Business controller

Business controller

Jouw bijdrage:
Jordan van Vilsteren (CFO): "Hoe kunnen nieuwe businessconcepten onze bedrijfsactiviteiten doen groeien of hoe kunnen we markten aanboren waren we nog niet actief waren? Ondernemend zijn in een start-upomgeving vraagt om een andere aanpak en mindset. Ons SBDA-team (strategic business development area) functioneert als aanjager om nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen en deze tot 'volwassenheid' te brengen. Als ondernemende business controller voorzie je het SBDA-team (waarvan jij deel uitmaakt) met begeleiding, service, ondersteuning en oplossingen. Zo breng je onze missie in de praktijk."

Jouw functie:
De Business Controller begeleidt en ondersteunt de ontwikkeling van business development-projecten, voornamelijk aangaande niet-Europese markten. Als lid van verschillende ontwikkelprojecten fungeer je als uitdager en financieel adviseur in alle aspecten van ontwikkeling, gericht op het bouwen van duurzame zakelijke proposities.

Het SBDA-team - jouw directe collega's - is internationaal georiënteerd. De internationale projecten waaraan je werkt, omvatten onder andere M&A-projecten en joint venturemanagement. Projecten kunnen daarom in een opstartfase zijn, maar ook betrekking hebben op inmiddels opgezette juridische entiteiten met lokaal opgezette (financiële) rapportagesystemen.

De Business Controller heeft de rol het team te ondersteunen, projectplannen voor te bereiden (inclusief haalbaarheids-/ due diligence-onderzoeken) en te coördineren om de gewenste voortgang te maken in de bedrijfsontwikkeling. Door ontwikkelingen te volgen in de markt en de omgeving van de organisatie, kom je met voorstellen voor ontwikkelingen en verbeteringen. Hiervoor:

 • analyseer je data/ informatie met betrekking tot kansen, concurrentie, prognoses en trends;
 • ben je de sparringpartner voor de Business Area Director en Projectmanagers;
 • ben je verantwoordelijk voor de financiële rapportering van de juridische entiteiten van de SBDA, inclusief joint ventures en projecten e.e.a. volgens de Dutch GAAP-standaard zoals we die toepassen binnen HZPC Group;
 • ondersteun je het lokale financieel management bij het nemen van beslissingen en het opleveren van periodieke controle- en managementgegevens.


Jouw talent:
Je voelt je het meest comfortabel in een start-upomgeving, vanwege je eigen ondernemersmentaliteit. Samen met je SBDA-collega’s ben je in staat vaart te zetten achter zakelijke kansen. Je hebt een goed ontwikkeld talent om te gaan met verschillende stakeholders. Aansluitende opleiding en ervaring voor deze functie zijn:

 • Masters in Business Administration/ Finance bij voorkeur aangevuld met een RC-kwalificatie.
 • Relevante werkervaring als Controller in een multinationale onderneming, bij voorkeur binnen de Agri/ Food-sector.
 • Kennis en ervaring van financiële boekhouding (Dutch GAAP en IFRS), rapportageprocessen, operationele controlling en cashmanagement.
 • Ervaring in diverse M&A-trajecten, inclusief samenwerking binnen joint ventures.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel gesproken als geschreven in minimaal Engels en Nederlands.
 • Leiderschap, coaching en motivatievaardigheden.
 • Kunnen werken met verschillende culturen en wisselende werkomgevingen.


Wat we bieden:

 • Een uitdagende baan met ruimte om te ondernemen.
 • Een baanbrekende werkomgeving binnen een team dat zich toelegt op het ontwikkelen van nieuwe markten en zakelijke proposities.
 • Goede arbeidsomstandigheden en ontwikkelingskansen.
 • Een flexibele organisatie met oog voor de toekomst en voor jou als medewerker.
 • Een carrière binnen een gezonde internationale onderneming.


Meer informatie en reageren
We komen graag met je in gesprek! Je kunt reageren via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Koenraad Witteveen (manager HR) of Jordan van Vilsteren (CFO), telefoonnummer +31 513 489 888. Kijk op www.hzpc.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 3-5 jaar, Agrarische bedrijven, 5-10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Business Controller, Flevoland, Controller, Friesland, Overijssel