Hoofd financiële administratie

Onze relatie, Anthura B.V., is de expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Het familiebedrijf is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider. Door een jarenlange focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling is een ongelimiteerde variatie in kleurrijke rassen ontstaan. Belangrijke speerpunten voor de organisatie zijn het vinden van een gezonde balans tussen rust en beheersing enerzijds en het creëren van optimale flexibiliteit die nodig is voor innovatie en groei anderzijds.

In het verlengde van deze speerpunten en wegens het vertrek van de huidige functionaris is Anthura B.V. voor het hoofdkantoor in Bleiswijk op zoek naar een:

Hoofd financiële administratie 
Fulltime

Functie
Als hoofd geef je leiding aan de financiële administratie (3fte), verdeel je de werkzaamheden en zie je toe op de voortgang en kwaliteit. Je zorgt voor efficiënte werkmethoden en procedures. In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor een juiste verzameling, verwerking en registratie van de financiële gegevens van de diverse Anthura B.V. ondernemingen. Daarbij overzie je de debiteuren-, crediteuren-, grootboek- en voorraadadministraties. Je bereidt rapportages voor en verstrekt financiële overzichten. De overige werkzaamheden bestaan uit projecten binnen de financiële administratie. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt omtrent vragen over btw en de werkkostenregeling. Verder ben je gesprekspartner voor de manager financiën en afdelingsmanagers en de externe accountant.

Voor deze uitdagende functie binnen een ambitieus en innovatief (familie)bedrijf zoeken wij een ervaren hoofd financiële administratie met een zelfstandige proactieve werkhouding. Je bent cijfermatig ingesteld, signalerend, accuraat, kritisch en werkt gestructureerd. De ideale kandidaat past niet alleen binnen dit profiel, maar beschikt ook over de volgende kennis en vaardigheden:

Functie-eisen

 • Een afgeronde financiële/bedrijfseconomische opleiding op hbo+ niveau.
 • 5 - 10 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van Exact en Navision is een pre.
 • Openstaan voor innovatie en technologische ontwikkelingen.
 • Een gedreven financiële/fiscale gesprekspartner die draagvlak weet te creëren en in staat is processen door te ontwikkelen.
 • Aantoonbare ervaring met het leidinggeven, coachen, motiveren en begeleiden van een klein team.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichte werkstijl en gefocust op kwaliteit.
 • Affiniteit met het werken in een familiebedrijf.
 • Competenties als proactief, oplossingsgericht, scherp en kritisch zijn sleutelwoorden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent woonachtig in de regio Bleiswijk en je bent fulltime beschikbaar.


Aanbod
Wij bieden een zelfstandige functie in een dynamische internationale werkomgeving, waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Je komt terecht in een collegiaal team met (technische) vakkennis. Uiteraard bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Jouw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden via het online sollicitatieformulier t.a.v. mevrouw M.M.H. (Machteld) Hoogenboom, vacaturenummer 244. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een persoonlijkheidstest en een intelligentietest zal deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, HBO, Agrarische bedrijven, 5-10 jaar, Utrecht, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Manager, Noord-Holland