op de hoogte van (ontwikkelingen in) innovatieregelingen en subsidies. Je onderzoekt deze in het licht van toekomstplannen van de directie en het MT, zodanig dat de beschikbare regelingen te allen tijde optimaal worden benut. De functie van business controller valt rechtstreeks onder de algemeen directeur en werkt nauw samen met de finance manager en het MT.

Als business controller ben je zowel analytisch sterk als een pragmatische probleemoplosser, weet je van aanpakken en vind je het een uitdaging om de directie en het MT met raad en daad bij te staan bij het realiseren van optimale bedrijfsresultaten. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden om op diverse niveaus binnen dit innovatieve familiebedrijf te kunnen schakelen.

Functie-eisen

  • Afgeronde financiële opleiding in economische of bedrijfskundige richting op hbo+/wo-niveau.
  • Tenminste 2-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Kennis van de toepassing van relevante (financiële) applicaties en automatiseringspakketten, zoals bovengemiddelde Excelkennis, kennis en ervaring met Navision en power BI is een pre.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichte werkstijl en gefocust op kwaliteit.
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken.
  • Affiniteit met het werken in een familiebedrijf.
  • Competenties als overtuigingskracht, nieuwsgierig, ambitieus, ondernemerschap, impact, integriteit, accuratesse en organisatiesensitiviteit zijn belangrijke sleutelwoorden.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent woonachtig in de regio Zuid-Holland en je bent fulltime beschikbaar.


Aanbod
Anthura biedt jou een uitdagende en veelzijdige functie in een dynamische en professionele werkomgeving, waarbij je daadwerkelijk een rol van betekenis kunt spelen in de verdere professionalisering van de organisatie en de volgende stappen die Anthura de komende jaren gaat zetten. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Interesse?
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Je sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden via het online sollicitatieformulier t.a.v. mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom, vacaturenummer 245. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een persoonlijkheidstest en een intelligentietest zal deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Agrarische bedrijven, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Controller