Financieel Adviseur

Financieel Adviseur
Marum, 24-36 uur per week

Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier?

Als financieel adviseur werk je in het hart van onze gemeentelijke organisatie. In een bruisend gemixt team mag jij je richten op zowel het fysieke- als het sociale domein. Daarin krijg jij alle ruimte om actief mee te denken en initiatief te tonen. En dat hebben we ook nodig. Want in een continu veranderende en lerende organisatie kunnen we jouw financiële expertise goed gebruiken. Zo draag jij bij aan een duurzaam gezond financieel huishouden.

Wat ga je doen?
Met open armen word je iedere dag ontvangen door je collega's van de afdeling Financiën en het fysieke- en sociale domein. Niet echt natuurlijk, we willen je niet afschrikken. Maar om je een beeld te geven, dat je meer dan welkom bent en wij je meesterkennis als financieel adviseur graag omarmen. Met gemak adviseer jij teamleiders, beleidsmedewerkers en projectleiders met inzichtelijke financiën en doortastende analyses. Hierin bespreek je afwijkingen en leg je de link tussen cijfers en beleid. En met het oog op het ravijnjaar ligt er een extra enorme uitdaging voor ons om de begroting rond te krijgen. Daarbij draai jij je hand niet om in het geven van een kritische blik of het leveren van een belangrijke vakinhoudelijke bijdrage van onze gemeentelijke ambities.

Als financieel adviseur weet jij je weg binnen de wereld van de gemeentefinanciën wel te vinden. Je hebt veel contact met collega's over het afstemmen van P&C-producten, budgetten en planning. Elke maandag trap je de week af met het team financiën waarin je de planning voor de week bespreekt. Jouw specifieke uitdaging is het ondersteunen van het fysieke- en sociale domein. In het sociale domein gaat het om de teams die zich bezighouden met advies, beleid, relaties en met inwonerszaken. In het fysieke domein gaat het om duurzaamheid, wonen en buitengebied.

Concreet werk je daarnaast als financieel adviseur aan P&C-documenten en hieronder vallen:

 • Begroting.
 • Perspectiefnota.
 • Bestuursrapportage.
 • Jaarrekening.


Kortom, ben je toe aan een nieuwe uitdagende functie als financieel adviseur? Bij onze gemeente mag je je richten op meerdere domeinen, hechten we waarde aan je initiatieven en kom je in een gemixt team met een diversiteit aan persoonlijkheden. Daarbij zijn we open en eerlijk naar elkaar. Bovendien zijn onze werklocaties makkelijk bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid.

We werken hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Financiën is voorlopig Marum.

Wat bieden we jou?

 • Een aantrekkelijke en afwisselende functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend om te zetten naar vast.
 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in functieschaal 10 tot maximaal € 5.247,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werkverkeer (€ 0,23 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen. 
 • Onze arbeidstijden en werkplek zijn flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.


Wie ben jij?
Als financieel adviseur heb je een duidelijke visie op finance & control binnen een gemeentelijke organisatie. Als mens ben je open en toegankelijk en een echte verbinder die met lef, een flinke dosis humor en vakkennis invloed kan uitoefenen. Het is jouw missie om een bijdrage te leveren in het financieel gezond houden van ons huishouden.

Je hebt een scherp analytisch vermogen waarmee je financiële- en bedrijfseconomische vraagstukken makkelijk doorgrondt om die vervolgens met heldere adviezen en rapportages toegankelijk te maken voor collega's.

Daar voeg jij aan toe:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding gericht op financiën, (bedrijfs)economie, accountancy of bedrijfskunde.
 • Je hebt relevante ervaring opgedaan als financieel adviseur waar het geven van financieel advies een belangrijk onderdeel is geweest.
 • Werkervaring bij een decentrale overheid (gemeente of provincie) is mooi meegenomen, voel je vrij om te solliciteren wanneer je deze ervaring niet hebt.
 • Je hebt een gezonde ambitie en volgt de ontwikkelingen op je vakgebied om daarmee de organisatie te faciliteren en jezelf continu te blijven ontwikkelen.


Het team
Als financieel adviseur werk je in het team Financiën, onderdeel van het Ondersteunende Domein. Het team bestaat naast jou uit 13 collega’s. Als team staan we voor een financieel gezonde gemeente en een professionele en betrouwbare dienstverlening. De ontwikkelingen op het vakgebied gaan snel en we hebben een ontwikkelagenda om onze processen voortdurend te verbeteren. Onderwerpen die daarbij prominent op de agenda staan zijn de versterking van de planning- & controlcyclus, de optimalisatie van de financiële werkprocessen en het verder professionaliseren van de advisering.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: verantwoordelijk, verbinding en wendbaar. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1.000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider Bjorn Gossen, 06 - 39 27 02 00 (vakantie van 27 april t/m 6 mei). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met corporate recruiter Debbie Basic 06 - 21 29 74 14.

Solliciteren
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Dan ontvangen we jouw motivatie en cv graag uiterlijk 19 mei onder vermelding van vacaturenummer 2024025 via het sollicitatieformulier op onze website. De gesprekken vinden plaats op 23 mei tussen 9.30 en 12.30 uur.

Deze vacature is opengesteld voor 24-36 uur. Graag duidelijk in je motivatiebrief het aantal uren vermelden waar je voorkeur naar uitgaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Corporate Finance, Gemeente, Financieel Adviseur, Groningen