Junior toezichthouder verzekeraars

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Houd vinger aan de pols van een dynamische sector als junior toezichthouder verzekeraars bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Jij draagt hieraan bij door toezicht op verzekeraars te houden: een sector volop in beweging. Denk aan digitalisering. De nieuwe pensioenregeling. Ontwikkelingen in rente. Solvency II. Daarnaast spelen regelmatig M&A-activiteiten die we moeten beoordelen, en soms serieuze problemen waar we vanuit ons toezicht op moeten ingrijpen.

Zo doe je dat als toezichthouder verzekeraars bij DNB

Je gaat aan de slag met een toezichtportefeuille waarbij je in het begin de verantwoordelijkheden deelt met je collega’s. Een ervaren medewerker maakt jou wegwijs in de organisatie en begeleidt je inhoudelijk en persoonlijk in je ontwikkeling tot toezichthouder. Daarnaast volg je een opleidingsprogramma en participeer je in divisiebrede projecten. Geleidelijk geef je steeds meer richting aan je rol en groei je door tot volwaardige gesprekspartner tot op het hoogste niveau van de verzekeraar. Wat blijft is de intensieve samenwerking met verschillende collega’s binnen DNB.

Wat ga je nog meer doen?
 • Je spot (financiële) risico’s en vertaalt deze naar een interventiestrategie.
 • Je onderzoekt de gehele breedte van (financiële) risico’s in jouw toezichtportefeuille op basis van verschillende rapportages en gesprekken.
 • Je bespreekt de uitkomsten met de verzekeraars zelf. Je zit daarbij aan tafel met specialisten, management, de raad van bestuur of de commissarissen van de verzekeraar. Je overtuigt hen - waar relevant - van de noodzaak van maatregelen en weet ze te bewegen deze toe te passen.
 • Je verricht - in wisselende projectteams - themaonderzoeken in de sector en vertaalt de uitkomsten naar effectief toezicht.
 • Je wordt ‘on the job’ gecoacht, en krijgt steeds meer taken en verantwoordelijkheden toebedeeld.


Hier doe je dat

De divisie Toezicht Verzekeraars bestaat uit vier accountteams die toezien op individuele verzekeraars. Je werkt bij accountteam voor toezicht op Schade- en Zorgverzekeraars. Daarnaast zijn er binnen de divisie twee expertiseafdelingen die onder meer sector brede analyses uitvoeren. Jouw aanstaande - veelal jonge - collega’s zijn erg trots op hun werk, waar de sfeer gezellig en informeel is. Niet voor niets zijn de team- en divisiedagen drukbezocht!

Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Begin 2025 verhuizen we terug naar ons volledig gerenoveerde hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam. Dit pand biedt een duurzame, gastvrije en fijne werk- en verblijfomgeving. Tot die tijd is het Toorop gebouw naast het Amstelstation onze thuisbasis.

Bij DNB werken we hybride. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor of bij een onder toezicht staande instelling bent. Er is voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

In deze multidisciplinaire omgeving werk je met enthousiaste collega’s. Zelfstandig ben je een topper, maar als teamspeler bereik je ook graag samen met anderen resultaat. Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling is belangrijk voor je. Omdat we met meer diversiteit ons werk nóg beter kunnen doen zijn vrouwen, LHBTIQ+’ers, mensen met een beperking of met een brede culturele achtergrond nadrukkelijk uitgenodigd.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt een van de volgende academische masters afgerond: economie, financiering of bedrijfskunde.
 • Je hebt tot drie jaar relevante ervaring in bij voorkeur de verzekeringssector, consultancy of financiële sector. Als je geen werkervaring hebt zien we graag je drive en competenties terug in stages of andere relevante werkzaamheden die je naast je studie hebt ontplooid.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met (kwantitatieve) financiële analyses.
 • Kennis van Solvency 2 en ervaring met asset liability management is een pre, maar absoluut geen must. Nieuwsgierigheid en interesse is wel belangrijk!


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. We vinden diversiteit en inclusie belangrijk en waardevol. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht. Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.480,-- en maximaal € 4.760,-- bruto per maand, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris van minimaal € 51.400,-- en maximaal € 70.300,-- op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Vrije keus wanneer jij je 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris laat uitbetalen.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,83%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer tegen € 0,23 per km. Het is mogelijk om 1ste klas te reizen. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 25,-- per maand.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als junior toezichthouder verzekeraars werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 4 augustus 2024 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een e-assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Business analist, Financiele Administratie, Compliance Manager, Risk Management, Compliance medewerker, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Financieel Medewerker, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager