Business controller – OMO

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Business controller – OMO

Ben jij een gedreven accountmanager met een passie voor het beheren van de planning- en control cyclus in een dynamische onderwijsomgeving? Wil je een sleutelrol spelen in een grote onderwijsorganisatie met diverse scholen en scholengroepen? Geniet je ervan om het bestuur te adviseren en de schoolleiding te faciliteren? Dan is de functie van business controller bij Ons Middelbaar Onderwijs wellicht iets voor jou!

Dit ga je doen

Voor het subteam Beleid en Advies binnen Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) zijn wij op zoek naar een business controller Financiën. Je levert een belangrijke bijdrage aan het strategisch plan van OMO door doelstellingen kwantificeerbaar en meetbaar te formuleren. Samen met het team van business controllers ben je verantwoordelijk voor de control op de (financiële) bedrijfsvoering.

Jij bent het aanspreekpunt van o.a. de managers bedrijfsvoering van de scholen, die zich weer hebben te verhouden tot de rector van de school. Je adviseert over de volledige planning- en control cyclus en draagt bij aan beleidsnota’s en werkinstructies. Daarnaast geef je advies over begrotingen,  meerjarenramingen en de periodieke rapportages van de scholen aan het management, de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht en andere belanghebbenden. Jouw doel is om bij te dragen aan de realisatie van de (middel)lange termijn organisatieprestaties en deze te bewaken.

Je kunt tijdig, accuraat en volledig betrouwbare voortgangsinformatie verstrekken. Bovendien geef je het management inzicht in zowel de financiële als operationele prestaties van diverse scholen.
Je toont hierbij initiatief en houdt de ontwikkelingen binnen het onderwijs nauwlettend in de gaten. Door resultaten te analyseren en presenteren, trendanalyses te faciliteren en het beheersen van bedrijfsrisico’s, draag je bij aan het verwezenlijken van de ambities van OMO.

Klik hier voor de pdf download van de vacaturetekst.

Extra interessant aan deze baan

 • Als business controller treed je namens het OMO-bureau op als accountmanager voor een aantal scholen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je bent als 1e aanspreekpunt voor de manager bedrijfsvoering van de school met regelmaat zichtbaar op de scholen binnen jouw portefeuille en je adviseert o.a. over de P&C cyclus.
 • Je weet met jouw kennis & ervaring de manager bedrijfsvoering zowel op inhoud als procedureel goed te informeren. Je moet (politiek) sensitief zijn bij de weging van individuele (school)belangen en de verenigingsbrede belangen, waarbij je je zowel verhoudt tot de rector van de school als tot de raad van bestuur.
 • Je krijgt andere uitdagende vraagstukken naast de reguliere P&C-cyclus, rondom bijvoorbeeld de (allocatie van de) rijksbekostiging, de investeringen, belastingen en verzekeringen.

Voor de bemiddeling voor deze functie kun je rekenen op Geerts & Partners. En dus op persoonlijk contact met een ervaren adviseur die zich verdiept in jouw wensen en ambities, én die het werkveld als geen ander kent.

Dit krijg je

Je krijgt veel ruimte voor kennisontwikkeling, opleidingen en coaching zodat jij kunt blijven groeien in een stimulerende werkomgeving. Met jouw hart voor het onderwijs kun je bij OMO een maatschappelijke impact maken op individuen en gemeenschappen. Behaalde successen? Die vier je samen met collega’s.

Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.030,- (schaal 10 CAO VO).
 • 8% vakantiegeld, eindeschooljaarsuitkering en eindejaarsuitkering.
 • 241 vakantieuren
 • De mogelijkheid tot extra vakantieverlof zodat je zo goed als alle schoolvakanties vrij kunt zijn.
 • Laptop.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een fijne locatie naast het centraal station Tilburg met eigen parkeerplaatsen.
 • Hybride werken met een thuiswerkvergoeding.
 • Dagelijks gratis fruit voor alle werknemers.
 • Aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Hier ga je werken

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een vereniging van ruim 60 middelbare scholen in voornamelijk Noord-Brabant. De medewerkers van het OMO-bureau in Tilburg ondersteunen deze scholen en de Raad van Bestuur. Enthousiaste experts op het gebied van onderwijs, juridische zaken, huisvesting, human resource en financiën ontzorgen, adviseren en faciliteren de scholen. Jij kan hier een onderdeel van worden.

OMO wordt gekenmerkt door een familiair karakter met een sterke nadruk op verbinding. Organisatiebreed staat het maatschappelijk aspect hoog in het vaandel, waarbij enthousiaste experts zich inzetten voor kennisdeling en het realiseren van maatschappelijke doelen. Met het plannen van activiteiten, zoals personeelsdagen en -avonden, en de aanwezigheid van een ontspanningsruimte blijft de warme bedrijfscultuur in stand.

Je bent een onderdeel van het team Beleid & Advies, dat bestaat uit ongeveer 10 collega’s. Daarnaast rapporteer je aan de teamleider Beleid en Advies, die jij voorziet van informatie die je vanuit de scholen hebt verzameld.

Dit breng je mee

Als business controller Financiën vertaal je tactische vraagstukken naar heldere en begrijpelijke adviezen. Met uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden en een scherp politiek en organisatorisch inzicht, voer je jouw taken nauwkeurig, zelfstandig en resultaatgericht uit. Je bent proactief, flexibel en benadert uitdagingen praktisch. Je durft goed onderbouwde beslissingen te nemen en beschikt over een sterk analytisch vermogen.

 Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau, liefst in de richting van Bedrijfseconomie, Accountancy of soortgelijk;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt accountmanagement ervaring, waarbij je een stevige gesprekpartner bent voor o.a. managers bedrijfsvoering en andere stakeholders;
 • Je weet als geen ander relaties op te bouwen en je durft op de inhoud te gaan;
 • Rijbewijs B is een vereiste, omdat je met regelmaat op locatie bent bij de diverse scholen die in jouw portefeuille zitten.

Word business controller bij OMO

Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over de functie of de organisatie? Of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Viviane van Vroenhoeven, senior adviseur via 06 – 25 10 86 35 of viviane.van.vroenhoven@geerts-partners.nl. Een app-bericht sturen kan ook.

Goed om te weten

 • De oriënterende gesprekken met Viviane van Vroenhoven vinden plaats zo snel mogelijk na ontvangst van je sollicitatie, in Tilburg of online.
 • De gesprekken bij OMO worden daarna ingepland.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Business Controller, Financiele Administratie, Controller, Noord-Brabant, Onderwijs/Training