Manager Business Reporting

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Zorg jij binnenkort voor een correcte financiële verslaglegging samen met je team Business Reporting?

Full-time · Centrum/ West

Zo zorg je voor het financiële management voor de grootste huisvester!
In de ochtend lees in de trein je mail en bereid je de dag even voor. Eenmaal aangekomen op kantoor drink je een kop thee en maak je een praatje met je collega’s.
Om 09:00 uur heb je een overleg met de Accountant en je twee teamleden. Jullie bespreken de voortgang van de jaarrekening.
Een half uur later heb je een managementteam overleg. De agendapunten voor vandaag zijn personeelsbeleid, traineeship, het kwartierplan en het persoonlijk leiderschap traject binnen Woonstad Rotterdam. Je deelt je visie hierover en geeft feedback en koppelt het terug naar je team.
Om 12:00 uur heb je een weekstart met je team. Je bespreekt de kwartierrapportages, jaarrekening en beantwoord vragen van je collega’s. Als coachend leidinggevende heb je affiniteit met de inhoud, maar ben je ook in staat de inhoud los te laten en geef je je medewerkers hiervoor verantwoordelijkheid. Je geeft kaders aan en faciliteert jouw medewerkers in het pakken van de juiste rol. Je staat dicht bij het team en met jouw enthousiasme, doortastendheid en daadkracht neem je de medewerkers mee en ontwikkel je de persoonlijke- en teamprestaties.

Lunchtijd! Samen met je team eet je in de bedrijfskantine en daarna wandel je samen met Manager Risk & Control om wat zaken af te stemmen in de samenwerking.
Tegen drie uur heb je een overleg met de Bestuurder en Directeur Bedrijfsvoering. Jullie bespreken de bestuursrapportage. Je geeft toelichting hierop. Hierna beantwoord je mailtjes.
Eind van de dag heb je een bila met een startende Financial Controller. Zij heeft een hulpvraag. Door goed door te vragen en coachende vragen te stellen, kun je haar verder helpen.   

Je wenst iedereen een fijne dag en daarna log je uit en pak je de trein terug naar huis.

Wil jij werken voor het kloppende hart van Woonstad?
Woonstad Rotterdam heeft een nieuwe ondernemingsstrategie die concreet en ambitieus is. Business Reporting vormt onderdeel van Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering helpt om de doelen van de strategie scherp te stellen en ondersteunt de organisatie om de ondernemingsstrategie te realiseren. We denken in mogelijkheden, werken samen en durven initiatief te nemen.
Business Reporting (Financial Control) verzorgt alle periodieke financiële management- en verantwoordingsrapportages, zowel intern als extern ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen. Team Business Reporting biedt ondersteuning aan de kwartaal- en maandrapportages en het opstellen van financiële analyses en prognoses, en het monitoren van de KPI’s.  
Als Manager Business Reporting draag je eindverantwoording over de processen jaarrekening, begroting, DVI, DPI en Aedes benchmark. Als team Business Reporting zoek je actief de samenwerking op met de Business Controllers en met de Financiële Administratie. Jouw toekomstig team bestaat uit zeven (senior) Financial Controllers.
Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zetten ons al meer dan 100 jaar met hart en ziel in voor fijn wonen en werken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners, buurten en wijken in de stad.

 Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:

  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;

  • Een salaris variërend van € 5.653,00 tot maximaal € 8.080,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week,
    afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal M CAO Woondiensten 2024);

  • Hybride werken. We bieden goede faciliteiten om thuis of op onze verschillende kantoorlocaties te kunnen werken;

  • De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW;

  • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan;

  • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Heb je weinig tot geen werkervaring bij een corporatie? Wij bieden een Boo(s)tcamp aan! Dit maakt dat jij straks uit de startblokken schiet!

 Als Manager Business Reporting herken jij jezelf in dit profiel:
Je bent een dienend leider. In je stijl van leidinggeven schakel je gemakkelijk, inspireert, stimuleert en geef je medewerkers het vertrouwen om zelf het verschil te maken. Je bent je ervan bewust dat je zowel in- als extern een verbindende rol hebt. Hiernaast ben je daadkrachtig. Het werk is soms uitdagend, vraagt om lef en je durft knopen door te hakken. Dit doe je met overtuigingskracht. Je kunt strategisch adviseren, bent analytisch en betrouwbaar. Voor de Planning & Control cyclus weet je de deadlines naar je hand te zetten.  Ook heb je ruime ervaring met het opstellen van jaarrekeningen en bij voorkeur heb je kennis van de wet-en regelgeving van de branche. Je hebt WO werk- of denkniveau, richting Accountancy of Financial Control.

Enthousiast? Begrijpen we helemaal!
Wil jij je inzetten voor onze stad, collega's en bewoners? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton!

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Bij indiensttreding moet een VOG worden overgelegd.

Wil je meer weten?
Ivana Srecec-Gubez, Directeur Bedrijfsvoering beantwoordt met plezier je vragen via: 06-10 46 17 32.

Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren. 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, € 7.000 - € 10.000, Controlling, Zuid-Holland, Randstad, Rotterdam, Financieel Manager, Onroerend Goed