Financieel Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Werken voor Pijnacker-Nootdorp betekent werken voor een gemeente die groeit. Een gemeente om trots op te zijn.

Beheers jij de ins en outs van de P&C cyclus en ben je een expert in het financieel beoordelen en inbedden  van duurzame projecten, kun jij duidelijke adviezen geven aan het management? Dan ben jij de financieel beleidsadviseur waar we naar op zoek zijn.


In het kort

Je wilt: werken in een klein en betrokken team, vooral op kantoor, maar met de mogelijkheid om thuis te werken, adviseren over en meewerken in verschillende actuele projecten en opgaven, werken voor een organisatie in ontwikkeling.

Je houdt van: cijfers, afwisselende werkzaamheden, het vertalen van financiële vraagstukken naar begrijpelijke taal, het dienen van verschillende belangen.

Je hebt: financiële kennis en ervaring en kunt dit, vertalen en overbrengen in debet en credit. Je weet wat er nodig is om de begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages op te maken en structuur aan te brengen in totstandkoming van deze producten.

Je krijgt: ruimte voor eigen inbreng, kans om mee te helpen aan de verdere professionalisering van het team Financiën, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke aandacht en begeleiding.


Wat ga je doen

Als gemeente hebben wij verschillende taken en verantwoordelijkheden. Als financieel adviseur help jij onze gemeente deze taken en verantwoordelijkheden op financieel gebied goed uit te voeren. Hierbij zorg je niet alleen voor budgetbewaking, maar adviseer jij gevraagd en ongevraagd over het inzetten van onze financiële middelen. Jij  organiseert de financiële budgetten. Daarnaast lever je een bijdrage aan het ontwikkelen en verbeteren van financieel beleid en de producten voor de planning- en controlecyclus.

Naast je adviestaken is een belangrijk onderdeel van de functie dat jij in samenwerking met je collega’s één van de P&C producten coördineert. Je legt daarbij, in samenwerking met een regisseur vanuit control en regisseurs vanuit beleid, contacten binnen de hele organisatie om tijdig een eindproduct op te leveren.

Het is een afwisselende functie waarbij je ook kan werken aan grote opgaven zoals de energietransitie, vluchtelingenopvang of bijvoorbeeld renovatie projecten.


Jouw rol hierin is onder andere:

 • Het opstellen van financiële adviezen  waarin je aangeeft hoe de financiële middelen het best ingezet worden;
 • Het adviseren van budgethouders en projectleiders over diverse subsidies en specifieke uitkeringen;
 • Inrichten en monitoren van de budgetbewaking en geven van gevraagde en ongevraagde adviezen;
 • Gezamenlijk financiële verantwoording afleggen.

Je collega’s geven aan dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en initiatief. Jouw inbreng wordt gewaardeerd. “Er is een goede balans tussen cijfers en advieswerk, je krijgt de ruimte om met je vak bezig te zijn..”


Waar ga je werken?

Als financieel adviseur maak je onderdeel uit van het team Financiën binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie.

Het team Financiën zorgt er voor dat de gemeente een gezonde financiële positie heeft en daar naar buiten toe helder en transparant over kan communiceren. Het team voert voor de hele gemeente de financiële administratie, stelt begroting, tussentijdse rapportages en jaarstukken op en geeft budgethouders, management en bestuur adviezen op financieel-economisch terrein.


Wat neem je mee?

Je bent een ervaren collega die goed het overzicht kan bewaken. Je vindt het leuk om nieuwe werkwijzen en onderwerpen op te pakken en deze aan anderen over te brengen. Je houdt ervan om anderen te helpen en samen te zoeken naar oplossingen.


Daarnaast:

 • heb je een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van economie, accountancy, bedrijfskunde of bestuurskunde;
 • tenminste drie jaar ervaring in een zelfde functie, bij voorkeur in een vergelijkbare (gemeentelijke) organisatie.
 • heb je affiniteit met cijfers en analytisch vermogen;
 • kun je financiële vraagstukken vertalen in begrijpelijk teksten;
 • ben je klantgericht, maar denkt tevens aan het concernbelang;
 • heb je politieke sensitiviteit;
 • Je denkt in termen van oplossingen;
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk


Dit bieden wij

 • Salaris tussen de € 4.221,- en € 5.997,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 11);
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% op bruto salaris;
 • Persoonlijk Gezondheids Budget (PGB) van € 250,- per jaar;
 • Toegang tot het vitaliteitsplatform Thrive met een budget van €250,- per jaar;
 • We bieden je in eerste instantie een contract voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.


Overige arbeidsvoorwaarden

 • Extra verlof van 50,4 uur bij een fulltime dienstverband;
 • Pensioenopbouw bij ABP;
 • Hybride werken;
 • Thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
 • Surface en mobiele telefoon;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer;

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Klik dan hier: Onze arbeidsvoorwaarden


Goed om te weten

 • Gratis parkeren bij het gemeentehuis;
 • Goede verbinding met OV;
 • Een actieve personeelsvereniging.


Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 57.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft! Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.


Interesse?

Reageer vóór 12 juli door je cv met motivatie in te sturen, klik hiervoor op “solliciteren”.

 

Meer weten?

Neem contact op met Marijke Rombolini-Vrielink, arbeidsmarktspecialist, 0621553435

 

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Betalingen, € 5.000 - € 7.000, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid